Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι φετινές τιμές – Τι θα γίνει με το επίδομα


Από την (άλλη) Κυριακή 15 Οκτωβρίου ξεκινάει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης. Οι τιμές φέτος όμως θα είναι πιο ακριβές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος θα “τσιμπήσει” προς τα επάνω στην Αθήνα και θα φτάσει κοντά στο ένα ευρώ με μέση τιμή στα 0,97 ευρώ.

Στην περιφέρεια η μέση τιμή θα είναι λίγο πιο πάνω από 1 ως 1,02 ευρώ, ενώ στα νησιά μετά και την αλλαγή στο ΦΠΑ θα εκτιναχθεί ακόμη και στο 1,20 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια ώρα έρχεται μείωση στο επίδομα θέρμανσης που λαμβάνουν χιλιάδες νοικοκυριά. Στόχος του υπουργείου είναι να εξοικονομήσει σχεδόν 50% από το ποσό για το επίδομα και έτσι εφέτος θα προϋπολογιστούν μόλις 55 εκατομμύρια έναντι 100 εκατομμυρίων πέρυσι.

Η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Η μείωση της δαπάνης θα γίνει με αλλαγή των κριτηρίων και την μείωση της επιχορήγησης ανά λίτρο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση μας λέγαν ότι το επίδομα πετρελαίου ειναι της πείνας. Τώρα το κόψανε σχεδόν σε όλους. Θα πέσει η τιμή του πετρελαίου μας λέγαν επίδειξη θα πατάξουν το παραεμπορίο .Ουστ ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηφαααακηηη .... Τζακρουουούλλααααα...
    Πέρσι ήσασταν στο νομό που είχα -15 επί ένα μήνα ; Το μεταφέρατε στην Αθήνα ή ντραπήκατε ; Καλά για τους ΝΔ κενό αέρος . Θα εμφανιστούν σε κάνα χρόνο πρίν τις εκλογές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.