Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: "Παραμύθι χωρίς "δράκους" οι "εξαγγελίες" Σπίρτζη στα Γιαννιτσά


Εκών – άκων (θέλοντας και μη, ή… ¨σηκωτός¨ που λέει και ο λαός) μας προέκυψε στα Γιαννιτσά προχθές ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης, για μια θεατρική παράσταση με ¨υπόθεση¨ την κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας–Γιαννιτσών–Έδεσσας.

Εξαναγκάστηκε να έλθει μετά τη δέσμευση – εξαγγελία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της τελευταίας ΔΕΘ ότι παίρνει πάνω του την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου και, επίσης, μετά την επιστολή του Γιώργου Καρασμάνη στον Πρωθυπουργό, ο οποίος προφανώς του ζήτησε ενημέρωση για το τεράστιο σκάνδαλο της περιόδου 2010-2012 με την υφαρπαγή των 120 εκατομμυρίων! Καθώς και για την αδράνεια και αδιαφορία που επέδειξε για το συγκεκριμένο έργο και για το τι πρέπει να γίνει.

Κατ’ αρχήν, με περίσσεια απρέπεια, ο κ. Σπίρτζης επιχείρησε να μας κάνει μαθήματα κοινοβουλευτικών καθηκόντων και γνώσεων περί ¨αρμοδίων¨, συναρμοδίων¨ και ¨αναρμοδίων¨. Ο κ. Σπίρτζης που μπήκε στην Κυβέρνηση ως εξωκοινοβουλευτικός και χρίστηκε βουλευτής με λίστα στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, θα έπρεπε να κάνει υπομονή, να κατέβει στον εκλογικό στίβο ως υποψήφιος και, αν εκλεγεί και μάθει καλά τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, να μπορεί να κάνει παρατηρήσεις και υποδείξεις.

Οι αλήθειες που αιδημόνως απέφυγε να πει ο κ. Σπίρτζης είναι ότι:

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε γραπτή Ερώτηση προς τον ίδιο και τον συναρμόδιό του για το θέμα Υπουργό Οικονομίας. Δεν απάντησε. Ο πρώην Υπουργός αναγκάστηκε να καταθέσει – αυτούσια - την Ερώτηση ως Επίκαιρη Ερώτηση. Η οποία κατατίθεται προς τον συντονιστή και επισπεύδοντα Υπουργό (τον κ. Σπίρτζη) που οφείλει να έλθει και να απαντήσει έχοντας προηγουμένως ενημερωθεί πλήρως, προφορικώς και εγγράφως, από τους συναρμοδίους συναδέλφους του.

Ένας εκ των συμβούλων του δήλωσε τότε, ότι «ο Υπουργός έχει κώλυμα», ο Καρασμάνης έδειξε κατανόηση λέγοντας ότι δεν θα τον ¨ταλαιπωρούσε¨ αν είχε απαντήσει στην γραπτή του Ερώτηση. Ο σύμβουλός του προθυμοποιήθηκε να απαντηθεί η Ερώτηση γραπτώς, αλλά ο Γιώργος Καρασμάνης είπε ότι το θέμα πλέον θα συζητηθεί ¨ζωντανά¨ στη Βουλή. Αλλά, όταν πήγε να καταθέσει την Επίκαιρη Ερώτηση, του δηλώθηκε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι… αναρμόδιος!!

¨Αναρμόδιος¨ ο κ. Σπίρτζης, δηλαδή ο καθ’ όλα και κατ’ εξοχήν αρμόδιος, όπως μπορεί να αποδειχτεί από τόμους εγγράφων του Υπουργείου του οποίου προϊσταται! Είναι ο ίδιος που – ως αρμοδιότατος – απάντησε σε αναφορά του Καρασμάνη τον Μάϊο του 2016 με την οποία του κατέθεσε το υπόμνημα του Επιμελητηρίου Πέλλας για το συγκεκριμένο έργο – του μοναδικού φορέα που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Και επειδή, στην αναφορά αυτή απάντησε με ¨άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε¨, ο πρώην Υπουργός αναγκάστηκε – όπως αναφέρεται και πιο πάνω – να καταθέσει γραπτή Ερώτηση και προς τον ίδιο τον κ. Σπίρτζη και προς τον συναρμόδιό του Υπουργό Οικονομίας. Άλλωστε και ο ίδιος εν τη ρύμη του λόγου του στην προχθεσινή παράσταση στα Γιαννιτσά παραδέχτηκε, ότι οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού τον ¨ενοχλούν¨ (και φυσικά πολύ καλά πράττουν!) για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου! Θα τον… ¨ενοχλούσαν¨ αν ήταν ¨αναρμόδιος¨;

