Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Επαναλειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 15.11.2017 θα αρχίσει η πλήρης και κανονική λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Υπενθυμίζεται ότι η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών είχε διακόψει την λειτουργία της πριν από τέσσερα χρόνια λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Η επαναλειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής κατέστη δυνατή μετά την πρόσληψη δύο μόνιμων ιατρών Επιμελητών Β - ψυχιάτρων (υπάρχει ήδη ένας συντονιστής Διευθυντής) και την διάθεση από την 3η ΥΠΕ ενός επικουρικού ιατρού ψυχιάτρου από το ΠΕΔΥ Γιαννιτσών (πρώην ΙΚΑ) τόσο για την πραγματοποίηση εφημεριών όσο και για πρωινό ωράριο, αλλά και την διάθεση ενός δεύτερου επικουρικού ιατρού ψυχιάτρου από το ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης για εφημερίες και πρωινό ωράριο επίσης.


Επιπλέον, έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού για την Ψυχιατρική Κλινική Γιαννιτσών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης τέταρτου μόνιμου ιατρού ψυχιάτρου -Επιμελητή Β για την εν λόγω κλινική, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων έξι μηνών.

Η ψυχιατρική κλινική που θα λειτουργήσει εκ νέου στο Νοσοκομείο αφενός μεν αναβαθμίζει το εύρος και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου αφετέρου δε -και δεδομένου ότι αποτελεί την μοναδική ψυχιατρική κλινική σε επίπεδο νομού - θα ανακουφίσει τους ασθενείς ψυχικών νοσημάτων, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να απευθύνονται στις δομές της Θεσσαλονίκης, γεγονός που συνεπάγονταν πρόσθετο οικονομικό κόστος και ταλαιπωρία τόσο για τους ίδιους όσο και τους συνοδούς τους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. το ανοιχτο πανεπιστημιο ποτε θα λειτουργησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο έτσι που μας καταντήσατε θα μας χρειαστεί σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.