Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόωρες εκλογές στην ΕΠΣ Πέλλας - Έκτακτη Γενική Συνέλευση


Mετά την προσφιλή μέθοδο των επιλεκτικών διαρροών από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας για προφανείς λόγους, ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης η διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και οι (πρόωρες) αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πέλλας. 
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας. 
Η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση προς όλα τα Σωματεία της ΕΠΣ Πέλλας έχει ως εξής: 

ΠΡΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ
ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

ΘΕΜΑ: «Έκτακτη Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πέλλας».

Κύριε Πρόεδρε
Έχοντας υπ' όψη τις διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Π.Σ. Πέλλας, όπως αυτό ισχύει, τις σχετικές διατάξεις των παραρτημάτων του και την από 22-11-2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Πέλλας,
ΣΥΓΚΑΛΟΥΜΕ
Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων - μελών της Ε.Π.Σ. Πέλλας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Σκύδρας, στην Σκύδρα, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17.00 με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Εκλογή δύο (2) γραμματέων για την τήρηση του πρακτικού.
2. Επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας των παριστάμενων μελών.
3. Έκθεση και έγκριση Διοικητικού Απολογισμού περιόδου από 1-1-2017 έως 30-11-2017.
4. Έκθεση και έγκριση Οικονομικού Απολογισμού περιόδου από 1-1-17 έως 30-11-2017.
5. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
6.Εκλογή δύο (2) μελών Εφορευτικής Επιτροπής και εφόσον δεν ορισθεί τακτικός δικαστής ως δικαστικός αντιπρόσωπος - πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, εκλογή τριών (3) μελών Εφορευτικής Επιτροπής.
7. Αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου, δεκατεσσάρων (14) τακτικών και μέχρι δεκατεσσάρων (14) αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Πέλλας, για τετραετή θητεία, με μυστική ψηφοφορία, καθώς και για την εκλογή τριών (3) τακτικών και μέχρι τριών (3) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης, τετραετούς επίσης θητείας, με μυστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό (άρθρο 28 § 1) των εργασιών της Ε.Γ.Σ. προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ένωσης.
Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων, Τακτικοί και Αναπληρωματικοί, νομιμοποιούνται να παραστούν στην Γ.Σ., με την κατάθεση στην Ε.Π.Σ. Πέλλας, το αργότερο μέχρι το Σάββατο 2-12-2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, του εκδιδόμενου (και σε περίπτωση απώλειας αντικαθιστάμενου) αποκλειστικά από την ΕΠΣ Πέλλας ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου (άρθρο 21 § 3) εκπροσώπησης του αντιπροσωπευομένου σωματείου, το οποίο (πληρεξούσιο) φέρει ειδικό πρωτόκολλο.

Για την εκλογή Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, κάθε σωματείο – μέλος μπορεί να υποδεικνύει μόνο έναν (1) υποψήφιο.
Για την υποβολή υποψηφιότητας για το αξίωμα του Προέδρου απαιτείται η έγγραφη πρόταση από τουλάχιστον δέκα (10) σωματεία – μέλη της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ με δικαίωμα ψήφου (άρθρο 30 παρ.).
Για την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Πέλλας κάθε σωματείο-μέλος, μπορεί να υποδεικνύει μόνο έναν (1) υποψήφιο ως τακτικό και έναν (1) ως αναπληρωματικό, καθώς και μόνο έναν (1) υποψήφιο ως τακτικό και έναν (1) ως αναπληρωματικό για την εκλογή των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Η υπόδειξη υποψηφίων, με ποινή απαραδέκτου (αποκλεισμού) κάθε εκπρόθεσμης υποψηφιότητας, γίνεται από τα σωματεία-μέλη εγγράφως και το αργότερο μέχρι την 14.00 ώρα της 30 Νοεμβρίου 2017. Ταυτόχρονα με την υπόδειξη κατατίθεται στην ΕΠΣ Πέλλας πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου κάθε υποψηφίου και υπεύθυνη δήλωσή του (Ν. 1599/ 1986) ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα και ασυμβίβαστα του Νόμου, του καταστατικού της Ε.Π.Ο, και της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ καθώς και στα κωλύματα και στους περιορισμούς ττου παραρτήματος Α του Καταστατικού της ΕΠΟ και του ισχύοντος Καταστατικού της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ.και ότι έχει το δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται στα Όργανα της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από αρμόδια Δημόσια υπηρεσία.

Η Ε.Γ.Σ. λαμβάνει έγκυρες αποφάσεις μόνον όταν παρευρίσκεται και εκπροσωπείται η απόλυτη πλειοψηφία (50% + 1) των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Ε.Γ.Σ. θα επαναληφθεί την ίδια μέρα Τετάρτη 6-12-2017 και ώρα 18.00, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Δεν απαιτείται απαρτία γι’ αυτή την δεύτερη Γ.Σ. (άρθρο 27).

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο Αντωνίου επέλεξε την επιλεκτική ενημέρωση για πρόωρες εκλογές να την κάνει εκεί που τον συμφέρει... "Νέοι καιροί", "νέο ήθος" και τάχα δήθεν αλλαγή νοοτροπίας από τον Β αντιπρόεδρο. Κρίμα γιατί με την απαράδεκτη συμπεριφορά του δείχνει ότι είναι μια από τα ίδια και χειρότερος από τους προηγούμενους. Γι αυτό άλλωστε η πορεία του στον πολιτικό στίβο ήταν αποτυχημένη και δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγεί βουλευτής, όσο και αν προσπάθησε, όσο και αν το ήθελε.Θα το βρει μπροστά του όμως. (Για να δούμε αυτή η συμπεριφορά του θα αρέσει στον κ. Γραμμένο όταν ενημερωθεί για αυτές τις "παλαιοκομματικές" του συνήθειες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.