Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση στην τελετή Αφής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στον πεζόδρομο Γιαννιτσών (βίντεο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πέλλας σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ώρα 14:00 στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, η τελετή Αφής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018».

Στις 14.20΄έγινε η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας - Αφή βωμού. Προηγήθηκε η άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ο.Α. «PyeongChang 2018», ενώ και ακολούθησε η άκρουση των: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ– ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ Ν.ΚΟΡΕΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ από την φιλαρμονική του δήμου Πέλλας και έπαρση σημαιών Ολυμπιακών Αγώνων, Νότιας Κορέας και Ελλάδος.

Τον βωμό άναψε η Αργυρή Ολυμπιονίκης 2004, Έλλη Μυστακίδου

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση καλωσορίζουμε στην πόλη μας τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Χαιρόμαστε που είστε εδώ και σας συγχαίρουμε που τιμάτε τη λαμπρή παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα, από την γενέτειρα της, την Ελλάδα, στη Δημοκρατία της Κορέας που θα διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018. Είμαστε περήφανοι που η πόλη μας αποτελεί έναν από τους σταθμούς της μεγάλης πορείας που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή φλόγα.

Η φλόγα που έφτασε σήμερα στα Γιαννιτσά και θα συνεχίσει το μακρύ ταξίδι της μέχρι τη Δημοκρατία της Κορέας, δεν είναι μόνο μέρος ενός παγκόσμιου αθλητικού θεάματος. Συμβολίζει τα διαχρονικά μηνύματα της φιλίας και της αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων, του ευ αγωνίζεσθε, της ειρήνης, της ελευθερίας, της δύναμης και της ανθρώπινης θέλησης. Είναι το σημάδι και η εντολή της ιστορίας ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός και αξίζει να αγωνιστούμε για να τον αποκτήσουμε.

Η Ολυμπιακή Φλόγα που μεταφέρεται από χέρι σε χέρι από ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής, κουλτούρας, μόρφωσης, θρησκείας, επιβεβαιώνει στην πράξη ότι, όσα ενώνουν τους λαούς, είναι πολύ περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. Παράλληλα είναι το μήνυμα της αφύπνισης κάθε ανθρώπου. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, οφείλουμε όλοι να επικαιροποιήσουμε τα ιδανικά που ο Ολυμπισμός πρεσβεύει: την ειρήνη, την ενότητα, την αλληλεγγύη.

Ελπίζουμε στη διάρκεια του οδοιπορικού σας στην Ελλάδα, στη χώρα γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων να προφτάσετε να πάρετε έστω μια μικρή γεύση από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της, ώστε να την επισκεφθείτε ξανά στο μέλλον».

Ακολούθησαν στη συνέχεια οι χαιρετισμοί:

του εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Xειμερινών Ο.Α. «PyeongChang 2018» του εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.

-Ανταλλαγή αναμνηστικών

Η λαμπρή τελετή πλαισιώθηκε με πολιτιστικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Λαμπαδηδρόμοι

Λαμπαδηδρόμοι ήταν οι:
- Δημήτρης Σενεκίδης, Αργυρός Παραολυμπιονίκης του Ρίο
- Βασίλης Τσαλικίδης, με παγκόσμια διάκριση στο πρωτάθλημα κωπηλασίας και χρυσό μετάλλιο στους βαλκανικούς αγώνες 2017
- και ο μαθητής, αγωνιστής Βαγγέλης Βρόντζος με τον συνοδό του, δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Γιώργο Χρυσοστομάκη.

