Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λ. Βασιλειάδης: Δηλώνω ξεκάθαρα παρών στον αγώνα του Κ. Μητσοτάκη και της παράταξης


«Ξεκάθαρα παρών, στη διάθεση του Προέδρου και της παράταξης, από όποια θέση κι αν του ζητηθεί και μπορεί να προσφέρει» δηλώνει ο πλειοψηφών Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΠΕ Πέλλας με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, Λάκης Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερώτηση για το πολιτικό του μέλλον σε συνέντευξή του στην Η.Ε. karatzova.com. Παράλληλα τονίζει ότι δεν συμμετέχει σε καμιά συζήτηση για το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας καθώς υπάρχει σε εξέλιξη μία νομική διαδικασία.

Σχετικά με τις υποδομές και το έργο που πρέπει να γίνει στην Πέλλα, επισημαίνει ότι «αν όλοι οι φορείς δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας και σύσσωμοι, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, διεκδικούμε πάνω σ´ αυτή την κατεύθυνση, η Πέλλα μπορεί να πάει μπροστά διότι το αξίζει και διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Σε ότι αφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη στα Γιαννιτσά για την κατασκευή του έργου των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, υποστηρίζει ότι «οι πιέσεις δείχνουν να καρποφορούν και γίνεται ένα αναγκαίο βήμα στη πράξη». Για την σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, υπογράμμισε ότι ο Υπουργός έκανε «μια πρόχειρη αναφορά χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Λάκη Βασιλειάδη έχει ως εξής:

Ερώτηση: Κύριε Βασιλειάδη, ξεκινώντας να κάνω μια θεσμική ερώτηση: Από την μέχρι τώρα εμπειρία σας, πιστεύετε ότι είναι ουσιαστικός ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβούλου;

Απάντηση: Ο ρόλος των αιρετών οργάνων και συγκεκριμένα του περιφερειακού συμβούλου είναι ουσιαστικά σημαντικός καθώς πρόκειται για φορέα άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης και εκφραστή των συμφερόντων των πολιτών. Από τον αναπτυξιακό ρόλο ως τον κοινωνικό, ο περιφερειακός σύμβουλος βρίσκεται στον πυρήνα της διαμόρφωσης και υλοποίησης πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τις ανάγκες των πολιτών .

Ερ: Είστε ικανοποιημένος από το έργο και τη δράση της παράταξής σας στην Κ. Μακεδονία;

Απ: Η δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα χαρακτηρίζεται επιτυχημένη. Αυτό το αποδεικνύουν τα στοιχεία διότι η επιτυχία είναι και μετρήσιμο μέγεθος. Πρώτον, είναι πρώτη στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δεύτερον πρόσφατα έλαβε τον τίτλο της επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης σε αναγνώριση του έργου που επιτελεί και τρίτον, καταβάλλει προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομίας έχοντας βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις νέες τεχνολογίες. Όσον αφορά σε προσωπικό επίπεδο είμαι ικανοποιημένος για τον κόπο που καταβάλλω. Αλίμονο εάν ήμουν ικανοποιημένος από το έργο γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τα έχω κάνει όλα. Θα συνεχίσω την καθημερινή μου προσπάθεια ατομικά και συλλογικά ώστε να δίνονται λύσεις στα προβλήματα του τόπου μου και των συμπολιτών μου.

Ερ: Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε την Πέλλα για να ανακοινώσει την χρηματοδότηση της Παράκαμψης Γιαννιτσών- Χαλκηδόνας. Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η ολοκλήρωση του έργου; Τι πήγε στραβά;

