Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένταξη έργου αντιπλημμυρικής προστασίας Εδεσσαίου ποταμού


Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη της Έδεσσας αποτελεί η «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (ποταμός Εδεσσαίος)», που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και αντικατάσταση της κοίτης του ποταμού Εδεσσαίου, από τη γέφυρα στην προέκταση της οδού Δημ. Πετρίτση και μέχρι το πέρας του ποταμού στην περιοχή των Καταρρακτών. Στην περιοχή αυτή παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάβρωσης και καθιζήσεις των παραποτάμιων οδών. Με το έργο, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.900.000 €, αποκαθίστανται τα φαινόμενα αυτά και παρέχεται προστασία στην παραποτάμια περιοχή και τις γύρω οδούς και ιδιοκτησίες.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε για το έργο τα εξής:

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για την πόλη της Έδεσσας, που θωρακίζει τις υποδομές και τις ιδιοκτησίες στην παραποτάμια περιοχή. Εκτός βέβαια από την προστασία η παρέμβαση θα παρέχει και αισθητική βελτίωση στο χώρο, μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η πόλη της Έδεσσας έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθηνά Αηδονά για την προτεραιότητα που έδωσαν σε αυτό το έργο, καθώς και τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Πέλλας που πίστεψαν στην αναγκαιότητα του έργου και εργάστηκαν άοκνα για την ένταξη του.

Εύχομαι η συνεργασία μας να οδηγεί πάντα στο βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, όπως συνέβη με την αντιπλημμυρική προστασία του Εδεσσαίου ποταμού».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μια μικρη λεπτομέρεια... Ο δήμαρχος και η φανταστική του ομάδα έμαθαν για το έργο ... Αφού οι μελέτες είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΧΝΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.
      ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ-ΧΩΡΩΝ, ΠΟΛΛΟΙ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΧΘΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ , ΑΛΑΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΓΕ.
      ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΤΡΕΧΑΝ ΓΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.
      ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΡΑΒΕ- ΞΗΛΩΝΕ.
      ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ 18η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
      Ο ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
      ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
  2. Τι λες ρε φίλε δεν εχει προγραμματισμό ο Δήμος σου που το καλοκαίρι του 2018 θα ξεσπιτωσει 300 παιδιά γκρεμίζοντας το κλειστό; Να μη ξανακούσω τέτοια πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ τους Αμερικανούς.... Έτσι και ο δήμαρχος ευχαριστίες. Ξέχασε τις ευθύνες που έριχνε στην αντιπεριφερειαρχη για τα μπαλωματα στους δρόμους. Διπλωματία ή μήπως κολακεια μέχρι....... Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΡΙΖΑΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ , ΑΡΝΙΣΣΑΣ, ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 5/10/2017 ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΟΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ... ΑΝ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑ ΙΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ...ΠΡΩΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προγραμματισμό στον Δήμο εδεσσας. Από τώρα έχει προγραμματισθει ποτέ θα ανοίξει η πισίνα (κολυμβητηριο) την άνοιξη. Όλα κακά λόγια λέτε για τον δήμαρχο, Τον Τάκη το δικό μας παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.