Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του 4ου Δημοτικού Έδεσσας στην Αγγλία στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Σχεδίου Erasmus+

Οι εκπαιδευτικοί Σιόλου Μαρία ως συντονίστρια και η Παρζάλη Βασιλική του 4ου Δημοτικού της Έδεσσας, που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο με τίτλο: «Manual skills in 3.0 web age» του Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων ταξίδεψαν , το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2017, στην πόλη Widnes της Αγγλίας για να πάρουν μέρος στην 3η διεθνική συνάντηση εκπαιδευτικών των πέντε σχολείων της Ευρώπης, που συνεργάζονται για τα σχολικά έτη 2016-2019. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς του φιλοξενούντος αγγλικού σχολείου “ Moorfield Primary School”, πήραν μέρος και άλλοι 8 εκπαιδευτικοί από την Ιταλία,Πορτογαλία,Ελλάδα και Πολωνία. Στην διάρκεια της συνάντησης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε μια ζεστή γιορτή υποδοχής και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί της κάθε χώρας παρουσίασαν το σχολείο τους και την χώρα τους.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από μαθητές, στη διάρκεια της οποίας είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τη δομή του αγγλικού εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και τη λειτουργία του σχολείου. Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε μουσεία και αξιοθέατα της πόλης Liverpool .
Οι συντονιστές του προγράμματος από όλες τις χώρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αξιολογήσουν συνολικά τη μέχρι τώρα πορεία του Σχεδίου καθώς και να σχεδιάσουν λεπτομερειακά τις δραστηριότητες του δεύτερου χρόνου υλοποίησης του προγράμματος .

Κατά γενική ομολογία το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν εξαιρετικό. Εξαιρετικό ήταν επίσης και το ενδιαφέρων που έδειξαν για την μεταξύ τους συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών..

Η επόμενη 4η συνάντηση του Σχεδίου ορίστηκε να γίνει στο εταιρικό σχολείο “ Agrupamento Escolas de André Soares Norte”, στην πόλη Braga της Πορτογαλίας από 9-13 Απριλίου 2018 με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από κάθε χώρα. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί η πορεία του Σχεδίου και οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα πέντε εταιρικά σχολεία θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες διδασκαλίας και μάθησης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…