Απ: Η κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας–Γιαννιτσών που περιλαμβάνει το τμήμα Χαλκηδόνα – Μελίσσι αλλά και Μαυροβούνι-Έδεσσα, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ύψιστης σημασίας και αυτό το δείχνει ο Περιφερειάρχης έμπρακτα και με κάθε τρόπο από την αρχή της θητείας του. Επειδή όμως οι πολίτες της Πέλλας πρέπει να γνωρίζουν γιατί τόσα χρόνια καθυστερεί και τι έχει πάει στραβά εγώ θα παραθέσω τα γεγονότα με στοιχεία. Μέχρι και το 2004 καμία από τις κυβερνήσεις δεν επέδειξε την ανάλογη σοβαρότητα και το ενδιαφέρον που όφειλαν για ένα έργο το οποίο έχει τεράστια σημασία πρωτίστως για την ασφαλή μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πέρα δε αυτού έχει και τεράστια αναπτυξιακή, οικονομική και τουριστική σημασία για τη Π.Ε Πέλλας. Δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ η μελέτη του έργου, δεν υπήρξε ποτέ σχεδιασμός να περάσει από τον Νομό μας η Εγνατία οδός και ακόμη δεν φρόντισαν ποτέ να υπάρξει κάθετη έξοδος προς την Εγνατία. Όλα αυτά για έναν νομό που πιστεύω πως έχει το χειρότερο οδικό δίκτυο. Και μόνο τα στοιχεία της τελευταίας εικοσαετίας, με τα τροχαία ατυχήματα, τους νεκρούς και τους τραυματίες σ 'αυτό τον οδικό άξονα είναι εφιαλτικά. Το 2004 για πρώτη φορά δόθηκαν πέντε (5) εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ για την εκπόνηση μελέτης και διασφαλίστηκαν 120 εκατομμύρια για την κατασκευή του συγκεκριμένου άξονα. Το 2012 απεντάχθηκε το έργο από το ΕΣΠΑ και αποσύρθηκαν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν για την Δυτική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης. Τότε λοιπόν διαπράχθηκε μία εξόφθαλμη αδικία για το λαό της Πέλλας, για την οποία έχει τεράστια ευθύνη προφανώς η τότε κυβέρνηση και συγκεκριμένοι υπουργοί της.

Ερ: Εσείς ως Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας τι κάνετε για το θέμα αυτό;

Απ: Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα προσπαθούμε όλοι μαζί να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία. Το θέμα τέθηκε πολλές φορές στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, το έργο είναι έτοιμο μελετητικά ενώ υπάρχει και εγκεκριμένη μελέτη εφαρμογής, οπότε περιμένουμε τη χρηματοδότηση του. Πριν λίγο διάστημα ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, το ποσό μπορεί να μοιάζει ΄΄σταγόνα στον ωκεανό΄΄ για ένα έργο ύψους 220 εκατομμυρίων περίπου, αλλά προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις που χρειάζονται για τη κατασκευή του, οπότε οι πιέσεις δείχνουν να καρποφορούν και γίνεται ένα αναγκαίο βήμα στη πράξη. Ωστόσο διδαγμένοι από το παρελθόν του έργου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουμε και σύσσωμοι όλοι οι φορείς του τόπου να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το χρόνιο αυτό αίτημα όλης της κοινωνίας.

Ερ: Επίσης ο κ. Σπίρτζης έκανε αναφορά στην προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση της Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών. Είστε αισιόδοξος για την κατασκευή του έργου που συζητάμε εδώ και... 20 περίπου χρόνια αλλά χωρίς αποτέλεσμα;

Απ: Πρόκειται για ένα έργο με τεράστια οφέλη αναπτυξιακού και οικονομικού χαρακτήρα για τον τόπο μας. Δυστυχώς έγινε μια πρόχειρη αναφορά από τον ίδιο τον Υπουργό χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα, χωρίς να κατονομάσει χρηματοδοτικές πηγές και εργαλεία, παρά μόνον αρκέστηκε στο να αναφέρει πως σε ένα μήνα θα παρουσιάσει την μελέτη βιωσιμότητας του έργου. Από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα συγκεκριμένο και σοβαρό πλάνο του έργου και λαμβάνοντας υπόψη την αοριστία και την ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση, πολύ φοβάμαι πως τα 20 χρόνια αναμονής θα γίνουν περισσότερα.

Ερ: Ποια άλλα προβλήματα, επιγραμματικά, πρέπει κατά την άποψή σας να αντιμετωπισθούν άμεσα στην Π.Ε. Πέλλας;

