Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χρ. Σπίρτζης από τα Γιαννιτσά: Σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα υποδομών στην Πέλλα (βίντεο)


Σε εκδήλωση με βασικό θέμα τα έργα υποδομών στο Νομό Πέλλας, που πραγματοποιήθηκε στις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Υπουργός Υποδομών μαζί με τους Βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού μας, αλλά και του σχεδιασμού του Υπουργείου για τα έργα υποδομής.

Το σημαντικότερο μέρος της εκδήλωσης για τους παραβρισκόμενους που γέμισαν με την παρουσία τους την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, αφορούσε δυο κομβικής σημασίας έργα για την περιοχή μας:

· Την εκκίνηση της χρηματοδότησης για τα έργα των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών και

· Την μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας του προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, μέσω Γιαννιτσών και την παράκαμψη προς Αριδαία.

Σχετικά με «βιώσιμο», όπως το χαρακτήρισε, έργο των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, είπε ότι, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχουν εκπονηθεί οι μελέτες και θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις για την έναρξη των εργασιών.

Υπενθυμίζουμε ότι το ενιαίο έργο των δύο παρακάμψεων έχει προϋπολογισμό 220 εκ. ευρώ, ενώ, όπως επισήμανε και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που ήταν στην εκδήλωση, έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω Περιφέρειας 10 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις.

Σε ότι αφορά στην προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, μέσω Γιαννιτσών και την παράκαμψη προς Αριδαία, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι τα αποτελέσματα από την μελέτη βιωσιμότητας του έργου είναι ενθαρρυντικά και δεσμεύτηκε σε ένα μήνα περίπου να γίνει στην Πέλλα, από τους ειδικούς μελετητές του Υπουργείου, η παρουσίαση των μελετών χάραξης της νέας γραμμής.

Ο Υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε επίσης και στους στόχους της κυβέρνησης για τις υποδομές, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τις θεσμικές αλλαγές για την υλοποίηση και ανάθεση των έργων, αλλά και για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την ιεράρχηση των υποδομών που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα.

spirtzitzik366

Οι βουλευτές Πέλλας, ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Πέτρος Τσαρκνιάς, μίλησαν οι βουλευτές Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης, οι οποίοι επισήμαναν την αναγκαιότητα κατασκευής των δύο έργων, τα οποία, όπως τόνισαν, θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Πέλλα και θα την βγάλουν από την συγκοινωνιακή απομόνωση που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια.

«Η επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών στην Πέλλα σφραγίζει την βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση των έργων που θα κάνουν εξωστρεφή την Πέλλα» υπογράμμισε η κα Τζάκρη, ενώ ο κ. Σηφάκης επισήμανε ότι «με την κατασκευή των έργων αυτών η Πέλλα θα βγει από τον αποκλεισμό πολλών ετών καθώς μέχρι σήμερα ήταν έξω από κάθε εθνικό σχεδιασμό».

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το έργο των παρακάμψεων είναι ώριμο και βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και για αυτό ζήτησε την υλοποίησή του από τον Πρωθυπουργό όταν συναντήθηκε δύο φορές μαζί του, ενώ ζήτησε να ξεκινήσει και η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και από εκπτώσεις έργων.

Χαιρέτισαν και αναφέρθηκαν στο «άθλιο οδικό δίκτυο», στην «απομόνωση της Πέλλας» και κατ΄ επέκταση στην αναγκαιότητα κατασκευής των έργων, αλλά και στην αναγκαιότητα παραμονής του Τελωνείου στη Σκύδρα, οι Δήμαρχοι Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό επίσης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς, ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Σιδηρόδρομο Χ. Ιωάννου και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστος Γεωργίου.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστος Σμίας, ο Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Πέτρος Γάγκλιου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υποδομών, επισκέφθηκε την Έδεσσα, όπου συμμετείχε σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ "ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ" ΤΟ ΕΘΝΟΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!), ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ "ΣΑΣ" ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ....ΠΟΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΡΑΓΕ??? ΣΤΑ 2.300 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΞΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μηπως εισαι λιγο υπερβολικος; για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους ειδαμε τα χιλια δικια εχεις. Το ιδιο και για τους πολιτικους πολλων ετων που τους βαρεθηκαμε.
      Για τον ΣΥΡΙΖΑ ομως των δυο χρονων γιατι να μιλας; και για τους καινουργιους βουλευτες; δειχνουν καλα δειγματα, μην τα ισοπεδωνουμε ολα, αυτο θα βλαψει πιο πολυ την Πελλα.
      Ξεσκισε αυτους που πραγματικα φταινε, μονο τοτε βοηθας

