Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύγκρουση Γιάννου - Σόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας


Σε δεύτερη μοίρα και κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός

Αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας ο Γιάννης Σόντρας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εν έργω» και τον ακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν σε αυτήν, κατά την απογευματινή συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου. Αιτία η αναίρεση που άσκησε ο Δήμος σε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορούσε οικονομικό θέμα της εποχής της δημαρχίας του. 
Η ενέργεια αυτή του πρώην δημάρχου που αποτελεί την κυριότερη διαφωνία που άσκησε μέχρι σήμερα, δηλαδή σε διάστημα επτά ετών, στο δημοτικό συμβούλιο, προξένησε ποικίλα ερωτήματα. Όλα αυτά σε συνάρτηση με την μετριοπαθή και συγκαταβατική στάση που κρατούσε ο ίδιος και η παράταξή του, αν και βρισκόταν στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης οι λόγοι και οι προτάσεις της οποίας συνηθίζεται να είναι καταγγελτικοί και αντίθετοι με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. 
Μέχρι σήμερα η στάση του Γιάννη Σόντρα δεν απέδειξε ότι αποτελεί την βασική τροχοπέδη, όπως άλλωστε θεσμικά όφειλε, σε τυχόν λανθασμένες αποφάσεις της ομάδας του Δημήτρη Γιάννου. Ήταν εμφανής η σύμπλευση των δύο σε πολλά ζητήματα που αφορούσαν θέματα δήμου και δημοτών.  


Η αναίρεση που άσκησε ο Δήμος αποτελεί ένδικο μέσο και ως εκ τούτου σεβαστό από όλους τους πολίτες του Κράτους και μάλιστα από τους άρχοντές του. Ίσως το αντίθετο μάλιστα, η μη άσκησή του, να ήγειρε υποψίες για αδιαφάνεια. Ο Γιάννης Σόντρας ίσως θυμήθηκε την επιλογή χρονικής στιγμής εκτέλεσης Απόφασης σε βάρος του που εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια των δημοτικών εκλογών και για αυτό μίλησε για «…πολιτική σκοπιμότητα..».
Ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου αναφερόμενος στη μη διεξαγωγή μέχρι σήμερα της ποινικής δίκης δήλωσε ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου αποφάσισε να ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα κατά της Απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Και γεννιούνται ορισμένα ερωτήματα:     

Τι συνέβη ξαφνικά και ο Γιάννης Σόντρας δεν συνέχισε να στηρίζει τις Αποφάσεις της πλειοψηφίας;
Γιατί ένα προσωπικό ζήτημα αυτό που αφορά το πρόσωπό του έγινε αιτία να αποχωρήσει από τις εργασίες του συμβουλίου;
Γιατί δεν παρέμεινε να ακούσει τις θέσεις της πλειοψηφίας και του δημάρχου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε " Όταν είσαι ταμίας ενός δημάρχου είσαι ταμίας δικός σου του μαγαζιού σου;"  
Πάντως είναι απορίας άξιο γιατί ένα θέμα νομικής κυρίως φύσεως (άσκηση ενδίκων μέσων κατά Αποφάσεων) και ως εκ τούτου αναμενόμενο, προξένησε τη σύγκρουση των δύο ανδρών.   

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Σύγκρουση Γιάννου Σόντρα.
    Που την είδατε τη σύγκρουση. Όσο συγκρούονταν ο Σόντρας με τον Τσώτσο παλιότερα, ο ένας μόνιμος Δήμαρχος και ο άλλος μόνιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
    Απλά υποσχέθηκε ο Γιάννου τον Σόντρα δικαστική στήριξη και τώρα κάνει (φαινομενικά) πίσω.
    Ο Σόντρας με τη σειρά του, εμμένοντας στη θέση του αρχηγού στην ομάδα του και στην οσία διαλύοντάς την, στρώνει χαλί στον <> του για τις επόμενες εκλογές.
    Είναι γνωστό σε όλους το σενάριο αυτό. Το ξέρουν και οι πέτρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Γιαννου ειναι χειροτερος απο τον προεδρο του εδεσσαϊκου. Δεν θελω να μιλησω αλλα θα μιλησω και τελικα δεν μιλαω αν λειπει ο πολιτικος μου αντιπαλος αλλα τα λεω και ολα, γιατι εγω εχω ηθος αλλα δεν μετραω και τις υπουλες κουβεντες μου,γιατι εγω θεν χρησιμοποιησα ποτε το προβλημα του ουτε το 10 ουτε το 14 αλλα κουνωντας χαρτια και φωναζοντας θα πας φυλακη εγινα δημαρχος,και ενω επικρατει συγχηση και χαος στο μυαλο ειμαι ομως και πονηρακος,και τελος ενω ειμουνα καλο παιδι και ελεγα ωραια ανεκδοτα αποδειχθηκα ανθρωπακι που ποτε δεν εκτιμησα τη τιμη που μου εκανε η πολη να με εκλεξει δημαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απόλυτη ντροπή για το πολιτικό σύστημα, Γιάννου - Σόντρας. Με δικαστήρια ξεκίνησαν το 2010 με δικαστήρια θα τελειώσουν τη πολιτική τους καριέρα και οι δύό. Δικηγόροι μέσα από δημοτικές παρατάξεις στήνουν βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών. Ξεφτίλισαν τα πάντα στο δήμο Εδεσσας, όσοι τους ακολουθούν ακόμα είναι έρμαια συμφερόντων. Ντροπή και για τους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.