Συνοδοί Λαμπαδηδρόμοι

- Η ομάδα χαντ μπολ ΓΑΣ ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ΄΄ Γιαννιτσών με τις αθλήτριες – μέλη των εθνικών μας ομάδων: Δέσποινα Φράγκου, Βαρβάρα Πυριτίδου, Χρυσή Τροχίδου, Φωτεινή – Αδαμαντία Ξηρίδου, Χρυσή Μαυροπούλου, Ελευθερία – Αικατερίνη Τροχίδου, Στυλιανή Ντιμτσούδη, Μαρία Λαζαρίδου, καθώς και τις αθλήτριες : Ιωάννα Πλιόγκα, Αρετή Σπυρίδου, Καλλιόπη Παντζαρτζή, Αναστασία Χατζησαββίδου.
- ο πανελληνιονίκης, Δημήτρης Τσίτσος, με Αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιους και βαλκανικούς αγώνες στον ακοντισμό, αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α.
- ο πρωταθλητής Ελλάδας, Στέργιος Πλαλής, μέλος Εθνικής Ομάδας με Χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο τουρνουά TAEKWONDO, αθλητής του Α.Σ. TAEKWONDO Γιαννιτσών ΄΄ Ο Φίλιππος΄΄.
- ο πανελληνιονίκης, Θανάσης Ματζίρης με Αργυρό μετάλλιο σε Διεθνή Συνάντηση στο δέκαθλο, ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας, αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α.
- ο πανελληνιονίκης, Βασίλης Χειμωνίδης με χρυσό μετάλλιο σε Διεθνή Συνάντηση στο άλμα σε μήκος, ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας, αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α.
- ο πρωταθλητής Ελλάδας, Γεώργιος - Ευάγγελος Χατζηκόϊτσης, μέλος Εθνικής Ομάδας – αθλητής του Α.Σ. TAEKWONDO Γιαννιτσών ΄΄ Ο Φίλιππος΄΄
- η πρωταθλήτρια Ελλάδας Σεβαστή Γαβριηλίδου μέλος Εθνικής Ομάδας TAEKWONDO, αθλήτρια του Α.Σ. TAEKWONDO Γιαννιτσών ΄΄ Ο Φίλιππος΄΄
- ο αθλητής του Ν.Ο.Γ. Σταύρος Παπαδόπουλος: 4 φορές χρυσός πανελληνιονίκης κωπηλασίας ΑΜΕΑ. Χρυσό μετάλλιο σε διεθνείς αγώνες κλειστής κωπηλασίας ΑΜΕΑ.
teleti afisgiannitsa
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Συγκρίνοντας κανείς την τελετή αφής στην Έδεσσα την πρωτεύουσα κατά τα άλλα του Νομού και στα Γιαννιτσά αντιλαμβάνεται την τεράστια διαφορά στις δύο εκδηλώσεις. Πιο φτωχή, χωρίς φιλαρμονική, χωρίς χορωδία κλπ, κλπ χωρίς δηλαδή μουσική ατμόσφαιρα η εκδήλωση στην Έδεσσα περιορισμένη μόνο σε ομιλίες.
    Ο Δήμαρχος Έδεσσας το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλέσει αντιπαλότητα μεταξύ των Σωματείων αναστατώνοντας τα μέλη τους και να ανταλλάσσει ανακοινώσεις με αυτά για το ποιος φταίει για τον αποκλεισμό αθλητών από την τελετή.
    Ακόμη και σε αυτά τα απλά, η ανικανότητα σε όλη της το μεγαλείο
    Οι φωτογραφίες από τις δύο εκδηλώσεις μιλούν από μόνες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυρία Ελλη Μυστακιδου σε κάποιο άθλημα πήρε Ολυμπιακό μετάλλιο για ποιο λόγο όλο τυχαία δεν γράφεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα κακιουλες
    Δεν ειχαμε χορωδία στην Έδεσσα?
    Και τα αδέσποτα που γαυγιζαν μέσα στον χορό της εκδήλωσης τι ήταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ, ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
      ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ Μ. ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΟ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.
      ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
      ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ;
      TO ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΘAΓΕΝEIΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.
      ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ Ο.Α ΤΟΥ 2004 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ;

      Διαγραφή
  4. Δώστε στον λαό μπάντες να γουστάρει.πρωτε ανώνυμε κοίτα να πας στη Θεσσαλονίκη μπας και βρεις δουλειά στο ωδείο, μην σου πω τίποτα άλλο....θες και μπάντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.