Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άμεση αποζημίωση των αγροτών για το σύνολο της ζημίας που υφίστανται από το εμπάργκο της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ


Παρέμβαση στη συζήτηση για το εμπάργκο της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:
«Ισχυρίζεστε ότι οι επιπτώσεις του εμπάργκο της Ρωσίας στους αγρότες δεν έχουν σχέση με τον ανταγωνισμό Ε.Ε. – Ρωσίας μεταξύ άλλων και για την κατάσταση στην Ουκρανία.
Γιατί κρύβετε την αλήθεια; Γιατί κρύβετε τον υπεύθυνο;
Όλοι ξέρουν ότι αυτή ακριβώς είναι η αιτία.
Ότι η Ε.Ε. ξεκίνησε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και αυτή απάντησε με τη σειρά της με εμπάργκο οποωροκηπευτικών προϊόντων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Εδώ και 3 χρόνια η Ε.Ε. και όλες ανεξαίρετα οι κυβερνήσεις και η ελληνική ανανεώνουν κάθε χρόνο τις κυρώσεις (άρα και την απάντηση της Ρωσίας) εν γνώσει τους για τις επιπτώσεις στους φτωχούς κυρίως αγρότες, όπως οι ροδακινοπαραγωγοί στη Βόρεια Ελλάδα που εκτός από την Κοινή Αγροτική Πολιτική χτυπιούνται και ξεκληρίζονται τώρα και από το εμπάργκο και από την τρομακτική πτώση των τιμών που αυτό προκαλεί.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, εδώ και μήνες, απέστειλε σχετική επιστολή στον Επίτροπο Γεωργίας.
Επιμένουμε : Με ψίχουλα δεν λύνεται το πρόβλημα».
«Απαιτούμε : Άμεση αποζημίωση των αγροτών για το σύνολο της ζημίας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού αυτή έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη δραματική κατάστασή τους», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Αποκαλυπτική ως προς τη διαιώνιση και χειροτέρευση των προβλημάτων των αγροτών από την επιμονή της ΕΕ στις κυρώσεις που πληρώνουν οι αγρότες, ήταν και η τοποθέτηση του αρμόδιου Επιτρόπου Γεωργία, Philip Hogan, ο οποίος δήλωσε προκλητικά ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία δεν πρόκειται να σταματήσουν και γι΄αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει και το Ρωσικό εμπάργκο, καθώς και ότι παρά τις προσπάθειες της Επιτροπής και τις επαφές με πολλές άλλες χώρες (Κίνα, Ιαπωνία, Καναδάς κ.λ.π.) η μεγάλη Ρωσική αγορά δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Είναι δε τέλος ενδεικτικό των ανταγωνισμών ΕΕ- Ρωσίας για γεωπολιτικά, ενέργεια, δρόμους μεταφοράς κ.λπ., ότι στην παρέμβασή του ο Επίτροπος σημείωσε με νόημα ότι αν η ΕΕ σταματούσε τις κυρώσεις, θα διακινδύνευε πολύ περισσότερα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι οι αγρότες είναι τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής που ΕΕ και κυβερνήσεις εξαπολύουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων.
21/11/2017                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. AN EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ! ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΘΗΞΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΩΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΜΠΑΡΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ? ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ! ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ,,,,ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ!ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ!ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ! ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΘΗΞΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΩΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΜΠΑΡΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ? ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ! ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ,,,,ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ!ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ!ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.