Αντί λοιπόν να εκφωνεί λογίδρια περί ¨αρμοδιοτήτων¨ και ¨αναρμοδιοτήτων¨, θα έπρεπε να έχει ζητήσει να ενημερωθεί από… πρώτο χέρι για το τεράστιο σκάνδαλο, από τον καλό του φίλο και ομογάλακτό του από το ¨βαθύ ΠΑΣΟΚ¨ (δική τους η ορολογία): Τον τότε ΓΓ Δημοσίων Έργων και πρώην πρόεδρο της εταιρίας Εγνατίας και – όλως… συμπτωματικώς - αναδόχου της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (προς χάριν της οποίας με διαδικασίες φαστ τρακ και με υπογραφή του κ. ΓΓ, εκλάπησαν τα 120 εκατομμύρια του Νομού μας και μεταφέρθηκαν στην Δυτική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης), και ενώ ο κ. Σπίρτζης ήταν τότε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας! Ο κ. Σπίρτζης θα έπρεπε να γνωρίζει (αναγράφεται άλλωστε και στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό αλλά και στην Ερώτηση), ότι ο προκάτοχός του Υπουργός Χρυσοχοϊδης, είχε ζητήσει με έγγραφο του 2013 (αρ. πρωτ. 4367/13-10-2013), από την Περιφέρεια να αποστείλει τεχνικά δελτία ώστε το έργο να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να ξεκινήσει η δημοπράτηση και να ολοκληρωθεί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ της νέας περιόδου… Που αν είχαν αποσταλεί θα περίττευε η προχθεσινή φιέστα.

Ο (κατά περίσταση) ¨αναρμόδιος¨ κ. Σπίρτζης, ως απεσταλμένος του Πρωθυπουργού, θα έπρεπε να είναι απόλυτα ενημερωμένος για όλα και όχι προχειρολόγος σε σημείο που να αγγίζει τα όρια της επιπολαιότητας. Δεν περιμέναμε δηλαδή τον κ. Σπίρτζη για να μάθουμε ότι το έργο είναι… ¨μελετητικά ωριμότατο¨ προς υλοποίηση. Το ξέραμε! Ούτε να θεωρεί το λαό της Πέλλας τόσο αφελή, ώστε να παραμυθιάζεται ότι θα δοθούν … 10 (δέκα) εκατομμύρια – σταγόνα στον ωκεανό για ένα τέτοιο έργο.

Υποσχέθηκε λοιπόν ο κ. Σπίρτζης την κατασκευή του έργου, αλλά:

- Χωρίς ημερομηνία έναρξης εργασιών
- Χωρίς χρονοδιάγραμμα χρόνου υλοποίησης/ολοκλήρωσης.
- Χωρίς πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Είχε το ¨μενού¨ του κ. Υπουργού, μέχρι και εξαγγελίες για σιδηροδρομικό δίκτυο και προαστιακό. Αλλά το συνόδευσε με αμίμητη όσο και κυνική αναφορά στα… 60 χρόνια που η χώρα περίμενε για να υλοποιηθεί ένα έργο τεράστιο που οραματίστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης. Και όταν κατάλαβε ότι αυτό μπορούσε να εκληφθεί και ως πρόβλεψη για την τύχη του δικού μας προαστιακού το μάζεψε λέγοντας ότι κάνει… ¨πλάκα¨! Γιατί;

Για να εισπράξει κάποια χειροκροτήματα από εκπροσώπους συγκεκριμένων φορέων, ορισμένοι εκ των οποίων φέρουν τεράστια ευθύνη που ο οδικός άξονας – πνοή για τον Νομό μας δεν έχει ήδη κατασκευαστεί! Αυτών που δικαιολογούσαν την κλοπή των δικών μας 120 εκατομμυρίων με το απίστευτο ¨επιχείρημα¨ του «αυτά συμβαίνουν»!... Και ότι υπάρχει για χρηματοδότηση ¨το Πρόγραμμα Προσπελασιμότητας με κονδύλια ενός δις¨ από το οποίο θα παίρναμε χρήματα για το έργο, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ! Όπως ακόμη, κάποιοι εξ αυτών έλεγαν ότι ¨θα το εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ¨ και όλοι ξέρουμε πού το ενέταξαν.

