Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δυναμική παρέμβαση των Τρίτεκνων στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

triten5Στα πλαίσια εντατικοποίησης των προσπαθειών μας για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου Δημογραφικού προβλήματος της πατρίδος μας από την Πολιτεία, και ειδικότερα από την Κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκαν στις 1 Νοεμβρίου 2017, οι ακόλουθες συναντήσεις των μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων, μετά από σχετικά αιτήματά μας:

- με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αναγνωστάκη Δ., τον Αντιστράτηγου Καραμαλάκη Μ. και τον Υποστράτηγο κ. Δασκαλάκη Α. Μετά από ενημέρωσή τους για τον δίκαιο αγώνα μας ζητήθηκε η προώθηση ρύθμιση για ουσιαστική αύξηση των ποσοστών εισαγωγής στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και των μεταθέσεων των τριτέκνων Αστυνομικών στον τόπο συμφερόντων τους. Συμφώνησαν ότι θα εξετάσουν τις προτάσεις μας.
-με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου και με την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου
Από τον πρόεδρο της ΠΟΤ, Αντώνη Ντιούδη αφού έγινε ενημέρωση για τον δίκαιο αγώνα μας παρουσιάσθηκαν οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας για δρομολόγηση άμεσων ενεργειών με την προώθηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολύτεκνους, την λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που είναι πλέον βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια τόσο του κοινωνικού κράτους όσο και ζωτικών τομέων της Χώρας(εθνική άμυνα, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εργασιακό κ.α.). Επίσης συζητήθηκαν και τα θέματα:
=Πραγματοποίηση θεματικής εβδομάδας στα σχολεία για τον θεσμό και την αξία της οικογένειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
=Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη της μητέρας ,της Ελληνίδας μητέρα γιατί αυτή σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στην ανατροφή των τέκνων με την παροχή κινήτρων για την παραμονή της στο σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά της σε συνάρτηση της κάλυψης όλων των απαιτήσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς,
=την παρέμβασή τους για το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ,
=τις συγκοινωνίες(μειωμένο εισιτήριο),
=Να μην μειωθούν τα επιδόματα αλλά να γίνει προσπάθεια για ενίσχυσή τους,
=ζητήθηκε η παρέμβαση του Υπουργείου στην ΔΕΗ ούτως ώστε να μην προβαίνουν σε κινήσεις διακοπής ρεύματος σε οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
= διευκόλυνση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων του Ο.Ε.Κ.
triten4Τόσο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου όσο και η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, αναγνωρίζουν την σοβαρότητα του δημογραφικού προβλήματος, τις δυσμενής επιπτώσεις του ,την αναγκαιότητα για την αντιμετώπισή του και υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα και σε συνεχή συνεργασία μας θα προωθηθούν σχετικές ρυθμίσεις για τις τρίτεκνες οικογένειες. Διαβεβαίωσαν ότι τα επιδόματα των τριτέκνων δεν πρόκειται να μειωθούν, αντιθέτως στόχος του Υπουργείου είναι να στηριχθούν οι οικογένειες και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επίδομα για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά.
Όσον αφορά την βασική μας πρόταση, σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου, άμεσα θα αντιμετωπισθούν-προωθηθούν ρυθμίσεις για όσες από τις προτάσεις μας δεν έχουν σοβαρό οικονομικό κόστος(θεσμικού χαρακτήρα).
Έγινε εκτενής αναφορά στα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ για τα οποία είχαν ξανασυζητηθεί τα προβλήματα που υπάρχουν στην αποπληρωμή τους. Μετά την πρόσφατη έγκριση απόφασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ ξεκινά άμεσα ο τρόπος προσδιορισμού της αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων με μεγάλες μειώσεις σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Ζητήθηκε από το Υπουργείο, να ξεκινήσει η διαδικασία για νέες δανειοδοτήσεις στεγαστικών δανείων.
΄Οσον αφορά το ΤΕΒΑ, θα εξετασθούν οι προτάσεις μας και για την πιστοποίηση θα προστεθούν στην σχετική φόρμα για ΄΄δράσεις΄΄ και οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.
Από όλα τα  μέλη του  ΔΣ  της Π.Ο.Τ τονίσθηκε στην Υπουργό Εργασίας και την Αν. Υπουργό Εργασίας η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι τρίτεκνες οικογένειες που είναι η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα στην Ελλάδα η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση (35% κάτω από το όριο της φτώχιας) και δεν αντέχουν άλλο και είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόφαση επιπλέον περικοπών από την Κυβέρνηση και μετέφεραν την αγανάκτηση των τριτέκνων  για την πολιτική που ακολουθείται για το δημογραφικό πρόβλημα.
-με τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ υπεύθυνο για θέματα δημογραφικής πολιτικής Χρήστο Πέππα, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τις προτάσεις μας και με συνεχής παρεμβάσεις θα συμβάλλουν προς την υλοποίησή τους.
Η πηγή νέων ανθρώπων στερεύει. Κανένα κράτος δεν έχει μέλλον χωρίς νέους ανθρώπους. Όλες οι προσπάθειες για ευημερία και ανάπτυξη θα πέσουν στο κενό. Ήρθε η ώρα για πράξεις και όχι μόνο λόγια. Ήρθε η ώρα για μια σοβαρή δημογραφική πολιτική.
ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
clip_image002

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω .Το δημογραφικό είχατε στο νου και γίνατε τριτεκνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…