Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H απάντηση του ΑΣ Έδεσσας στη ΔΗΚΕΔΕ του Δήμου Έδεσσας για τους λαμπαδηδρόμους της ολυμπιακής φλόγας


Προς απάντηση του εγγράφου, που δημοσιεύτηκε την 25-10-2017 στις διαδικτυακές εφημερίδες από τη ΔΗΚΕΔΕ του Δήμου Έδεσσας, η οποία, σε αντίθεση με την προηγούμενη στάση της περί αποποίησης των ευθυνών της, αποφάσισε τελικά να λάβει θέση, παρατίθεται το ακόλουθο κείμενο :

Αναμφίβολα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο και την πόλη της Έδεσσας η διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας, πολλώ δε μάλλον για εμάς, που υπηρετούμε καθημερινά τις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλουν, διακριθέντες και μη. Όλοι αξίζουν να βρίσκονται στη θέση του λαμπαδηδρόμου, πλην όμως για την επιλογή έχουν θεσμοθετηθεί ειδική διαδικασία και κριτήρια επιλογής, τα οποία δυστυχώς σε τοπικό επίπεδο δεν εφαρμόζονται και επιπροσθέτως η σχετική διαδικασία δε λαμβάνει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις δημοσιότητας.

Από την πλευρά μας δεν αιτηθήκαμε την αντικατάσταση κάποιου αθλητή, παρ' ότι σημειωτέον είχαμε τη δυνατότητα να το πράξουμε, διότι αυτό μας επιτράπηκε από την ίδια την Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία συναίνεσε σχετικά.


Παρ' όλα αυτά, για εμάς δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Ουδέποτε αποτέλεσε επιδίωξή μας το να αντικατασταθούν οι τιμώμενοι. Εξάλλου, για την εσφαλμένη και μη αξιοκρατική επιλογή αυτών δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά οι υπεύθυνοι της διαδικασίας, οι οποίοι ελπίζουμε την επόμενη φορά να λειτουργήσουν με αξιοκρατικά και τα απαιτούμενα αντικειμενικά κριτήρια, πράγμα που δεν έπραξαν ως τώρα.

Διότι εν προκειμένω, παρά τις ανακρίβειες και την διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων από το άνω κείμενο της ΔΗΚΕΔΕ του Δήμου Έδεσσας, η μόνη αλήθεια είναι ότι θεσμοθετημένα αρμοδίως κριτήρια, όπως τα ακόλουθα ενδεικτικά αναφερόμενα : της ιδιότητας των εν ενεργεία αθλητών, του να έχουν διάκριση τα πρόσφατα τέσσερα έτη και της ιδιότητας του να αγωνίζονται για την πόλη τους, δεν τηρήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση και εξ αυτού του λόγου καταστρατηγήθηκαν τα δικαιώματα του Συλλόγου μας να συμμετάσχει.

Εν κατακλείδι, ένας σύλλογος όπως ο δικός μας, που έχει επί πολλά έτη παρουσιάσει έμπρακτα έργο και διαθέτει αξιόλογους αθλητές και προπονητές, δε θα ήταν δυνατό να ασχοληθεί με προσωπικά, μικροπρεπή και ιδιοτελή κίνητρα, παρά μόνο με τους 200 μικρούς και μεγάλους αθλητές του και την προάσπιση των δικαιωμάτων, καθώς και την προβολή των ικανοτήτων και διακρίσεων αυτών.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Σφάλμα μεγάλο ! Άμεση παραίτηση του Δημάρχου ! Και εκλογές τώρα ! Δεν πάει άλλο ! Ρε έχει ο κόσμος να ασχοληθεί με ποιο σοβαρά πράματα έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ....ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΛΕΞΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τη δημοτικη αρχη τα μονο αξιοκρατικα κριτηρια εινσι τα ψηφαλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη δημοτικη αρχη τα μονο αξιοκρατικα κριτηρια εινσι τα ψηφαλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στον Σύλλογο τα λέει έξω από τα δόντια και μόνο αλήθειες.
    Όλοι στην Έδεσσα γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΗΚΕΔΕ. Μόνο ο δήμαρχος δεν έχει καταλάβει ότι όπως και ο προηγούμενος έχασε τις εκλογές από τη ΔΗΚΕΔΕ και από τα ίδια μάλιστα πρόσωπα έτσι θα χάσει και αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έχει καταλάβει και ξέρει ο Δήμαρχος αν είναι αυτός Δήμαρχος κατά δήλωση του ακόμα αναρωτιέται. Και αυτός όπως και ο προηγούμενος τα ίδια και χειρότερα, αξιοκρατία είναι μια λέξη άγνωστη για τη ΔΗΚΕΔΕ και τον Δήμαρχο που απλά παρακολουθεί και μάλιστα επιβραβεύει τα όσα συμβαίνουν εκεί μέσα. Όλοι στην Έδεσσα "ξέρουν τι συμβαίνει".

      Διαγραφή
  6. ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.