Αλλά, ας μη βιάζονται να χειροκροτούν… Υπάρχουν ντοκουμέντα που όταν βγουν στη δημοσιότητα, δεν θα μπορούν ούτε να κρυφτούν στο Νομό, αυτοί οι που αρνήθηκαν να ενώσουν τη φωνή τους με τη σύσσωμη απαίτηση να μας επιστραφούν αυθωρεί και παραχρήμα τα 120 εκατομμύρια που μας έκλεψαν!

Ας είναι βέβαιοι όλοι, ότι ο Γιώργος Καρασμάνης, δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω… Μέχρι να αποδοθούν στην Πέλλα μέχρι τελευταίου σεντ και τα 120 εκατομμύρια και το σημαντικό επιπλέον ποσό που είχε εξασφαλιστεί και δεσμευτεί από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου.

Είτε το θέλουν είτε όχι, αυτό το έργο θα γίνει!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ο Καρασμάνης ξεκουτιανε εντελώς, ξεχνάει ποιός ηταν κυβέρνηση το 2012, όταν κλέψαν τα λεφτά από την Πέλλα; η ΝΔ φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν,υπαρχουν γιδια σαν εσενα στο τελος θα μας παρουν και τα βρακια. γιδι κυβερνηση καραπασοκ με τα ορφανα του τσοχατζοπουλου ηταν.

      Διαγραφή
    2. Η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε τον γενάρη του 15 .Μέχρι τότε είμασταν Η Σουηδία των βαλκανίων . Η ΝΔ και το Πασόκ παρέδωσαν μια χώρα υγιέστατη και οι άπιστοι Συριζαίοι την κατεστρεψαν μέσα σε 2.5 χρονια.

      Διαγραφή
    3. αχ αυτοι οι "ινδιανοι" κατεστρεψαν μια πλουσια , οργανωμενη,και αδιαφθορη χωρα σε δυομισι μολις χρονια!

      Διαγραφή
  2. Οταν δεν θυμάσαι τι έφαγες χθες είναι δυνατον να θυμασαι πως στην υποθεση εμπλεκεται και η περιφερεια κεντρικης μακεδονιας με τον τοτε αντιπεριφερειαρχη θεοδωριδη.και οταν στην ανακοινωση μιλα για καποιους που χειροκρτουσαν το σπιρτζη δεν εννοει μονο του συριζαιους αλλα και κατι δημαρχαρεους που τοτε δεν αντεδρασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα δικα σου τα παραμυθια τα ξεχασες κυριε υπουργε χωρις αρμοδιοτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΥΕΤΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΚΙΡΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανακοίνωση είναι εντολή του κόμματος,αν δεν την κάνεις θα πεις αντίο ,,έτσι καρασμανακο..Ποιος τον χειροκρότησε ο ανύπαρκτος δήμαρχος και το συμβούλιο του Δήμου και οι στρατιώτες επ αμοιβή του κόμματος ,, οκ αυτοί πάντα χειροκροτούν..το θέμα είναι πότε θα πάτε στο διάολο όλοι σας καρασμανακο.και προς τον φίλο που σχολίασε ότι η Ελλάδα άρχισε να καταστρέφεται το 2015 μάλλον έχει επιλεκτική μνήμη ,, 1981 ορόσημο πλήρους ενάρξεως καταστροφής της πατρίδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πνεύμα σου δυστυχώς πρέπει να είναι περιορισμένο όσο για το χιούμορ σου
      ..........

      Διαγραφή
  6. Όταν κάποιος δεν συντάσσεται με τις ιδέες σας και τις απόψεις σας είναι πνευματικός περιορισμένος η δεν έχει χιούμορ..για να γελάσουμε λίγο ,, εσείς που πιστεύετε ότι η καταστροφή άρχισε το 15 και ο ΣΥΡΙΖΑ την συνεχίζει τι κατά την γνώμη σας μπορεί να αντιστρέψει την καταστροφή...γιατί βλέπω ότι είσαι ανθρωπος με πνεύμα ,...για το χιούμορ θθα το δούμε στην πορεία Ανώνυμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 15 ήδη είμασταν 4,5χρόνια στα μνημόνια (άρα χρεωκοπημένοι)Ερωνεικό ήταν σχόλειο!!!Πριν απαντήσουμε ας σκεπτόμαστε λίγο πρώτα μην εμαστε προκατηλειμμένοι με όλους!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.