Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έγινε… «της Κακομοίρας» στην Έδεσσα (φωτο)


Στην κατάμεστη αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας παρακολουθήσαμε χθες 30 του Οκτώβρη την πολύ όμορφη κωμωδία «της κακομοίρας». Οι πρωταγωνιστές του έργου Αγανάνη Ελένη, Αζέπη Ελένη, Γκόγλης Βασίλης, Δαδιώτη Βάλια, Δουρβάνης Δημήτρης, Καράλη Ελένη, Κιοσές Παντελής, Νανόπουλος Παναγιώτης, Τοπαλίδης Νίκος, Τσακίρη Ελένη, Φανόπουλος Λάκης και Χατζής Χρήστος μέλη του ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ανταποκρινόμενοι με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις του έργου. Το σενάριο έγινε από τον Ντίνο Κατσουρίδη και η σκηνοθεσία – σκηνογραφία – μουσική επένδυση- ενδυματολογία από την Δέσποινα Οτουντζίδου. 

Η όλη εκδήλωση αφιερώθηκε στον εκλιπόντα προσφάτως Γιώργο Τσιρόγκα ιδρυτικού στελέχους του Συλλόγου. Συντελεστές του έργου είναι επίσης οι Δαλκαλίτσης Λάζαρος στο φωτισμό, η Πέτκου Μαίρη στην ηχογράφηση - κομμώσεις -  μακιγιάζ , ο Τάκης Μπέλμπας στον χειρισμό των ήχων, ενώ την διεύθυνση της σκηνής είχε η Ελένη Πέτλη.
«…. Βρισκόμαστε στη μεταπολεμική Ελλάδα της φτώχιας και της κουλτούρας του βερεσέ με πρωταγωνιστή έναν επαρχιώτη αφελή μπακαλόγατο τον Ζήκο. Ένα συνοικέσιο του “αίσχους” μεταξύ του “χοντροκόκαλου” αφεντικού του Παντελή και μιας νέας της Λίτσας καθώς και διάφορα κωμικά και ξεκαρδιστικά ευτράπελα, είναι τα στοιχεία που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ιστορίας….»  

Ο ρόλος της προξενήτρας Δέσποινας για την παρουσίαση ωραιοποιημένης μιας σχέσης «αίσχους» έπεισε τον αγνό, φιλότιμο πατέρα Μανόλη να δώσει αρχικά την συγκατάβασή του. Όμως η αγάπη και ο έρωτας μεταξύ δύο νέων της Λίτσας και του Αργύρη γκρεμίζουν όλα τα εμπόδια που παρουσιάζονται μπροστά τους. Είναι η ίδια αγαπητική και τρυφερή σχέση μεταξύ δυο ακόμη νέων της Φιφίκας και του Κιτσάρα που υποχρέωσαν την μάνα της πρώτης Σωτηρία να υποκύψει τελικά. 
Έτσι «αφεντικό» και «μπακαλόγατος» Παντελής και Ζήκος έμειναν ………. με το «μπουκάλι»!!!! στο χέρι. 
Οι ρόλοι του πελάτης και της πελάτισσας που ενσαρκώνουν με επιτυχία οι Γκόκλης Βασίλης και Βάλια Δαδιώτη, όπως και ο ρόλος του Μήτσου οδηγού - βοηθού στο κλέψιμο της νύφης δίνουν μια ξεχωριστή νότα στην όλη ιστορία. 
Οι σχέσεις των δύο φύλων εκείνη την εποχή………. όπως και οι σημερινές σχέσεις των νέων μας μεταλλάσσονται διαρκώς, καθόσον ξεκινούν κάθε φορά από διαφορετική αφετηρία. Τη στασιμότητα, τη μονιμότητα έχει διαδεχθεί η αλλαγή, το εφήμερο, το πρόσκαιρο, το ευκαιριακό. Η προξενήτρα και τα συνοικέσια του «αίσχους» της εποχής εκείνης έχουν τεθεί στο περιθώριο, δίνοντας τη σκυτάλη τους σε άλλες ποικίλης μορφής σχέσεις. 

Όμως ένα είναι βέβαιο……

Όσο και να αμβλυνθούν και μεταλλαχθούν οι σχέσεις δύο προσώπων, οι σχέσεις των δύο φύλων τα κυρίαρχα στοιχεία στη σχέση αυτή θα παραμείνουν πάντοτε ο ΕΡΩΤΑΣ και η ανιδιοτελής μεταξύ τους ΑΓΑΠΗ……
egine tis kakomoiras
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Καλοπροαιρετη παρατηρηση:
    Ο κύριος που ενσαρκωνει το ρολο του "κυρ παντελή" καλο ειναι να κοψει το μουσακι του για τις αναγκες της παραστασης. Κανεις μπακαλης της εποχης εκεινης δεν ειχε τετοιο ειδους παρουσιαστικό.
    Συγχαρητηρια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή παράσταση. Φυσικά την παράσταση έκλεψε ο Ζήκος-Δημήτρης.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, να κρατάτε σχεδόν το μισο και παραπάνω χώρο, με χαρτάκια επάνω στις καρέκλες ότι και καλά ήταν κρατημενες θέσεις. σε έναν χώρο 200 θέσεων, είναι τραγικό να είναι κρατημένες το 60-70 % αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.