Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δεν γίνονται μαθήματα σήμερα στα σχολεία - Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Για σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 έχει οριστεί η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».
Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το πρωί συμμετέουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

Ως Πανελλήνια εναρκτήρια δράση για όλες τις σχολικές μονάδες ορίζεται η παρακάτω :
Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο κάθε σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης, Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) καλούνται οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας αρχίζει το μέτρημα από την αρχή. (Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στα 5 λεπτά).

Στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα πραγματοποιεί τις δράσεις τις οποίες υλοποιεί εντός του σχολικού ωραρίου.

Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.


Δήμος Πέλλας: Βράβευση μαθητών

Στο μεταξύ, ο Δήμος Πέλλας, με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιεί σήμερα εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς και πανελλήνιους σχολικούς αγώνες. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της Δ/νσης Β/βάθμιας και Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας καθώς και της ομάδας Φυσικής Αγωγής Ν. Πέλλας, στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ώρα 10.30πμ.
Παράλληλα θα βραβευτούν μαθητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς και πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Να ήταν μονο σημερα απλα αλλη μια ευκαιρία να μην κανουν μαθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ 2.47 είσαι φύτουλας!!! Τι τάξη πας; Στεναχωριέσαι που θα χαθεί μάθημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.