Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παρέλαση της Σκύδρας για το “ΟΧΙ”


DSC_0067 (Copy)Με τη μεγαλοπρέπεια, την πίστη, την τιμή και την ευγνωμοσύνη που αρμόζει κι απαιτείται γιορτάστηκε στη Σκύδρα, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, η εθνική επέτειος της εποποιίας του ΟΧΙ.
Οι γιορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν και φέτος με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα και με τη δημοτική φιλαρμονική να παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους της Σκύδρας.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία τελέστηκαν από τον Ιερέα της Εκκλησίας του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου, Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο Κορέστη.
Για το ιστορικό και για τη σημασία της επετείου μίλησε η εκπαιδευτικός Τραϊανή Ρεντάκη.
Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση των στεφανιών στο Ηρώο της πόλης και μετά την τήρηση της σιγής ενός λεπτού έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καταχειροκροτούμενη, δυναμική παρέλαση των σχολείων και πολλών συλλόγων του Δήμου Σκύδρας.
Μετείχαν με το πλήθος των συμπολιτών μας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Αξιωματικός της Ι Ι ας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Συνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέτρος Λίτσνης, ο Επιπυραγός Γιάννης Σολομωνίδης, οι Αντιδήμαρχοι: Θεμιστοκλής Κρητίδης, Μιχάλης Μέγας, Μάγδα Παπαδοπούλου, Γιώργος Χρυσαφίδης, Γιάννης Θεοδοσίου, ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νίκος Χατζηιωαννίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας Μιχάλης Λαουντός, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας Μαρία Γιακαμόζη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, Διευθυντές - Εκπαιδευτικοί των Σχολείων του Δήμου μας, Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και Σωματείων.
Στην Καλή, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας, το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής Κρητίδης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καλής Έλενα Μίντση.
skidra35parel2
Με αφορμή τη γιορταστική επέτειο του ΟΧΙ η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:
«Η σημερινή ημέρα είναι για την πατρίδα μας ημέρα γιορτής, υπερηφάνειας και μνήμης. Γιορτάζουμε, τιμούμε κι ευγνωμονούμε όλους εκείνους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που με τους αγώνες και τις θυσίες τους υπερασπίστηκαν την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια, τα ιερά και τα όσια της χώρας και τους έθνους μας και δικαίως έχουν καταγραφεί στις σελίδες της ιστορίας και της ιστορικής συνείδησης ως παραδείγματα ηρωισμού κι αυταπάρνησης.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον Ελληνισμό, για την Ευρώπη και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι Έλληνες πολέμησαν με ψυχή, ηρωισμό κι αγάπη για την πατρίδα μας, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία και την ακεραιότητα της χώρας μας. Αντιστάθηκαν μέχρις εσχάτων απέναντι στη βία, στον ιμπεριαλισμό και στη βαρβαρότητα συμβάλλοντας, μάλιστα, αποφασιστικά στην έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο ηρωικός αγώνας της γενιάς του ’40 πάντα μας εμπνέει και μας διδάσκει και ειδικά σήμερα που και η δική μας γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της ιστορικές προκλήσεις.
Επιβάλλεται, λοιπόν, τώρα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να επιστρατεύσουμε εκ νέου όλες τις αρετές και τις δημιουργικές μας δυνάμεις και ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και πράξεις αλληλεγγύης, να προχωρήσουμε μπροστά για να υπερβούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία κι ως χώρα.
Με τις σκέψεις και τα λόγια αυτά ευχαριστώ θερμότατα όλες κι όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία και τη συμβολή τους την εθνική μας επέτειο: την Εκκλησία μας, τις Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας, τους Εκπαιδευτικούς, την μπροστάρισσα Νεολαία μας, τους Συλλόγους , τα Σωματεία, τη Δημοτική Φιλαρμονική, τους Συναδέλφους μου Αιρετούς και Συνεργάτες, τα Στελέχη του Δήμου, τους Επισκέπτες μας, τα Μέσα Ενημέρωσης, όλες κι όλους τους Συμπολίτες μας.
Εύχομαι, από καρδιάς, Χρόνια Πολλά με υγεία, ειρήνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη και πρόοδο για όλες κι όλους τους συνδημότες και τους συνανθρώπους μας».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.