Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα «Σιρόκος» του Τάκη Γκόντη (φωτο)


2Σε μια κατάμεστη, με πλήθος ορθίων ακροατών, αίθουσα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας, η εκδήλωση “Κάθε χρόνο ένας λογοτέχνης στην Έδεσσα΄΄, όπου παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα «Σιρόκος» του Τάκη Γκόντη (εκδ. Γαβριηλίδης), που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας.
Οι ομιλητές : Ευδοξία Μητρούση, φιλόλογος, ερευνήτρια Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας αναφέρθηκε στο βιβλίο αναλυτικά, στο περιεχόμενο, την γλώσσα και την τεχνική. Ο Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής, αναφέρθηκε στον συγγραφέα και το προηγούμενο έργο του (πεζογραφικό και ποιητικό - δύο μυθιστορήματα, δύο συλλογές διηγημάτων, τέσσερεις ποιητικές συλλογές ).

Την συζήτηση συντόνισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Κατερίνα Αθανασίου. Στις ερωτήσεις απάντησε ο συγγραφέας του βιβλίου. Ο συγγραφέας, απλός και απόλυτα κατανοητός από το κοινό, κέρδισε τα χειροκροτήματα του κόσμου με τις θέσεις του πάνω στο θέμα των προσφύγων, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και εποχής.
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Μιλτιάδης Κασσάρας, ο οποίος μελοποίησε τέσσερα ποιήματα του Τάκη Γκόντη. Τα τραγούδια ερμήνευσαν ο ίδιος και η χορωδία του Δήμου με μοναδικό τρόπο. Η μελοποίηση ποιημάτων του Τάκη Γκόντη προεξοφλεί μία συνέχεια συνεργασίας του συγγραφέα με τον συνθέτη. Οι ακροατές υποδέχθηκαν τα καινούρια τραγούδια με παρατεταμένα και θερμά χειροκροτήματα .
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, πλήθος κόσμου, φίλοι και μέλη του Συλλόγου.
sirokked355




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.