Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάλεσμα δημότη για ενεργοποίηση των πολιτών: «Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό για την Δημοτική Αρχή Έδεσσας»


 Από τον Ευάγγελο Δ. Θωμά πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο- κάλεσμα για ενεργοποίηση των πολιτών στο Δήμο Έδεσσας:

Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει».

Σήμερα σβήνουμε τα κεράκια στη Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννου, καθώς γιορτάζει την εκλογική της νίκη πριν από επτά χρόνια ακριβώς στις 14 Νοεμβρίου 2010. Μια νίκη που υποτίθεται σηματοδοτούσε την έλευση του νέου και την αποτίναξη του παλιού. Πρέσβευε την διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα και έκανε σημαία την κάθαρση στα οικονομικά του Δήμου. Δημιούργησε προσδοκίες και φάνηκε πολλά υποσχόμενη σε μια εποχή που η κρίση έκανε την εμφάνιση της.

Όλα αυτά φυσικά αποδείχθηκαν κάλπικες υποσχέσεις και αυτό γιατί σχεδόν αμέσως η Δημοτική Αρχή συμβιβάστηκε με κατεστημένα τοπικά συμφέροντα του Δήμου και αντί για κάθαρση προχώρησε στην καθαίρεση κάποιων αξιόλογων στελεχών του συνδυασμού της, που πραγματικά πίστεψαν στη νέα σελίδα για τον Δήμο Έδεσσας. Η περιθωριοποίηση στελεχών που είχαν διαφορετική άποψη έγινε πάγια τακτική σε όλα τα επίπεδα με τον κ. Γιάννου να παραδίδει τα κλειδιά της Δημαρχίας στα πιο ακροδεξιά στοιχεία του συνδυασμού του.

Έτσι λοιπόν ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Από την απαξίωση υπηρεσιών του Δήμου η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην απαξίωση των πολιτών και της προσωπικότητας τους, καθότι οι επαγγελματίες με επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό στίβο θεωρούνται από τον κ. Γιάννου <<υπογραφούλες>> χωρίς υπόσταση. Επιπλέον έχει γίνει καθηγητής ο κ. Γιάννου στην εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και μικροεξυπηρετήσεων καθιστώντας τον ως τον πλέον κατάλληλο εκφραστή του χθες. Ταυτόχρονα είναι κοινή διαπίστωση όλων των πολιτών πως, ενώ η Δημοτική Αρχή χαρακτήριζε την απελθούσα διοίκηση του κ. Σόντρα ως καθεστωτική εξαιτίας των σαράντα χρόνων διοίκησης, κατάφεραν οι ίδιοι να τους ξεπεράσουν σε ελάχιστο χρόνο.

Στο προεκλογικό του λόγο το 2010 ο κ. Γιάννου υποσχέθηκε ενεργοποίηση όλων των πολιτών, διαφάνεια και εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων. Διεκδικητικότητα πόρων, μείωση της κατασπατάλησης, συμμετοχικότητα και την απαλοιφή καθεστωτικών αντιλήψεων. Το νέο λοιπόν δεν ήρθε ποτέ, γιατί απλώς κάποιοι φόρεσαν το προσωπείο του νέου ενώ βαθειά μέσα τους διακατέχονται από το παλιό με το οποίο δεν θέλουν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο.

Τέλος εμείς οι νέοι του Δήμου μας και όσοι αισθάνονται ότι εκπροσωπούν το νέο οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε και να αποτελέσουμε τον πυρήνα των εξελίξεων. Διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στο Δήμο Έδεσσας μη δίνοντας πολιτικό άλλοθι σε ανθρώπους που θέλουν να σπεκουλάρουν την ελπίδα και το όραμα μας για την Έδεσσα που αγαπάμε όλοι.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Αμόλησε τελικά τους λαγούς η κ. Τζάκρη. Να δούμε αν θα ξαναπιάσει στον ύπνο τους Εδεσσαίους για μια ακόμη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Εδεσσαίος πιάστηκε στον ύπνο όταν ψήφισε Γιάννου, το κείμενο φωτογραφίζει την αλήθεια 101% . Τώρα αν είναι από πίσω η Τζάκρη, ο Καραμανλής, αγριοκούνελο κ.α ουδόλως ενδιαφέρει. Ο Γιάννου δεν είναι καθηγητής σε αυτό που αναφέρει ο φίλος στο κείμενο του, μα πρύτανης. Έμεινε με αυτούς από τους οποίους αποχώρησε, δεν είναι αλήθεια????. Έφυγαν τα πιο άριστα στελέχη του συνδυασμού του, δεν είναι αλήθεια????. Δεν απαξιώνει καθημερινά πολίτες και εργαζόμενους με ειρωνείες και προσβολές στέλνοντας τους στα δικαστήρια????. Τα βίντεο από τα δημοτικά συμβούλια δείχνουν την απαράδεκτη στάση τόσο αυτού όσο και του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου σε καταξιωμένους στη κοινωνία δημοτικούς συμβούλους απλά και μόνο γιατί διαφωνούν. Φυσικά και θα αναφερθώ στο απαράδεκτο που άκουσα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, "ρυθμίστε τα μπάσα στη φωνή σας" μέσα σε ένα ειρωνικό χαμόγελο. Λυπάμαι για τον ακροδεξιό τρόπο του όπως αναφέρει την αλήθεια ο Βαγγέλης στο κείμενο του. Ας ρυθμίσει με τη σειρά του την καρέκλα του 20 πόντους πιο ψηλά για να τον βλέπουμε μπας και αποβάλει το κόμπλεξ του. Συγχαρητήρια Βαγγέλη για το κείμενο σου καθώς και στο καρατζόβα, το μοναδικό Μ.Μ.Ε που είναι λίρα και λύρα εκατό στην ενημέρωση και στη φωνή.

      Διαγραφή
  2. Ωραίο κείμενο αλλά πολύ αερολογιες - φανφάρες - μη χειροπιαστα πράγματα .Πολύ ΣΥΡΙΖΑ , λόγια , ομορφιές και στο τέλος τίποτα .
    Πείτε όλοι σας μια λύση , πως φανταζεστε τα πράματα και αφήστε τον Μπρεχτ και τις αμπελοφιλοσοφιες.

    10 φορές να διαβάσεις το κείμενο δεν αποκομίζεις τίποτα .
    -Θες από το παλιό το νέο !!!Δηλαδή;
    -θες μεταρρυθμίσεις !!! Δηλαδή;

    Όλοι σε αυτήν τη χώρα είναι γεννημένοι ηγέτες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 φορές διαβάζεις το άρθρο ή γιατί φοβάσαι ή γιατί σου άρεσε και θες να αποκομησεις κάτι από αυτό. Δεν κατάλαβες όμως τίποτε από τις θέσεις και σκέψεις ενός νέου. Ποτέ δεν θα τις καταλάβεις. Μείνε λοιπόν στο κομματικό σου συνεφακι στρατιώτη του συστήματος και άσε τους νέους να σκέφτονται για το μέλλον τους.εσυ εσβησες πνευματικά

