Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα Βιωματικά Σεμινάρια Επιχειρηματικότητας στο ΕΠΑΛ Αριδαίας


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Βιωματικά Σεμινάρια Επιχειρηματικότητας στο ΕΠΑΛ Αριδαίας με θέμα : « Από την σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης»

Τα παραπάνω σεμινάρια διοργανώθηκαν από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας δια της υπευθύνου ΣΕΠ Αθηνάς Τεστέμπαση, σε συνεργασία με το δίκτυο Συμβουλευτικής Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Στόχος των σεμιναρίωv ήταν η υποστήριξη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και μαθητών
του τοπικού θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας της ΔΔΕ Πέλλας :

« Οι μαθητές… επιχειρούν».

Με την μέθοδο του καταιγισμού ιδεών ανιχνεύθηκαν οι αντιλήψεις των μαθητών για την
έννοια του «Επιχειρείν». Στη συνέχεια συζητήθηκε και παρουσιάσθηκε από τους μαθητές το προφίλ του επιχειρηματία. Κατόπιν οι μαθητικές ομάδες έστησαν την δικιά τους εικονική επιχείρηση αξιοποιώντας τους πόρους τους, τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους και κατέστρωσαν το επιχειρηματικό σχέδιο.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ την Τρίτη 14-11-2017, 11:00π.μ – 14:00μ.μ. και την Πέμπτη 16-11-2017, 11:00π.μ – 14:00μ.μ

Εισηγήτριες – Συντονίστριες των σεμιναρίων ήταν η κ. Βασιλική Ρουμελή (Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών του ΟΑΕΔ) και η κ. Αθηνά Τεστέμπαση (Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας)

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
Θωμάς Μπαχαράκης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
ΠΕ 12.05
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.