Απ: Η Πέλλα είναι ένας νομός που μπορεί να πρωταγωνιστεί σε κάθε επίπεδο, διότι παράγει, καινοτομεί και επεξεργάζεται. Επίσης, διαθέτει τεράστιο φυσικό πλούτο, υπέροχους τουριστικούς προορισμούς και ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Εμείς λοιπόν θα πρέπει συνεχώς να εργαζόμαστε στη κατεύθυνση να προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αξιοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο όλα αυτά τα στοιχεία για τα οποία υπερτερεί ο τόπος μας. Μέσα λοιπόν από τις παρεμβάσεις των έργων που υλοποιούμε και σχεδιάζουμε, έχουμε στόχο να βελτιώνουμε τη ποιότητα διαβίωσης αλλά και να δίνουμε τη δυνατότητα να τολμούν σ' ένα πιο ασφαλή τοπίο οι άνθρωποι που παράγουν και επιχειρούν ώστε να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που έχουμε ως στόχο. Οπότε η βελτίωση των υποδομών στην Π.Ε Πέλλας είναι στην πρώτη γραμμή. Η συντήρηση και η βελτίωση των οδικών δικτύων, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται και άλλα που εγκρίθηκαν πρόσφατα, το ολοκληρωμένο πλέον σχέδιο της αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος και η ισχυροποίηση του brand name της Πέλλας ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες στο τόπο μας, δείχνουν έμπρακτα τις προτεραιότητές μας και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας. Πιστεύω πως αν όλοι οι φορείς δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας και σύσσωμοι, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, διεκδικούμε πάνω σ´ αυτή την κατεύθυνση, η Πέλλα μπορεί να πάει μπροστά διότι το αξίζει και διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ερ: Κε Βασιλειάδη, είναι σε εξέλιξη η υπόθεση του Θ. Θεοδωρίδη, ο οποίος αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναίρεση που κατέθεσε. Εσείς θα διεκδικήσετε το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας αν το επιτρέψουν οι δικαστικές εξελίξεις;

Απ: Όπως έχω ξαναπεί, αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη μία νομική διαδικασία και από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε την κατάληξη της δεν σκοπεύω να συμμετέχω σε μία τέτοια συζήτηση. Θεωρώ πως δεν πρέπει να σχολιάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και πόσο μάλλον να προδικάζουμε αυτές. Αυτό που προέχει για μένα ως Περιφερειακός Σύμβουλος της "Αλληλεγγύης" είναι να μην υπάρχει κανένα κενό στη διοίκηση της Π.Ε Πέλλας, να συνεχιστεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός και να λειτουργούν οι υπηρεσίες μας αποτελεσματικά και εύρυθμα με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη και την καλυτέρευση της καθημερινότητάς του.

Ερ: Είστε ένα έντονα δραστηριοποιημένο πολιτικά άτομο με κομματική θητεία στη ΝΔ μέσα από συγκεκριμένο αξίωμα (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας). Πως βλέπετε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας; Είστε αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια;

Απ: Εδώ θέλω ν' απαντήσω αντίστροφα. Για ν' απαλλαγούμε από τα μνημόνια χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής και όχι αυτό που εφαρμόζεται σήμερα από την κυβέρνηση Συριζα-ανελ η πολιτική της οποίας είναι ιδεοληπτική, συντεχνιακή και βασίζεται μόνο στους φόρους. Η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή εθνική πολιτική η οποία για μένα είναι να ανοίξει δρόμους στην επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να συμμαζευτεί το κράτος μέσω των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται, να περιοριστεί η σπατάλη, να λήξει επιτέλους η ομηρία του ιδιωτικού τομέα και να έρθουν επενδύσεις. Οπότε θα είμαι αισιόδοξος όταν απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση.

Ερ: Πως βλέπετε το πολιτικό σας μέλλον; Υπάρχουν σκέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή με την συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Απ: Είμαι ενεργός πολίτης και έχω άποψη για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Απαντώντας στην προηγούμενη ερώτηση αναφέρθηκα σε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που χρειάζεται η χώρα μας ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες. Αυτό ακριβώς που περιέγραψα περιέχεται μέσα στη Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει λοιπόν να δώσουμε αγώνα για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών ως παράταξη και να μπει σε εφαρμογή η μεταρρυθμιστική ατζέντα με άξονα αναφοράς την κοινωνία, για την οποία έχει δεσμευτεί προσωπικά ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης. Σ’ αυτόν τον αγώνα δηλώνω ξεκάθαρα παρών, στη διάθεση του Προέδρου και της παράταξης, από όποια θέση κι αν μου ζητηθεί και μπορώ να προσφέρω.

- Σας ευχαριστώ πολύ…

- Κι εγώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους πολίτες της Π.Ε. Πέλλας μέσα από την Ηλεκτρονική σας Εφημερίδα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment