VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές του ΕΛΑΣ στα στενά του Μουχαρέμ Χάνι

xaremxani13Στα Στενά του Μουχαρέμ Χάνι βόρεια της Έδεσσας, ανάμεσα στα βουνά Καϊμακτσαλάν και Βέρμιο, το Παράρτημα Έδεσσας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ πραγματοποίησε και φέτος την Εκδήλωση Μνήμης για τους ηρωικούς νεκρούς των νικηφόρων αντιφασιστικών μαχών του 30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ με την ανατίναξη των γερμανικών αμαξοστοιχιών, που περνούσαν από τα στενά τον Αύγουστο του 1944.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετιασμό καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Έδεσσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Συμεωνίδης Αλέκος.
Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕ-ΔΣΕ & επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης Κ.Μακεδονίας Σαπρανίδης Κώστας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αριδαίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Δρόσογλου Σταύρος , που στην ομιλία του τόνισε :
«Τιμούμε σήμερα στα Στενά του Μουχαρέμ -Χάνι όλους τους μαχητές & μαχήτριες , που στη δύσκολη ώρα της φασιστικής επιβουλής επέλεξαν τον τίμιο δρόμο του αγώνα , αψηφώντας τις απέραντες δυσκολίες και τις στερήσεις, ακόμη και τον ίδιο το θάνατο. Αυτούς, που ανταποκρί-θηκαν στο σάλπισμα οργάνωσης της αντίστασης του Λαού μας από το ΕΑΜ & συσπειρώθηκαν στον θρυλικό ΕΛΑΣ και ήταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Εξαίρεση οι λίγοι που λάκισαν, οι λιγότεροι που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Οι τελευταίοι άφησαν την κληρονομιά τους στη φιλοναζιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή, που δηλητηριάζει με τις ρατσιστικές αντιλήψεις & πρακτικές κάποια νοσηρά μυαλά και στη Πέλλα. Πρέπει νάναι διαρκής & καθημερινή η απάντηση στον φασισμό του οργανωμένου κινήματος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και στα χωριά μας. Να μην απλώσουν τα δηλητηριώδη δημαγωγικά τους δίχτυα σε νέα παιδιά εργατόπαιδα, αγροτόπαιδα, άνεργα παιδιά λαϊκών οικογενειών, μη διστάζοντας να κλέψουν ακόμα και αντικαπιταλιστικά ανατρεπτικά συνθήματα για να υπηρετήσουν σαν μπράβοι του κεφαλαίου την εξουσία τους.
Πάλεψαν οι αγωνιστές αντάρτες για μια πατρίδα με αφεντικό στο τόπο του το Λαό, χωρίς στρατιωτικούς – πολιτικούς – οικονομικούς – κοινωνικούς κατακτητές. Μια πατρίδα με αυτόνομη ανάπτυξη και αξιοποίηση των αγαθών της στη γη, στη θάλασσα και τον αέρα σε όφελος του Λαού της.
Όπως πρέπει να παλεύουμε και μείς καθημερινά για την καλύτερη οργάνωση & συσπείρωση του λαού μας σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, εργάτες - αγρότες - επαγγελματίες - νεολαία ενάντια στην εκμετάλλευση του ιδρώτα μας από μια χούφτα πλουτοκράτες του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Να αντιπαλέψουμε στην πράξη τα μνημόνια & τα αντιλαϊκά μέτρα των κομμάτων, που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Αντιπάλεψαν οι ηρωικοί μας αντάρτες τον κατακτητή με όλες τους τις δυνάμεις, ανταποκρι-νόμενοι στην πρωτοπορία & πρωτοβουλία οργάνωση της Εθνικής Αντίστασης, που αναγνωρίζε-ται ιστορικά από τη πλειοψηφία του Λαού μας, στο τιμημένο ΚΚΕ.
Συνολικά η συμβολή της ακριτικής Πέλλας στον αγώνα του ΕΑΜ & του ΔΣΕ ήταν σχεδόν καθολική . Χιλιάδες αμούστακα πολλές φορές αγόρια & άβγαλτα κορίτσια , αγροτόπαιδα στην πλειοψηφία τους από τα χωριά της περιοχής , έδειξαν έναν απαράμιλλο ηρωισμό για τα ιδανικά τους και συνέβαλαν στην αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών το Σεπτέμβρη του 1944 .
Ερχόμαστε σήμερα να τιμήσουμε αγωνιστικά τη μνήμη των ηρωικών νεκρών του 30ου & των άλλων Συνταγμάτων του ΕΛΑΣ , που έπεσαν εδώ στα Στενά του Μουχαρέμ - Χάνι ανάμεσα στα βουνά του Βερμίου δυτικά & του Καϊμάκτσαλαν στα βορειοανατολικά .
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Οι σημαντικότερες μάχες και οι επιθέσεις των μαχητών του ΕΛΑΣ δόθηκαν στις 3 προς 4 Αυγούστου με 60 νεκρούς & 2 αιχμαλώτους Γερμανούς και στις 6 Αυγούστου του 1944 με επιθέσεις σε φάλαγγες αυτοκινήτων & γερμανικές αμαξοστοιχίες με εφόδια για τις δυνάμεις Κατοχής , κύρια από τις δυνάμεις του 30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ με έδρα το βουνό Πάϊκο βόρεια των Γιαννιτσών & του 16ου Συντάγματος με έδρα το Βέρμιο.
Το 30ο Σύνταγμα έφτασε νάχει δύναμη μόνιμων μαχητών στους 2.500 άνδρες και ενίσχυση από τον Εφεδρικό ΕΛΑΣ των χωριών του κάμπου της Πέλλας με 3.500 άνδρες . Ανάμεσα στους μαχη-τές του είχε προσχωρήσει και μια διμοιρία Γερμανών αντιφασιστών από το φρουραρχείο Γιαννιτσών .
Ίσως η σημαντικότερη μάχη νάναι αυτή τα χαράματα στις 6 Αυγούστου του 1944 με την επίθεση σε γερμανική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινας - Θεσσαλονίκης με 28 βαγόνια και 2 μηχανές , που είχε σαν αποτέλεσμα 130 νεκρούς και 158 αιχμαλώτους Ιταλούς & Γερμανούς .
Η μάχη ήταν πολύ σκληρή . Οι δυνάμεις των Γερμανών εισβολέων στην αμαξοστοιχία πολλαπλάσιες & ισχυρές . Υποχώρησαν όμως μπροστά στην ηρωική επίθεση των Ελασιτών και παραδόθηκαν . Η αμαξοστοιχία με πολεμικά εφόδια και - κύρια - με υγειονομικό υλικό απαραίτητο για τον αντιστασιακό αγώνα , καταλήφθηκε.
Συνολικά στις μάχες του Μουχαρέμ - Χάνι οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ εξουδετέρωσαν 640 γερμανο-ιταλούς φασίστες εισβολείς και ντόπιους συνεργάτες αυτών , εκατοντάδες ήταν οι τραυματίες και πάνω από 270 οι αιχμάλωτοι .
Το τίμημα για τους ένδοξους μαχητές του ΕΛΑΣ ήταν ο ηρωικός χαμός 18 παλικαριών του , που σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε και τα ονόματά τους είναι χαραγμένα πρώτα-πρώτα στην ιστορική μνήμη όλων μας και βέβαια στο απέριττο μνημείο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εδώ στα Στενά του Μουχαρέμ - Χάνι . Ανάμεσά τους και ο ελληνοεβραίος έφεδρος ανθυπολοχαγός του ΕΛΑΣ Μάρκος Αλμπέρτο Καρασσό.
Έλαβαν μέρος τα παρακάτω 3 Τάγματα του ΕΛΑΣ : Το 2ο Τάγμα του 30ου Συντάγματος με Διοικητή τον Καπετάν - Κατσώνη , το 1ο Τάγμα του 16ου Συντάγματος με Διοικητή τον Καπετάν - Μαύρο και το 3ο Τάγμα του 53ου Συντάγματος με Διοικητή τον Σεραφείμ Καρασάββα . Στην επιχείρηση πήρε επίσης μέρος και ο Διοικητής της 10ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Καπετάν-Πέτρος , που έδωσε και το σύνθημα έναρξης της επίθεσης με τη ρίψη 3 φωτοβολίδων.
Αναμεσά τους ξεχωριστή η συμβολή και της ομάδας του Κόμματος στην περιοχή, με επικεφα-λής το στέλεχος του ΚΚΕ Μουστάκη Γιώργο. Στην ομάδα αυτή σημαντική η παρουσία της ηρωίδας της Αντίστασης Ειρήνης Γκίνη από τα γειτονικό Ροσίλοβο, τα σημερινά Ξανθόγεια. Η ανταμοιβή τους από το ελληνικό αστικό κράτος, η παραπομπή της ομάδας στο Έκτακτο Στρατο-δικείο των Γιαννιτσών και η εκτέλεσή τους. Έμεινε στην πλούσια αντιστασιακή ιστορία του λαού μας η Ειρήνη Γκίνη σαν η πρώτη γυναίκα εκτελεσμένη απο τον Ελληνικό στρατό, που σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης : “πηγαίνοντας στον τόπο της εκτέλεσης στα νεκροταφεία των Γιαννιτσών τα χαράματα της 26ης Ιούλη του 1946 έψαλε τον Ύμνο της Γ' Διεθνούς και ζητοκραύγαζε υπέρ του ΚΚΕ”.

Η φετινή μας Εκδήλωση Μνήμης γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τα λαϊκά στρώματα . Η καπιταλιστική οικονομική κρίση προχωράει με φόρτωμα των συνεπειών της από τους κυβερνώντες στις πλάτες του λαού, παρά τις διακυρήξεις τους για “δίκαιη ανάπτυξη”.
Προχωράνε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα ενόψη της αξιολόγησης του μνημονίου σε συνέχεια των προηγούμενων από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και σε αγαστή συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιούνται στις πλάτες του λαού μας βάρβαρες πολιτικές .
Είναι ωμή κοροϊδία οι διακηρύξεις για “δίκαιη ανάπτυξη” στον βάρβαρο καπιταλισμό. Στην «καλύτερη» περίπτωση, μια ομάδα εργαζομένων θα παίρνει κάτι και θα το πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ο φτωχός θα πληρώνει για το φτωχότερο και θάρχονται όλο και χειρότερα νέα αντιλαϊκά μέτρα ( νέες μειώσεις μισθών & συντάξεων, ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, άγρια φορολογία επαγγελματιών & αγροτιάς, απανωτά χαράτσια σε εισόδημα, στέγη , στα χωράφια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κερδοφόρων επιχειρήσεων , διόγκωση της ανεργίας , κλπ. ) .
Αν κάποιος σήμερα επιζητά φιλολαϊκή διέξοδο απ' τη βαθιά καπιταλιστική κρίση αυτή βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση απ' την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Για να γίνει επιτέλους ο ελληνικός λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει και να διαχειρίζεται αυτός την υπόθεση της ανάπτυξης με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό πλαίσιο. Διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον. Και αυτό θα γίνει με ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο πάλης που , και θα αντιπαλεύει άμεσα τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα , και θα ανοίγει το δρόμο για τη πραγματική λαϊκή εξουσία και οικονομία.Και χρειάζεται πραγματικά ο πόλεμος των εργαζομένων , των αγροτών , των μικροεμπόρων-βιοτεχνών , της νεολαίας στην σημερινή λυσσαλέα επίθεση που μας κήρυξαν οι εκφραστές & υπηρέτες του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Ε.Ε.
Εμείς οι εναπομείναντες μαχητές του ΕΛΑΣ & του ΔΣΕ και οι απόγονοί τους, με την πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη αγώνων μπορούμε να γαλουχήσουμε τη νεολαία , τα παιδιά & τα εγγόνια μας , στα ιδανικά του αγώνα για τις μικρές & μεγάλες κατακτήσεις και στις σημερινές συνθήκες. Όπως και νάχει οι ηρωικές παρακαταθήκες των αγώνων ΕΑΜ & ΔΣΕ είναι ο άσβεστος φάρος στους αγώνες του σήμερα ! Οι εργάτες, οι αγρότες , τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν τα μεγάλα αστικά κόμματα & τα συμπληρώματά τους έχουν εδώ τη θέση τους με καθοδηγητή τις παρακαταθήκες των μαχητών του Μουχαρέμ -Χάνι.
Οι ιδέες τους δεν πεθαίνουν !
Όσοι έπεσαν στον αγώνα , δεν τους σκοτώσανε για να τους εξαφανίσουν σωματικά, τις ιδέες τους πολεμούσαν. Μα οι ιδέες τους είναι εδώ , είναι μέσα μας , είναι μέσα στις καρδιές όλων των προοδευτικών ανθρώπων του κόσμου.
Κι αυτές θα νικήσουν !!!»
Στο χώρο υπήρχε Έκθεση Υλικού από την Εθνική Αντίσταση και Βιβλιοπωλείο αντιστασιακού-λογοτεχνικού-πολιτικού βιβλίου.
Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με απαγγελίες ποιημάτων και με αντάρτικα τραγούδια από τους Σαπουνά Βαγγέλη ( τραγούδι ) και συνοδεία στην κιθάρα από τον γιό του Σαπουνά Κωνσταντίνο,που χειροκροτήθηκαν ζωηρά από τους παραβρισκόμενους για την πολύ όμορφη παρουσία τους .
Στην εκδήλωση συμμετείχαν συγγενείς των ηρωικών νεκρών , αντιστασιακοί από όλη τη Μακεδονία και απόγονοί τους . Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Έδεσσας Φουνταλής Μιχάλης, στο Δήμο Σκύδρας Κανάκης Μάνος και στο Δήμο Πέλλας Παπαδοπούλου Ολυμπία. Παραβρέθηκε πολυμελής Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Καλαϊτζή Μιχάλη , ο Πρόεδρος της Διοίκησης Κ.Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σαπρανίδης Κώστας, αντιπροσωπείες από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων και Αριδαίας Πέλλας.Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

14 σχόλια:

 1. Λες κ μόνο αυτοί πολέμησαν τον εχθρό.....κ όχι άλλοι πατριώτες
  Το γνωστό ΚΚΕ, που "ξεχνά":
  α) ότι στην αρχή δεν ήθελε να πολεμησει στην Αλβανία γιατί ήταν σύμμαχοι με τους Γερμανούς, μετά τη συνθήκη του Ρωσικού κκ με τους Γερμανούς,
  β) ότι ήθελε να χωριστεί η Μακεδονία κ να ενωθεί με τη Βουλγαρία......,
  γ) του παιδομαζώματος κ αποστολή αυτών σε κομμουνιστικες χώρες,
  δ) τις δηλώσεις των αρχηγών τους ότι εχθροί δεν είναι οι Γερμανοί αλλά οι Έλληνες που δεν πιστεύουν στο κ.κ.
  ε) τις δηλώσεις των παιδιών αυτών που φυγανε στα Σκόπια κλπ κλπ περι Μακεδονίας του Αιγαίου κλπ κλπ
  Κ πόσα άλλα ακόμα...... Που όλος τυχαίως το ΚΚΕ κ οι γύρω από αυτό τα "ξεχνουν"..... τυχαία......!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ.
   ΑΣΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΘΥΟ ΜΑΣ.
   ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ Π.Χ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ;
   ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
   ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
   ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
   ΠΟΙΟΝ ΄΄ΒΟΛΕΥΕΙ΄΄ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ Κ.Λ.Π ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ;
   ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΤΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΚΕ, ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

   Διαγραφή
  2. Όταν οι Γιουγκοσλάβοι αντάρτες συναντήθηκαν με τον Άρη Βελουχιώτη κάπου στην Ήπειρο και του μίλησαν για μία ανεξάρτητη Μακεδονία, τους έδιωξε με τις κλωτσιές και δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ! Ο Βελουχιώτης ήταν ο τελευταίος πραγματικός πατριώτης! Και σήμερα λείπει πολύ η μορφή του!

   Διαγραφή
  3. ευτυχως που λειπει η μορφη του, γιατι τετοιοι ΄΄ηρωες΄΄ που σφαζανε κ κατακρεουργουσαν Ελληνες που απλα δεν ηταν κουμμουνιστες................ ,να μας λειπουν, οπως επισης διαβασε κ τα αρχεια ΟΛΑ ΤΟΥ ΚΚΕ να δεις αν ηθελαν ή οχι το διαχωρισμο της μακεδονιας κ μετα τα λεμε, ευτυχως που υπαρχουν κ τα αρχεια ...

   Διαγραφή
 2. Τουλάχιστον αυτοί πολέμησαν τους γερμανούς γιατί οι άλλοι φόρεσαν κουκούλες και ήταν από την άλλη πλευρά Μην τα ξεχνάμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ο ΕΔΕΣ πολέμησε τους Γερμανούς.Αλλά φίλτατε ένας αιώνας βλακείας , καθυστέρησης και μίσους πάει πολύ.Δεν νομίζεις;

   Διαγραφή
  2. Να ήταν μόνο οι κουκούλες...εσφαζαν βιαζαν έκαιγαν χωριά μαζι με τούς ναζί και οταν τελείωσε ο Πόλεμος αντι να τους τιμωρήσουν τους έβαλαν σε Θέσεις

   Διαγραφή
  3. Ενώ οι του δημοκρατικού στρατού μοίραζαν γαρύφαλα.Ταλαίπωρε ξύπνα.Η πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας πρέπει να εξαφανιστεί. Και μαζί της και όλοι αυτοί που την συντηρούν.Πονηροί και βλάκες.

   Διαγραφή
 3. Οι ανιστόρητες -χρυσαυγίτικες μπαρούφες του πρώτου σχολιαστή, φαίνεται ότι συγκλίνουν με την "αριστερόστροφη" "ενωτική" κριτική του δεύτερου στο ίδιο συμπέρασμα. Το ΚΚΕ φταίει για όλα. Και πράγματι φταίει. Αφού 100 χρόνια τώρα χαλάει με τη δράση και τους αγώνες του τη "μανέστρα¨της ταξικής συναίνεσης που με συνέπεια ταΐζουν το λαό "δεξιοί" και "αριστεροί" ταγοί, θιασώτες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων που σπέρνει στον κόσμο. Όσο για τις "ιστορικές" τους αναφορές, που ταυτίζονται απόλυτα με τα γελοία επιχειρήματα που πρόβαλλαν στα δικαστήρια των δωσιλόγων, οι συνεργάτες των καταχτητών (Ταγματασφαλίτες,Χίτες, Παοτζήδες,Πουλικοί κλπ) για να δικαιολογήσουν τη συστράτευση τους σε σειρά εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της κατοχής σε βάρος του Ελληνικού Λαού (Χορτιάτη,Γιαννιτσά, Μεσόβουνο Κοκκινιά, Καισαριανή κλπ) απλώς καταδεικνύουν το νόημα που δίνουν στη λέξη "πατριώτης".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. απο τα λεγομενα σου φαινεται καθαρα οτι καμια σχεση με την ιστορια, (πολυ αγνοια που ειναι οτι το χειροτερο) κ οχι αυτη που εγραψαν οι νικητες,,,,, αλλα την ιστορια του ιδιου του κκε, με τα ιδια τα εγραφα του, με τα ιδια τα αρχεια του, με τα ιδια τα λεγομενα του, ψαξε, διαβασε μαθε πρωτα κ μετα μίλα, για να δεις τι σημαινε τι ηθελε κ τι εκανε αυτο το περιβοητο κκε κ οι συν αυτω, αλλα η πραγματικη αληθεια δεν πρεπει να φανει γιατι πονά

   Διαγραφή
 4. Καμμια εκδήλωση για οτι εκαναν στον εμφύλιο θα κανουν απλα ρωταω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αν έκαναν εκδήλωση για μάχη του εμφυλίου ναι θα τους εκραζα αλλα κανουν εκδήλωση για μαχη κατα των γερμανων θα σου άρεσε να είχαν εκδήλωση για τον εμφύλιο ;

   Διαγραφή
 5. Ειπα για αυτα που εκαναν αν δεν καταλαβες π.χ στο παλιο πευκωτο που δικαζαν και εκτελουσαν ασε που ο Εμφύλιος δεν τελειωσε ποτε οποίος δεν συμφωνει μαζι τους ειναι φασιστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τιμή και δόξα σε όσους πολέμησαν το ναζισμό και τον κατακτητή από όπια πλευρά ήταν η του ΕΔΕΣ η του ΕΛΑΣ η του απλού Ελληνα αγωνιστή

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…