Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για γονείς μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αλμωπία

Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Πέλλας Αντωνία Παπαδάκη σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Πέλλας, τον Σ.Σ.Ν. Πέλλας, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Πέλλας και το Κέντρο Πρόληψης Όραμα διοργανώνει ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 24 ωρών για τους γονείς των μαθητών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας με θέμα «Παιδιά στην εφηβεία, γονείς σε αμηχανία ». Σκοπός του προγράμματος είναι η ψυχική ενδυνάμωση των γονέων των οποίων τα παιδιά διανύουν την εφηβεία τους έτσι, ώστε να κατανοήσουν τις αλλαγές που σημειώνονται στην εφηβεία και να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους αλλά και τους εαυτούς τους και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ τους. Η βελτίωση της σχέσης γονέων και εφήβων θα έχει αντίκτυπο και στη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος αλλά και στη μαθησιακή διαδικασία. Ειδικότεροι στόχοι του προγράμματος είναι οι γονείς:

Να κατανοήσουν τις αλλαγές που σημειώνονται στην εφηβεία
Να ασκηθούν σε τεχνικές αυτογνωσίας
Να είναι σε θέση να διαχειρισθούν το άγχος τους
Να ασκηθούν στην ενσυναίσθηση
Να συζητήσουμε τρόπους διαχείρισης των προβλημάτων που σχετίζονται με την εφηβεία
Να μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στα μέλη της οικογένειάς τους

Ο χαρακτήρας του προγράμματος θα είναι κατεξοχήν βιωματικός, θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας και ώρες 17.00-19.30. Έναρξη του προγράμματος την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και λήξη 31 Ιανουαρίου 2018.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου: Γνωριμία με την ομάδα. Ασκήσεις αυτογνωσίας. Επιμορφώτρια: Α. Παπαδάκη
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου: Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη εφήβου. Επιμορφωτής: Θ. Μπαζούκης.
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου: Πώς διαχειριζόμαστε τις αλλαγές. Επιμορφώτρια: Κ. Βάσιου.
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου: Ανάπτυξη ενσυναίσθησης. Επιμορφώτρια: Α. Παπαδάκη.
Τετάρτη 10 Ιανουαρίου: Πρώτες βοήθειες. Επιμορφωτές από το ΕΚΑΒ.
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου: Πρώτες βοήθειες. Επιμορφώτριες: Ε. Κωνσταντινίδου και Κ. Μπελόγια.
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου: Διαχείριση άγχους γονέων. Επιμορφωτής: Λ.Σιάντσης.
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου: Προτάσεις για τη βελτίωση της σχέσης γονέων και εφήβων. Αξιολόγηση του προγράμματος. Επιμορφώτρια: Α. Παπαδάκη.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε τηλεφωνικά στο 6932521100 (κ. Παπαδάκη) είτε ηλεκτρονικά στο mail toniapap@otenet.gr μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Οι γονείς που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα.
Η σχ. Σύμβουλος φιλολόγων Πέλλας
ΔρΑντωνία Παπαδάκη


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…