Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Για την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στην Πρωτοβάθμια έως και τις 11 Οκτώβρη που κατατίθεται η ερώτηση είναι 10.240 αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων τη σχολική χρονιά 2016-2017 ήταν 14.007 αναπληρωτές. Αν προσθέσουμε τις παραιτήσεις για συνταξιοδότηση που έγιναν την άνοιξη φαίνεται – από τα ίδια τα στοιχεία- ότι τα κενά μέχρι στιγμής ξεπερνάνε τις 4000. Αυτός ο αριθμός προφανώς δεν αφορά τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων με βάση τις διεκδικήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά παίρνει ως βάση τις περσινές προσλήψεις. Δηλαδή τα κενά που ακόμα και η κυβέρνηση αναγνώρισε την περσινή χρονιά.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε όλους τους τόνους επισημαίνουν ότι φέτος για πρώτη χρονιά δεν υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία, ότι επήλθε επιτέλους η «κανονικότητα». Πως γίνεται να υπάρχει «κανονικότητα» και ταυτόχρονα 4000 κενά σε εκπαιδευτικούς;
Την αλήθεια γνωρίζουν όσοι έχουν μια στοιχειώδη εικόνα της εκπαίδευσης. Η καθημερινότητα στα σχολεία δείχνει ότι τα περισσότερα Ολοήμερα δεν μπορούν να φτιάξουν κανονικό πρόγραμμα μέχρι τις 16:00 και στη ουσία υποβαθμίζονται, η παράλληλη στήριξη στην ουσία δεν λειτουργεί με τραγικές συνέπειες και στους ίδιους τους μαθητές και στη συνολική λειτουργία της τάξης, το 90% των τάξεων υποδοχής, ειδικά σε σχολεία που υποδέχονται προσφυγόπουλα στο πρωινό πρόγραμμα δεν έχουν στελεχωθεί από δάσκαλο, πολλά μαθήματα ειδικοτήτων δεν διδάσκονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, υποβαθμίζεται η διδασκαλία της 2η ξένης γλώσσας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1. Τι σχεδιασμός υπάρχει ώστε να καλυφθούν άμεσα τα 4000 κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
2. Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να λειτουργήσουν άμεσα και με πλήρες πρόγραμμα τα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, να καλυφθούν με εκπαιδευτικό όλοι οι μαθητές οι οποίοι με διάγνωση χρειάζονται παράλληλη στήριξη, να λειτουργήσουν όλες οι απαραίτητες τάξεις υποδοχής, να καλυφθούν όλες οι ώρες των μαθημάτων ειδικοτήτων (π.χ. Γυμναστές, Μουσικοί, Εικαστικοί κ.α.) από αντίστοιχους εκπαιδευτικούς.
Οι Βουλευτές
Γιάννης Δελής
Χρήστος Κατσώτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος


















Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. καλα στη στο κκε βρισκονται στην εποχη του μαρξ και του λενιν;
    ασ περασουν απο τισ δ/σεις α/θμιας και ας ζητησουν τα κενα η΄ τις υπεαριθμιες πριν κανουν οποιαδηποτε ερωτηση και θα πεσει μεγαλο γελιο.
    ακου 4000 κενα.
    πελλλα: μηπως τριψηφιος αριθμος των υπερ...αριθμνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.