Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


pyrovlps3Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.

Εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπoυργού καταδικάζεται απερίφραστα η «προβοκατόρικη επίθεση» έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Τι γνωρίζουμε έως τώρα

Τρεις κάλυκες από μεγάλο όπλο, που πιθανόν να είναι καλάσνικοφ, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο σημείο απ΄ όπου ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο δράστης πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη, ο οποίος και εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος.

Λόγω της ένοπλης επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα με το αεροπλάνο των 21.30 απόψε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, με άγνωστο μέσον. Εδώ και λίγη ώρα πάντως αναζητείται από την Άμεση Δράση μια μοτοσικλέτα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή της επίθεσης και είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπήρχε και δεύτερος για να παρέχει κάλυψη στον ένοπλο.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, που συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Δήλωση Ν.Τόσκα για τους πυροβολισμούς κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει εσπευσμένα, για το περιστατικό ρίψης πυροβολισμών στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά.

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Φ. Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη

Έντονη ήταν η αντίδράση της προέδρου της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά για την επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κ. Γεννηματά που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. « Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. είπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας».

Η κ Γεννηματά ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.