Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διήμερο στο Περτούλι Τρικάλων με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia λίγο πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνει διήμερη εκδρομή (16/12), για τους φίλους του συλλόγου, στο Περτούλι Τρικάλων. Η πεζοπορία μας ξεκινάει το Σάββατο, από το χιονοδρομικό του Περτουλίου (1150μ) με προορισμό το καταφύγιο του Κόζιακα (1750μ), όπου θα γίνει κ η διανυκτέρευση. 
Το καταφύγιο είναι από τα πιο οργανωμένα στην Ελλάδα κ παρέχει στους επισκέπτες του, εκτός των κλινών κ την δυνατότητα ζεστού ντους, γεύματος κ πρωινού. Η τιμή της διανυκτέρευσης είναι 13 ευρώ κατ' άτομο.

Την Κυριακή το πρωί, αφού πάρουμε πρωινό (+2 ευρώ προαιρετικά), παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Επόμενος προορισμός, η Πύλη Τρικάλων, για να θαυμάσουμε τα όμορφα γεφύρια κ να γευτούμε τις νοστιμιές του τόπου. 

Κλείνουμε το όμορφο διήμερο, στο μεγαλύτερο & ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
Διάρκεια διαδρομής: ~2,5 ώρες

Απαραίτητος εξοπλισμός: 
Για την πεζοπορία, οπωσδήποτε ορειβατικά μποτάκια (σε περίπτωση χιονισμένου πεδίου τα αθλητικά παπούτσια είναι ακατάλληλα), αδιάβροχη μεμβράνη, νερό και σνακ για τη διαδρομή, ενώ ανάλογα με το χιόνι που θα συναντήσουμε επιθυμητές είναι και οι γκέτες. 
Για τη διανυκτέρευση, αρκεί ένα σακίδιο τουλάχιστον 35 λίτρων, που να περιέχει ζεστά ρούχα, γάντια, σκούφο, κάλτσες, φακό. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει υπνόσακο, αν και διατίθενται κλινοσκεπάσματα.

Πληροφορίες: 

Γιώργος Παπαδόπουλος - 6982939610
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.