Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φθινοπωρινή εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας στην κορυφή Κουκουρού


Η κορυφή Κουκουρού είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική της περιοχής, ορατή διαρκώς πάνω από την Αριδαία με το ...φροϋδικό σχήμα της. Το δάσος οξιάς που την περιβάλλει θα είναι ό,τι πρέπει για μια πολύχρωμη φθινοπωρινή εξόρμηση για τον Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia αυτήν την Κυριακή (15/10).

Η πορεία ξεκινάει από το φράγμα των Προμάχων και μετά από 50 περίπου λεπτά μονοπατιού στο φαράγγι φτάνει στην Άσπρη Πέτρα, έναν πολύ ενδιαφέροντα γεωλογικό σχηματισμό από τραβερτίνη. Αυτός μπορεί κάλλιστα να είναι ο τελικός προορισμός για όποιον θέλει μια χαλαρή δίωρη βόλτα με άνετη επιστροφή από το χωματόδρομο.

Από εκεί και πέρα, η ανάβαση για την κορυφή Κουκουρού απαιτεί μια καλή φυσική κατάσταση καθώς η συνολική υψομετρική είναι περίπου 1000 μέτρα και απαιτούνται 6-7 ώρες συνολικά.

Εξοπλισμός: μποτάκια, σακίδιο, αδιάβροχο, αλλαξιά, ζεστά ρούχα για τη στάση, νερό, σνακ, μπατόν και ίσως γάντια και σκούφο για το κρύο.

Συνάντηση στα παλιά (πλέον) γραφεία του Ορειβατικούς στις 08:00

Αρχηγός: Χρήστος Τζώτζης (Ντούι): 6980173410
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.