Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκδήλωση μνήμης & τιμής του Χρήστου Μπίστη


Εκδήλωση μνήμης του αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος Χρίστου Μπίστη, στον ένα χρόνο από τον απροσδόκητο θάνατό του, διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής 15 Οκτώβρη 2017, οι σύντροφοί του από το ΕΚΚΕ.

Αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος, των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων της μεταπολίτευσης, σύντροφοί του από το ΕΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και από άλλες οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς με τους οποίους συμπορεύτηκε όλες αυτές τις δεκαετίες ο ακατάβλητος και σεμνός σύντροφος Χρίστος, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, πλημμύρισαν το ΙΛΙΟΝ plus της οδού Κοδριγκτώνος, στην Αθήνα.

Εκτός από τις ομιλίες που έγιναν, παρουσιάστηκε ένα βίντεο – ντοκουμέντο με την πορεία της ζωής του Χρίστου Μπίστη, τη σύλληψη και τα βασανιστήρια, τις δίκες και την καλλιτεχνική του πλευρά, καθώς και με συνεντεύξεις ανθρώπων που τον γνώρισαν και μιλούν γι’ αυτόν.


Σε εκδήλωση στην Αραβησσό

Συγκλονιστική η στιγμή που ο Χρήστος Μπίστης, σε εκδήλωση στην Αραβησσό του δήμου Πέλλας απαγγέλει μοναδικά το ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Απορίες ενός εργάτη που διαβάζει» («Ποιος έχτισε τη Θήβα την εφτάπυλη;») σε απόδοση στα ελληνικά Μάριου Πλωρίτη.

Δείτε βίντεο – ντοκιμαντέρ από τη ζωή και τους αγώνες του σ. Χρίστου Μπίστη:

Μετά την προβολή του πενηντάλεπτης διάρκειας βίντεο, το οποίο καταχειροκροτήθηκε στο κατάμεστο ΙΛΙΟΝ, ακολούθησαν ομιλίες.

Ήδη πριν την προβολή, μετά το σύντομο άνοιγμα της εκδήλωσης από την συντονίστρια Ελένη Βαφειάδου, το λόγο είχαν πάρει η Γαρυφαλλιά Καπετανάκη εκ μέρους του ΕΚΚΕ και ο Χρήστος Μπακαλάκης από τα Γιαννιτσά που εκπροσώπησε το ΕΚΚΕ Βόρειας Ελλάδας.

Μετά την προβολή, ακολούθησαν κατά σειρά οι:

Αντώνης Δραγανίγος (ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Μιχάλης Ρίζος εκ μέρους του ΝΑΡ,Κώστας Πίττας από το ΣΕΚ, Δέσποινα ουτσούμπα, ΕΠΠΔ, Σάββας Μιχαήλ, Γ.Γ. ΕΕΚ, Γιάννης Βάρλας -ΚΚΕ (μ-λ), Γιάννης Ανδριανός, Μ-Λ ΚΚΕ, η Εμινέ από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, ο Σωφρόνης Παπαδόπουλος από την ΟΚΔΕ, ο Παναγιώτης Σωτήρης από την ΑΡΑΝ, ο Δημήτρης Σαραφιανός από την ΑΡΑΣ και ο Κώστας Παπαδάκης, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.