Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Γεφύρι της Άρτας» οι Εργατικές Κατοικίες στο Αρχοντικό Γιαννιτσών!


Ως «Γεφύρι της Άρτας», δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια έγιναν προσπάθειες για την αξιοποίηση των κτιρίων, χωρίς όμως αποτέλεσμα, χαρακτήρισε στην εκπομπή «Πέριξ» της TV100, τις Εργατικές Κατοικίες στο Αρχοντικό Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Πέλας (πρώην Γιαννιτσών), Θεανώ Ζουρνατζίδου.

Οι εν λόγω Εργατικές Κατοικίες άρχισαν να κατασκευάζονται το… 2004, κληρώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών παρουσία του –τότε- υπουργού Εργασίας Γερ. Γιακουμάτου και οι εργασίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2007. Ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες, με αποτέλεσμα εδώ και … 10(!) χρόνια οι δικαιούχοι να αναμένουν την εγκατάσταση τους.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Εργασίας, αποφασίστηκε να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την αποκατάσταση των εργασιών στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.

«Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί σε δύο μήνες ενώ το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ έχουν προχωρήσει σε αποτίμηση των εργασιών που υπολείπονται», τόνισε η κ. Ζουρνατζίδου, ενώ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Γιάννης Σηφάκης έκανε λόγο για «αποκατάσταση ενός χρόνιου προβλήματος για την περιοχή».

Οι 42 συνολικά εργατικές κατοικίες Γιαννιτσών αναμένεται να στεγάσουν 120 άτομα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.