VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Γ. Σηφάκης σε εκδήλωση του συλλόγου νεφροπαθών Πέλλας στα Γιαννιτσά

Ολοκληρώνουμε την μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα και αντιμετωπίζοντας την διαπλοκή

Προχωράμε και σε αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης συνδυάζοντας χρηματοδοτήσεις

Ο Γιάννης Σηφάκης Βουλευτής Πέλλας παρευρισκόμενος στην ενημερωτική εκδήλωση – διάλεξη του συλλόγου νεφροπαθών Πέλλας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» με θέμα : «Νεφρική ανεπάρκεια – μεταμόσχευση- αιτίες και αντιμετώπιση» στα Γιαννιτσά χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Συνεχάρη τον νεοσύστατο σύλλογο γιατί με την δράση του ευαισθητοποιεί την κοινωνία στα προβλήματα της νεφροπάθειας και βοηθά όχι μόνο τους νεφροπαθείς-μέλη του αλλά και πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για την λύση των καίριων θεμάτων που τους απασχολούν.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην απόφαση και χρηματοδότηση για την μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας από τις τριτοκοσμικές συνθήκες του υπογείου στο ισόγειο χώρο του νοσοκομείου. Κατήγγειλε ότι διαπλοκές με ιδιωτικά συμφέροντα στο παρελθόν καταδίκασαν την μονάδα να παραμένει σε αυτές τις συνθήκες και ότι αυτή η κυβέρνηση ακριβώς επειδή στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας κατάφερε να το υλοποιήσει.


Ανέφερε για τις μελέτες που έγιναν εθελοντικά από συναδέλφους του μηχανικούς και τον ίδιο και κοστολόγησαν το έργο στο 1/3 του αρχικά προϋπολογισθέντος κόστους από τις υπηρεσίες της ΥΠΕ και του Υπουργείου στο παρελθόν. Ο υφυπουργός Παύλος Πολάκης αποδέχτηκε την μελέτη που τους κατέθεσε ο βουλευτής και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου το οποίο τώρα υλοποιείται και θα ολοκληρωθεί ( μετά την έγκριση και των συμπληρωματικών εργασιών που έγινε πρόσφατα ) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ακόμη εξασφαλίστηκε και η προμήθεια νέου εξοπλισμού αντίστροφης όσμωσης και θα αρχίσει και η αγορά νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

Με συνδυασμό χρηματοδοτήσεων θα εξασφαλιστεί και η περαιτέρω προμήθεια μηχανημάτων αιμοκάθαρσης με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων παλαιών μηχανημάτων.

Ακόμη εξήρε την εξαιρετική φιλοτιμία και εργατικότητα των εργαζομένων στην μονάδα ( ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) και ενημέρωσε για την έγκριση πρόσληψης μόνιμου νεφρολόγου ( που ο διευθυντής του νοσοκομείου Χρήστος Σμίας είπε ότι θα έλθει στο νοσοκομείο ως το τέλος του έτους).

Επίσης έχει εγκριθεί επικουρικός νεφρολόγος αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης λόγω της σημαντικής διαρροής γιατρών στο εξωτερικό τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Ακόμη υποσχέθηκε να είναι κοντά στους νεφροπαθείς και στον σύλλογο τους σε ότι χρειαστεί.

Ακολούθησαν διαλέξεις για την νεφρική ανεπάρκεια, την διαδικασία αιμοκάθαρσης αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας για τις μεταμοσχεύσεις νεφρού, τα προβλήματα που υπάρχουν και προτάσεις για την προώθηση και λύση τους. Ακόμη δόθηκαν στοιχεία για την αντίστοιχη κατάσταση σε πιο «προηγμένες» όσον αφορά το ζήτημα αυτό χώρες, όπως είναι η Ισπανία και η Κροατία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…