Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γυναικείες παρουσίες στην εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας


Έχουμε αναφερθεί με εκτενές ρεπορτάζ στην εντυπωσιακή και ξεχωριστή εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μ. Αλέξανδρο που διοργάνωσε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, στο πλαίσιο δράσεων για τη τουριστική προβολή με θέμα «Αριστοτέλης - Αλέξανδρος Από το χθες στο σήμερα», .
Πολλά τα ευμενή σχόλια για τους ομιλητές αλλά και για αυτούς που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν τις επι μέρους θεματικές ενότητες, όπως την παρουσίαση μουσικών οργάνων της αρχαιότητας τα οποία διατηρήθηκαν στη λεκάνη της Μεσογείου & παράγωγα ήχων από αυτά.
Παράλληλα στο φουαγιέ του μουσείου υπήρξε επαφή με τον κόσμο των βοτάνων της αρχαιότητας, ιδιότητες και χρήσεις τους διαχρονικά.
Για την διατροφή στην αρχαία Μακεδονία, τί έτρωγαν στη γη της Μακεδονίας κατά το παρελθόν, σε συνεργασία με το πρόγραμμα PLANTCULT παρουσιάστηκε η έρευνα για τα είδη διατροφής στην Αρχαία Μακεδονία και οι προοπτικές σύνδεσής τους με τη σύγχρονη παραδοσιακή κουζίνα.
Τέλος, παρουσιάστηκαν προϊόντα του σήμερα από επιχειρήσεις της Πέλλας και της ΠΚΜ ως εξέλιξη των αντίστοιχων προϊόντων του τότε.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να τα γευτούν και να ενημερωθούν γι αυτά επιτόπου στον χώρο.

Στην εκδήλωση εντοπίστηκαν σημαντικές γυναικείες παρουσίες όπως της αναπλ. αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά, της περιφερειακής συμβούλου Κεντρ. Μακεδονίας και προέδρου της ΑΝΠΕ Μαρίας Ζωγράφου, αλλά και της νέας αυτοδιοικητικής γενιάς με την δραστήρια και εντυπωσιακή αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Σκύδρας Μάγδα Παπαδοπούλου. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.