Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λιτός αλλά ουσιαστικός ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης στην ΠΕ Πέλλας (φωτο)


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης υπενθυμίζει στους Έλληνες τη δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλοπατρίας»

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, εφεδροπολεμικών και αντιστασιακών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που πιστοποιούν το μεγαλείο ψυχής και τον ενωτικό χαρακτήρα των δράσεων της αντίστασης του ελληνικού λαού την περίοδο 1941-44. Ακόμη, τόνισε τη σημασία που έχει η διατήρηση της μνήμης της Εθνικής Αντίστασης από όλους τους Έλληνες για την απότιση ελάχιστου φόρου τιμής στους αγωνιστές που συμμετείχαν στις οργανωμένες δράσεις, αλλά και στα θύματα του αγώνα.
Ακολούθησε εκδήλωση στο ηρώο πεσόντων της πόλης, με τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφάνων, τέλεση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά, σε δήλωσή της αναφέρει: «Η Εθνική Αντίσταση ήταν έργο όλων των Ελλήνων που αντιστάθηκαν και ύψωσαν το παράστημά τους απέναντι στον κατακτητή, παρά τις δύσκολες συνθήκες και αψηφώντας τα αντίποινα. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, εξακολουθεί να εμπνέει τους Έλληνες για εθνική υπερηφάνεια, κοινωνική αλληλεγγύη και νέους αγώνες, σύμφωνα με το κάλεσμα των καιρών».
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάκης Βασιλειάδης εκπροσωπώντας την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Συμεών Κεβεντζίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοπικών συλλόγων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.