Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Kαταργούνται όλα τα υποθηκοφυλακεία - Δημιουργούνται κτηματολογικά γραφεία με 5 υποκαταστήματα στην Πέλλα


 16 κτηματολογικά γραφεία με 184 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα

Σε τρεις μήνες, δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες από τον Ιανουάριο, καταργούνται όλα τα έμμισθα και τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο, «Σύσταση Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου», που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή.

Με το νέο νομοσχέδιο ιδρύεται νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, που σήμερα υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και το Κτηματολόγιο, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο δημόσιο και έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας.

Με νομοσχέδιο, που είναι έτοιμο να καταθέσει το Υπουργείο Ενέργειας για να ισχύσει από το νέο έτος, προβλέπεται να αλλάξει όλο το τοπίο που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για τη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων . Με το νομοσχέδιο που προσδιορίζεται ως ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ των υποθηκοφυλακείων προβλέπονται τα ακόλουθα:

· Η ΕΚΧΑ ΑΕ μετατρέπεται σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), με την επωνυμία « Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου».

· Ο νέος φορέας θα διαθέτει 1.300 θέσεις προσωπικού, ώστε να απορροφηθούν οι 238 άμισθοι και οι 257 δικαστικοί υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων, καθώς και οι 368 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Κτηματολογίου. Επίσης προβλέπεται να ενισχυθεί με νομικούς και μηχανικούς, ώστε να καλυφθούν τα σημερινά κενά.

· Δημιουργούνται 16 κτηματολογικά γραφεία με 184 υποκαταστήματα

· Εντός 3 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου τα έμμισθα και τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία της Χώρας, καθώς και τα Κτηματολογικά Γραφεία Ρόδου και Κω – Λέρου καταργούνται.

· Οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οργανικές θέσεις τακτικού προσωπικού των εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου και Κω – Λέρου και οι θέσεις των αμίσθων Υποθηκοφυλάκων της Χώρας, καταργούνται με τη δημοσίευση σχετικής απόφασης.


Στην Κ. Μακεδονία
Πιο συγκεκριμένα ο χάρτης των νέων κτηματολογικών γραφείων στην Κεντρική Μακεδονία διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Κτηματολογικό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας Α΄, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με 4 υποκαταστήματα:

-Υποκαταστήματα: Καλαμαριάς, Βασιλικών, Λαγκαδά και Κουφαλίων

-Αρμοδιότητες στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Βασιλικών, Νεαπόλεως, Λαγκαδά, Σοχού και Κουφαλίων.

Κτηματολογικό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας Β΄, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με 19 υποκαταστήματα:

-Υποκαταστήματα Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Κιλκίς, Έδεσσας, Σκύδρας, Αλμωπίας (Αριδαίας), Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Κατερίνης, Σερρών, Νιγρίτας, Ροδολίβους, Σιντικής (Σιδηροκάστρου), Φυλλίδος, Πολυγύρου, Κασσάνδρας, Ιερισσού και Συκέας .

– Αρμοδιότητες στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Κιλκίς, Γουμένισσας, Μουριών, Πολυκάστρου, Έδεσσας, Σκύδρας, Αλμωπίας (Αριδαίας), Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Κατερίνης, Κολινδρού, Σερρών, Νιγρίτας, Ροδολίβους, Σιντικής (Σιδηροκάστρου), Ηράκλειας, Ποροΐων, Φυλλίδος, Πολυγύρου, Αρναίας, Νέων Μουδανίων, Κασσάνδρας, Ιερισσού και Συκέας

-Του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας Α’, και στην περιοχή του καταργούμενου Υποθηκοφυλακείου Νεαπόλεως.

-Του Υποκαταστήματος Λαγκαδά του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας Α’, και στην περιοχή του καταργούμενου Υποθηκοφυλακείου Σοχού.

-Του Υποκαταστήματος Κιλκίς του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας Β’ και στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Γουμένισσας, Μουριών και Πολυκάστρου.

-Του Υποκαταστήματος Κατερίνης του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας Β’ και στην περιοχή του καταργούμενου Υποθηκοφυλακείου Κολινδρού.

-Του Υποκαταστήματος Σιντικής του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας Β’, και στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Ηράκλειας και Ποροΐων.

– Του Υποκαταστήματος Πολυγύρου του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας Β,’ και στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Αρναίας και Νέων Μουδανίων.

– Του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Μακεδονίας, και στην περιοχή του καταργούμενου Υποθηκοφυλακείου Σιάτιστας.

-Του Υποκαταστήματος Ανασελίτσης του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Μακεδονίας, και στην περιοχή του καταργούμενου Υποθηκοφυλακείου Πενταλόφου.

-Του Υποκαταστήματος Γρεβενών του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Μακεδονίας, και στην περιοχή του καταργούμενου Υποθηκοφυλακείου Δεσκάτης.

-Του Υποκαταστήματος Καστοριάς του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Μακεδονίας και στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Κλεισούρας, Κορεστείων και Νεστορίου.

– Του Υποκαταστήματος Φλώρινας του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Μακεδονίας, και στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Αμυνταίου και Πρεσπών
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Απαντήσεις
    1. Γιατι τι θα αλλαξει οι ιδιοι θα ειναι παλι και μονιμοι

      Διαγραφή
    2. θελω να πιστευω οτι δεν θα πληρωνουμε εναν "σκασμο" λεφτα για να εγγραψουμε ενα ακινητο και μετα να ζητουν πεντε ευρω για καθε σελιδα που θελεις απο την μεριδα σου

      Διαγραφή
    3. Σωστά .τι 5ευρώ?18 ευρώ η σελίδα...

      Διαγραφή
  2. Βγάλαν πολλά με το κτηματολόγιο για τις φωτοτυπίες συμβολαίων. Αισχρά πολλά...σιγά το λειτούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.