Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Να ψηφίσει αυτή η βουλή το δημόσιο φορέα διαχείρισης της Λίμνης Βεγορίτιδας


vegor331Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας έγινε συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης παρουσία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Περιβαλλοντικές οργανώσεις, Βουλευτές και άλλοι.
Το Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας, εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Πρώιος.
Στην ομιλία του προς τους Βουλευτές, ο Γιάννης Πρώιος μεταξύ άλλων τόνισε πως η λίμνη Βεγορίτιδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα που επί 50 χρόνια έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Ανέφερε πως η Βεγορίτιδα έχει χάσει το 65 % του όγκου της και η στάθμη της έχει πέσει κατά περίπου 32 m.
Στη συνέχεια, επεσήμανε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λίμνη και στο περιβάλλον από τα εδάφη που παραχωρήθηκαν, από τους καταπατητές και από την έλλειψη βιολογικών καθαρισμών στην περιοχή. Τόνισε πως στα τεράστια αυτά προβλήματα η παρέμβαση της Πολιτείας αποδείχτηκε αργή και άτολμη.
Ανατρέχοντας στο σήμερα ανέδειξε το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες μέχρι σήμερα από παραλίμνιους και εγγύς οικισμούς της. Επεσήμανε την ανεύθυνη στάση όλων των μέχρι σήμερα αρμοδίων φορέων και ενημέρωσε τους Βουλευτές για την μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Κλείνοντας την ομιλία του έκανε έκκληση στους Βουλευτές, να αποτελέσει αυτή η Βουλή, τη Βουλή που θα ψηφίσει επιτέλους τον Δημόσιο Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης που θα βάλει τέρμα στις αυθαιρεσίες και κακοποιήσεις του περιβάλλοντος. Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, ζήτησε να συμβάλλουν και αυτοί ώστε η Βεγορίτιδα να μην έχει την τύχη της λίμνης Κορώνειας για την οποία σήμερα υπάρχουν 100 περιβαλλοντικές μελέτες προστασίας, αλλά λίμνη Κορώνεια δεν υπάρχει πια.
Στη διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε για συνάντηση στη Βουλή τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας για μια από κοντά ενημέρωση πάνω σε όλα τα προβλήματα της Βεγορίτιδας.
Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ρε το καρατζοβα που ασχολήθηκε και με την Βεγοριτιδα επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα ωραία κάνει ασχολητε με την βεγοριτιδα και τα παιδιά του
    Που περιμενουν την καινούργια παιδική χαρά τα ξεχνάει άντε να δούμε λένε ότι πάει καλά το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε να ανεβει κανα 10 μετρα σε υψος η λιμνουλα μας να παμε μεταναστες να ησυχασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.