Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με παράβολο 300 ευρώ η νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων


Τη δυνατότητα να νομιμοποιηθούν αυθαίρετες σταυλικές εγκαταστάσεις χωρίς πρόστιμο, αλλά καταθέτοντας αρμοδίως, μεταξύ άλλων, παράβολο 300 ευρώ ο νόμος 4495 με τίτλο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Βουλή την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ A 167 - 03.11.2017.
Αναλυτικότερα, το σχετικό άρθρο αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 120

Αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων

Αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής σε δημόσιες, υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύονται νομίμως κτηνοτρόφοι και οι εκτάσεις αυτές έχουν καταχωριστεί στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ), μπορεί να υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος, χωρίς καταβολή προστίμου, αφού υποβάλουν:
α) αίτηση,
β) αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου αποτυπώνονται από το μηχανικό τα σημεία των σταυλικών εγκαταστάσεων,
γ) τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής ατόμων δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 50 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής αυτών και των σταυλικών εγκαταστάσεων,
δ) παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ.

Για περισσότερα δείτε εδώ το ΦΕΚ A 167 - 03.11.2017:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Έτσι μπράβο απλά γρήγορα φτηνά και όλα νόμιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ..........ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΑ, ΑΔΕΙΕΣ, ΕΝΣΗΜΑ Κ.Λ.Π ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ......ΜΑΚΑΚΕΣ.
      ΕΛΛΑΔΑ .ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.
      ΞΕΧΑΣΑ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.
      ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
      ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΒΛΕΠΕ ΕΝΦΙΑ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.