Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρουσία Σ. Φάμελλου και της Κ. Ιγγλέζη ξεκίνησε το Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο στην Έδεσσα (φωτο)


Παρουσία του αν. υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου και της προέδρου Περιβάλλοντος της Βουλής Κατ. Ιγγλέζη, ξεκίνησε το Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο στην Έδεσσα

Tις εργασίες του 18ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας φιλοξενεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, παρουσία του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής, βουλευτή Χαλκιδικής, Αικατερίνης Ιγγλέζη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Σοφία Βαβούρη, Δασάρχης Έδεσσας. Η έναρξη της βραδιάς έγινε με τη μουσική πινελιά του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας κ. Μιλτιάδη Κασσάρα. Στη συνέχεια, απηύθηναν χαιρετισμούς οι:

- κ. Νικόλαος Γρηγοριάδης, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Διδάκτορας – ερευνητής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών
- κ. Σωκράτης Φάμελος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου
- κ. Αικατερίνη Ιγγλέζη, δασολόγος και βουλευτής του Ν. Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων
- κ. Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής του Ν. Πέλλας
- κ. Γιάννης Σηφάκης, βουλευτής του Ν. Πέλλας
- κ. Αθηνά Αηδονά, Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Πέλλας
- κ. Δημήτρης Γιάννου, Δήμαρχος Έδεσσας
- κ. Θεοχάρης Ζάγκας, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας
- κ. Σπύρος Μάμαλης, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
- κ. Νικόλαος Μπόκαρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων
- κ. Μαρία Βαρουτσίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας
- κ. Σοφία Θεοδωρίδου εκ μέρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πέλλας. 

dasolosi
Το Συνέδριο έχει σαν θέμα «Η Ελληνική Δασοπονία μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις: Αειφορική διαχείριση δασών, δασικοί χάρτες, περιβαλλοντικές τεχνολογίες-δίκτυα και προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος», ενώ η θεματική του International Workshop είναι: “Information Technology, Sustainable Development, Scientific Network & Nature Protection”. Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους, στην πόλη της Έδεσσας από σήμερα 8 μέχρι 11 Οκτωβρίου 2017.
   
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας, Δρ. Νίκος Γρηγοριάδης, το συνέδριο αυτό αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του δασικού κλάδου & του Φυσικού Περιβάλλοντος με έμφαση στα 100 χρόνια λειτουργίας του πρώτου Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 σύνεδροι, η πλειονότητα των οποίων θα προέρχεται γενικά από τον γεωτεχνικό χώρο, κυρίως όμως από τη Δασική Υπηρεσία. Ειδικότερα αυτό το Συνέδριο θα έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς αυτό θα φιλοξενήσει εισηγητές και εργασίες από το εξωτερικό. Δυο διακεκριμένοι καθηγητές θα ανοίξουν το συνέδριο – ο πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος κος Θεοxάρης Ζάγκας και ο επίτιμος γερμανός Καθηγητής Freiburg Juergen Huss, 150 προφορικές εισηγήσεις από Έλληνες και ξένους συνέδρους (από 12 χώρες), 60 πόστερ και 2 στρογγυλά τραπέζια αποτελούν την επιστημονική παρακαταθήκη του συνεδρίου. Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ερευνών κορυφαίων επιστημόνων της Δασολογικής επιστήμης και του Φυσικού Περιβάλλοντος, και τα πορίσματά τους θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά από τα επείγοντα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας και όχι μόνο. Τέλος θα ακολουθήσει εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή της Αλμωπίας.

Μετά το πέρας των ομιλιών βραβεύτηκαν οι κύριοι Λάζαρος Απατσίδης και Μιχαήλ Δεκλερής για την προσφορά τους στον κλάδο της δασολογίας από την Ελληνική Δασολογική Εταιρεία.

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης, η αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά, οι δήμαρχοι Έδεσσας Δημ. Γιάννου, Πέλλας Γρ. Στάμκος και Αλμωπίας Δημ. Μπίνος, Σπ. Μάμαλης Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Νικ. Μπόκαρης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Η βραδιά έκλεισε με ήχους παραδοσιακής μουσικής και χορό από το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μ. Αλέξανδρος». 

Φωτορεπορτάζ: Θεανώ Καρατσώρη (Ηρ. Πολυτεχνείου 12, Έδεσσα, 23810 27180)

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.