Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Πολύ επιτυχημένη εκδήλωση του ΣΕΑΣ για τα "κόκκινα" αγροτικά δάνεια στην Πέλλα


Ο Γιάννης Σηφάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα περισσότερα από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο της Πέλλας

Βασίλης Κόκκαλης : «Η Ελλάδα έχει παραγωγούς και εξαιρετικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα. Για καλύτερο αποτέλεσμα όμως απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Το νέο μοντέλο αγρότη μετατρέπει τον παραγωγό από εργάτη γης σε σύγχρονο επιχειρηματία οργανωμένο σε Ομάδες Παραγωγών με μακροπρόθεμο σχεδιασμό παραγωγής και εμπορίας ποιοτικών προϊόντων, με περιβαλλοντική συνείδηση, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός. «Στόχος του υπουργείου η ενίσχυση του αφοσιωμένου στη γη παραγωγού και όχι του ευκαιριακού ή εκείνου που θεωρεί την αγροτική δραστηριότητα πάρεργο ή συμπληρωματικό εισόδημα».

Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων αποτελεί μια καινοτόμο πράξη προηγμένου νομικού πολιτισμού, στοχεύοντας στην ανακούφιση χιλιάδων αγροτών επιχειρηματιών». Υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής του κεφαλαίου μέχρι το ύψος της αξίας της περιουσίας του αγρότη-οφειλέτη, μειωμένη κατά ποσοστό 10% και τον επανυπολογισμό και επαναπροσδιορισμό της οφειλής για όσους υπάγονται, σύμφωνα με το γνωστό νόμο “περί πανωτοκίων” του Ν.3259/2004»
Ο Γιάννης Σηφάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση μίλησε για τον ΣΕΑΣ, τα «κόκκινα δάνεια», τους νέους αγρότες, το θέμα με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, το σοβαρότατο πρόβλημα περισσότερων από 1000 αγροτών με τον συνεταιρισμό «ΑΘΗΝΑ», τα στέκια, τους εποχιακούς αλλοδαπούς εργάτες γης, τα φετινά προβλήματα σε επιτραπέζιο και συμπύρηνο ροδάκινο, την ανάγκη παραγωγής ποιοτικού προϊόντος, την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης οργανώσεων παραγωγών, τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων με χρήση του ΠΑΑ, τα συνεταιριστικά εργοστάσια να παίξουν τον ρόλο τους ως συνεταιριστικά, την ανάγκη εμπορικών συμπράξεων στις Περιφερειακές ενότητες που παράγοντα ομοειδή αγροτικά προϊόντα και άλλα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη ( Πέλλας) και Γιώργος Ουρσουζίδης ( Ημαθία), οι Δήμαρχοι Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου, ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τρύφων Τσαντάκης, ο πρόεδρος της Κ/Ξ ΟΠ Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης που προεδρεύει προσωρινά και στην Διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων, ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς, ο σύμβουλος του ΣΕΑΣ Γιάννης Στογιαννίδης, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής κρέατος Λευτέρης Γίτσας, πολλές οργανώσεις παραγωγών και συνεταιρισμοί της Πέλλας, αγρότες «θύματα» του «ΑΘΗΝΑ», και πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πέλλας.
Ακόμη παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Πόσοι ήσασταν εκεί ρε παιδιά ήταν κανένας αγρότης Ή απλά κάνετε κόντρες στης ανακοίνωσης Τζάκρη Σηφάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις τιμες ξεφτυλας κάτω του κοστους κουβεντα.Για κάποια ενίσχυση τίποτα.Θα τα πούμε όταν ανοίξουν οι κάλπες ελπίζω συντομα.και τοτε θα καταλαβετε οτι τους αγρότες τους μιλάτε με αερολογιες και όχι με πραξεις αλλά θα είναι αργά.ο κόσμος βλέπει τη μπαίνει στην τσέπη του όχι τη βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να φανταστώ πάντως ότι το "πολύ επιτυχημένη" δεν απορρέει από το...."μέγα πλήθος" που συγκεντρώθηκε! Φέρτε τουλάχιστον κανέναν "Μπιρσίμ" να τραβάει φωτογραφίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσπαθούμε να κατασκευαστεί η καινούργια παιδική χαρά στην Αλμωπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.