      Διαγραφή
    2. Έτσι
      Μην ισοπεδώνουμε τους Ισοπεδωτές.
      Με τραίνα ανεμοδρομια και χιονοδρομικά, δεν γεμίζει ουτε η κοιλιά των πολλών,ουτε ζεσταίνεται το κοκκαλακι τούς.
      Τα λουτρά και το Καϊμακτσαλάν λίγοι τα χαίρονται και ακόμα ποιο λίγοι τα καρπώνονταν.
      Το Καϊμακτσαλάν το ίδιο.
      Βγειτσ και ρωτηστε απο ποτε ενας κάτοικος της περιοχής έχει να παει στα λουτρά η στο Καϊμακτσαλάν.
      Ωραία όλα αυτά ,αλλά να κοιτατε την καθημερινότητα των κατοίκων, όχι μονο το πως θα εευουν ποιο πολλοί τουρίστες.
      Η ντορκα καρπώνεται την επέκταση του αερίου στα Γιαννιτσά, και αυτό θα είναι πολλά + στην καθημερινότητα των κατοίκων.
      Είναι ξύπνια για αυτό με τόσες κωλοτουμπες είναι ακόμα βουλευτής.
      Και με το κόμμα σκ@τ@ να κατέβει θα την ψηφίσουν

      Διαγραφή
    3. Φιλαρακι εισαι τελειως αδιαβαστος. Το προγραμμα του ΔΕΣΦΑ για την επεκταση του αεριου με εργα της Περιφερειας η Ντορκα το εμαθε απο τον τυπο σαν εσενα.
      Ρωτα ποιος ειναι στις επιτροπες ενεργειας και κατι παραπανω θα ξερει για αυτα...
      Το Φυσικο Αεριο απλωνεται σε 7 πολεις της Κεντριλης Μακεδονιας αρχικα ( αυτες που ειναι πιο κοντα στην υφισταμενη υποδομη του αγωγου) και θα συνεχισει με προγραμμα για να καλυφθει σιγα σιγα ολη η χωρα, φυσικα θα ελθει και στην Σκυδρα, Εδεσσα και Αριδαια αλλα ολα ειναι θεμα κοστους ( οχι πολοτικων προθεσεων) και προγραμματισμου.
      Ποιος σου ειπε οτι οι βουλευτες του Νομου πρεοει να φροντιζουν μονο την περιοχη τους; ετσι, φαινεται, εμαθες με το παλιο συστημα που διελυσε την Πελλα που κυβερνουσε τοσα χρονια λαι δεν μπορεις να ξεμαθεις...

      Διαγραφή
    4. Πήρες έτοιμο δελτίο τύπου απο το γραφείο, η σου έστειλαν μήνυμα Τι να απαντήσεις?
      Αλλά αυτό με τους βουλευτές και την υποστήριξη αλλων περιοχών,πραγματικα με εστειλε αδιάβαστο.
      Σαν να λέμε ο Σηφάκης( καλά αστον αυτον)
      Σαν να λέμε οτι η ντορκα κοιτάει πρωτα την Έδεσσα η την Σκύδρα και την Αριδαία και μετα τα Γιαννιτσά
      Ε?
      Αυτό θα πει
      Πολιτικός αλτρουισμός με Σύριζα.
      Και που σαι
      Αυτά τα χαχανητα που ακούς
      Δεν είναι αντίλαλος
      Είναι οι πέτρες που γελανε με αυτά που λέτε.
      Μαζευτειτε λίγο δεν κακό

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλές οι εξαγγελίες για νέα έργα στον μοναδικό νομό στην Βόρεια Ελλάδα που έμεινε εκτός Εγνατίας και χωρίς κάθετο άξονα.
    Ολοι οι τοπικοί παράγοντες και πολιτευτές έχουν την ευθύνη.
    Προς το παρόν ας μπουν λαμπτήρες στον κόμβο της Π.Πέλλας που εδώ και έξι μήνες είναι στα σκοτάδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαντρομενα στρατιωτακια βουλευτές και αυλικοι όλων των κομμάτων. Οι πολίτες σας εχουν στον πάτο της αξιοσυνης με δείκτη την κοινωνική σας προσφορά. Πιο χαμηλά δεν γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ -"ΑΣΠΡΟ" Ο ΕΝΑΣ, "ΜΑΥΡΟ" Ο ΑΛΛΟΣ- ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ (ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!)....ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΚΤΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε/ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ), "ΑΦΗΣΤΕ, ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΘΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!!!!!!!"....ΜΑΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΡΑΟΥΦ????? ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΤΑ "ΧΡΩΜΑΤΑ" (ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΔΗΘΕΝΙΕΣ ΚΛΠ)....ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!!!" ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ-ΕΘΝΟΣ....ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΩ ΤΑ "ΑΣΠΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΠΛΕ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.