      Διαγραφή
  3. Έχει επικρατήσει πανικός στη πλατεία Αιγών ψάχνουν τρόπους χτυπήσουν ένα νέο πρόσωπο που απλά δεν θέλει να το διοικεί ο Γιάννου και ο Μουρατογλου. Σε αυτά που λέει έχει δίκιο αντιμετωπίζουν τους καταστηματάρχες εκδικητικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαλλον η κ. Τζακρη γνωριζει να επιλεγει συνεργατες. Η απαξιωση των νεων της πολης οφειλεται στο πανικο του συντηρητικου κατεστημενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μικρέ, η εποχή δεν σηκώνει εκκολαπτόμενους καιροσκόπους, ντυμένους τον μανδύα του νέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο φίλος που υπογράφει το άρθρο έχει μπει ποτέ σε ψηφοδέλτιο?
    Απο ποιον τελικά τα έμαθε όλα όσα αναφέρει? Γιατί το 2010πρέπει να ήταν 12 ετών.
    Και τελικά ο ή η καθοδηγητής του προσπαθούν να βάλουν αυτόν μπροστά για να κρυψουν τη γύμνια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Έδεσσα αξίζει κάτι καλύτερο και από τον Γιάννου, και από τα .. τσικό της κυρίας. Το θἐμα είναι που κρύβεται αυτό το καλύτερο... αν φυσικά υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σημασια εχει αν ειναι απο πισω τζακρη η Σηφάκης η οποιος αλλος..βαγγελη σου αναγνωριζω το θαρρος της γνωμη ς σου..θα πρεπει να προσχωρησεις σε ενα ψηφοδέλτιο μακρια ομως απο αποχρωσεις και ταμπέλες..τα αξια στελεχη του Γιαννου δεν ηταν αυτοδιοηκητικοι ογκολιθοι οπως ο μουρατογλου αλλα ειχαν την διαθεση να προσφερουν τα καλυτερα στον δημο και να φυγουμε απο την παλια καθεστωτικη νοοτροπία τοσων ετων.εξ αλλου γιαυτο τον στηριξαμε...το αποτελεσμα μιλαει απο μονο του .εκδικητικοτητα...φασισμος...και αλλαζονεια..τελος δημητρη γιαννου..σε ολα..θα μας βρεις απεναντι σου..καποια στιγμη θα καταλαβεις μα θα ειναι αργα..καληνυχτα..ΔΗΜΑΡΧΕ!!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί επιτίθεστε σε έναν νεαρό εσείς οι παλαιοκομματικοί και θέλετε να τον φάτε, να τον εξαφανίσετε από τον αυτοδιοικητικό χάρτη.
    Τι λέει το παιδί;
    Ό,τι λένε όλοι οι πολίτες τις Έδεσσας οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς λειτούργησε τόσα χρόνια ο Σόντρας που θα έπαιρνε τις εκλογές το "σακάκι" του. Θυμάσαι πολύ καλά "Γιάννη" πόσο τακτικά το έλεγες αυτό υποτιμώντας στο έπακρο αυτόν τον κόσμο. Οι πολίτες φυσικά σε τιμώρησαν για την αλαζονεία σου αυτή.
    Ή μήπως δεν ξέρουν την πηγή των "λάικ" στο φ/β του Γιάννου και τον τρόπο που τα λαμβάνει.
    Χαχαχαχαχα. Όλα αυτά είναι πασίγνωστα στην Έδεσσα όπως και η μανία και των δύο να κρατηθούν στην καρέκλα τους. Όμως ο κοσμάκης θα τους "μαυρίσει" και αυτό φοβούνται.
    Νεαρέ στηρίξου σε άλλους 20-30 νεαρούς και μαζί με άλλους τόσους παλαιότερους, όχι από το περιβάλλον των δύο παραπάνω ή άλλων φθαρμένων πολιτικά προσώπων βγείτε στο προσκήνιο.
    Το μέλλον σας ανήκει........ πάρτε το στα χέρια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν ειμαι απο την εδεσσα ομωσ ερχομαι συνεχεια καθε μερα με την δουλεια μου δημαρχοσ σαν τον σοντρα δεν θα ξαναβρει η εδεσσα ηταν ο καλυτεροσ και ποιο τιμιοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ. ΜΗ ΚΡΙΝΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΚΟΜΗ. ΔΟΥΛΕΨΕ- ΑΚΟΥ- ΔΕΣ- ΖΥΜΩΣΟΥ ΠΡΩΤΑ, ΚΑΤΕΒΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.(ΟΧΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ενοχλουν οι φωνες της αληθειας. Σας ενοχλουν τα επιχειρηματα . Σας ενοχλουν οι αγωνιες των δημοτων. Σας ενοχλει καθε τι που μπορει να διαταραξει τη συνεχεια της εξουσιας σας. Το ειρωνευεστε το χλευαζετε προσπαθειτε να το φιμωσετε. Και δυστυχως οχι μονο ο δημαρχος πια αλλα και οι υπολοιποι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βαγγελάκο καλύτερα κρύψου, δεν είναι αγνές οι προθέσεις σου, σίγουρα αυτή η δημοτική αρχή πρέπει να φύγει, σίγουρα γράφεις την αλήθεια, όμως όπως σου είπα δεν έχεις αγνές προθέσεις, είναι ολόκληρο σύστημα από πίσω σου, για αυτό φύγε από εκεί που είσαι, μην χαλάς μια πολιτική καριέρα πριν ξεκινήσει. Με γλυκά και φλογέρες δημαρχεία ούτε με μακαρόνι. ψάξτε αγνό και ηθικό για αρχηγό. Μακριά από χρώματα και φλογέρες παραδοσιακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.