Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ερώτησή της σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και συντάξεων που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος προς την Ευρ. Επιτροπή αναφέρει τα παρακάτω:
«Με τα μνημόνια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, της ΕΚΤ του ΔΝΤ, ο λαός στενάζει από την άγρια φορολογία, τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και την εκρηκτική ανεργία, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να πληρώσει φόρους και δάνεια, ενώ η κατοικία και τα πενιχρά εισοδήματά του κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Από τους στόχους της Γ’ αξιολόγησης  που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και η εκκαθάριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επισπεύδονται χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, ενώ οι δανειολήπτες θα συνεχίσουν να χρωστούν. Λήγει η προσωρινή ρύθμιση που κάλυπτε ελάχιστους δανειολήπτες λόγω των προϋποθέσεων της και τώρα μεθοδεύεται η κατάργηση ή η χειροτέρευση των όρων της. Χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια και η ιδιοκτησία των λαϊκών κατοικιών παραδίνονται στα κοράκια των funds. Οι δε εξωδικαστικοί συμβιβασμοί γίνονται υπό τον εκβιασμό πλειστηριασμών.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες οφειλετών και εγγυητών στεγαστικών, επαγγελματικών καταναλωτικών, αγροτικών δανείων και να πληγούν μικρές «μη βιώσιμες» επιχειρήσεις, συγκεντρώνοντας την επιχειρηματική πίτα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Με βάση δηλώσεις στελεχών της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, όπως και της κυβέρνησης, διακηρυγμένος στόχος των πλειστηριασμών είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών για να χρηματοδοτήσουν τα μονοπώλια, στο όνομα της ανάπτυξης. Οι διάφοροι ελιγμοί κυβέρνησης και τραπεζών που βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως το όριο αξίας πάνω από το οποίο θα πλειστηριάζονται οι κατοικίες, δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα τραπεζικών κατασκευαστικών κ.ά ομίλων προκειμένου «να μην επηρεαστεί η αγορά», οι επενδύσεις και τα κέρδη τους από τους μαζικούς πλειστηριασμούς».
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με βάση τα παραπάνω κατέθεσε το παρακάτω ερώτημα:
«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο αίτημα για νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας - σύνταξης από κράτος, τράπεζες και funds;».
07/11/2017                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…