Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Η Πέλλα μπορεί να γίνει πρότυπη Περιφερειακή Ενότητα στην ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Συμμετέχοντας στην πολύ καλή εκδήλωση - ημερίδα της Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για την ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης χαιρετίζοντας τόνισε, συνοπτικά, τα παρακάτω:

· Το πρόβλημα είναι μεγάλο, σε κάθε σημείο υδροληψίας στα χωριά μας δημιουργείται εστία μόλυνσης και μάλιστα με επικίνδυνα απόβλητα , αν δεν τηρούνται οι προδιαγραφές με το τριπλό πλύσιμο. Κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας από τον οποίο πίνουμε νερό και αρδεύουμε.
· Η μέθοδος που διεθνώς προτείνεται με το τριπλό πλύσιμο των συσκευασιών και την απόρριψη της πλύσης στο βυτίο ψεκασμού οφείλει να γίνει στοιχείο της καθημερινότητας του αγρότη. Μετά το τριπλό πλύσιμο η κενή συσκευασία δεν είναι πλέον επικίνδυνο υλικό.

· Η ενίσχυση στον αγροτικό κόσμο της περιβαλλοντικής συνείδησης όρος για την βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου.

· Η Πέλλα με δεδομένο ότι διαθέτει πολύ σημαντική δενδροκαλλιέργεια είναι «παραγωγός» μεγάλης ποσότητας κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και το περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργεί η ύπαρξη τους είναι μεγάλο.

· Έχει ξεκινήσει από την Πέλλα ( Δήμος Πέλλας) το πιλοτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων έξω από τα καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων.

· Με την συνέργεια των ΟΤΑ μπορούμε να γίνουμε πρότυπη Περιφερειακή Ενότητα στην ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.
· Η σημασία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στην έρευνα και την εκπαίδευση του αγροτικού κόσμου είναι πολύ σημαντική και οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων και προγραμμάτων για να είναι η δράση του περισσότερο αποτελεσματική.

· Ο βουλευτής, ως μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης, της πολιτείας και των αγροτών για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής που εντάσσεται μέσα στην πρόσφατα ψηφισθείσα νομοθεσία για την ανακύκλωση στα πλαίσια της πολιτικής ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας που αφορά το μέλλον όλων μας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Μπράβο! ότι πιο ωραίο ακούσαμε εδώ και καιρό.Επιτέλους μια αξιόλογη ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…