Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στάθης Φουντουκίδης: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών θα αποτελεί μαχητική φωνή στις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου μας και της τοπικής κοινωνίας»


Άρθρο του υποψηφίου προέδρου του Δ.Σ. Γιαννιτσών, ενόψει των εκλογών της Κυριακής


Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον δικηγορικό κόσμο αυτήν την Κυριακή οι Δικηγόροι πανελλαδικά εκλέγουμε τις νέες μας διοικήσεις. Στον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, μετά από μια επιτυχημένη θητεία της προηγούμενης διοίκησης, ήρθε η ώρα για αλλαγή ηγεσίας. Το νέο ΔΣ θα κληθεί να δώσει σημαντικές μάχες και θα πρέπει να κερδίσει τις περισσότερες από αυτές.
Συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών για επτά συνεχόμενα έτη. Γνωρίζω τον κόπο, χρόνο και μεράκι που εισφέραμε όλα τα μέλη του συμβουλίου. Με την βοήθεια και ενεργό συμμετοχή και των υπολοίπων συναδέλφων, απέκτησα την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση για τα θέματα του συλλόγου μας, συγχρόνως δε την αγωνία για το μέλλον, για τις προκλήσεις που με βεβαιότητα θα εμφανιστούν μπροστά μας.
Η θητεία μου αυτή συνδυάστηκε με ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή και πλούσιο έργο. Έχοντας σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης με το σύνολο των συναδέλφων, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει για εμένα φυσικό, επόμενο βήμα και απόφαση ζωής η ενασχόληση με τα κοινά του Συλλόγου μας, με φιλοδοξία τη διεκδίκηση με σθένος των δικαίων αιτημάτων μας, την αντιμετώπιση της απαξίωσης του λειτουργήματος και την ανακοπή της αρνητικής τροχιάς που έχει πάρει η καθημερινή, επαγγελματική ζωή των Δικηγόρων.

Πολύ επιγραμματικά, διαχρονικά προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης παραμένουν άλυτα, όπως η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων. Ο όγκος εργασιών του μαχόμενου Δικηγόρου έχει περιοριστεί σημαντικά. Τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμοστεί μια φορομπηχτικής λογικής πολιτική, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη αύξηση του κόστους παροχής δικηγορικών υπηρεσιών και πρόσβασης στη Δικαιοσύνη. Σε τοπικό επίπεδο, μείζον πρόβλημα είναι η χωροταξική πανσπερμία των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης των Γιαννιτσών, καθώς και η στέγασή τους σε κτίρια ακατάλληλα, με ελλιπή ή/και ανύπαρκτη συντήρηση, που είναι μη λειτουργικά και επικίνδυνα, τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για το κοινό.
Ήρθε η ώρα όλος ο δικηγορικός κόσμος ενωμένος να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποβάθμιση, την απαξίωση και την αντιμετώπισή μας όχι ως συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, αλλά ως απλούς παρόχους υπηρεσιών.
Έχω θέσει την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Προέδρου στην κρίση των συναδέλφων μου. Φιλοδοξώ, σε συνεργασία με τα νέα μέλη του ΔΣ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών να αποτελέσει υπόδειγμα, ένας Σύλλογος που θα έχει εντάξει στην καθημερινότητά του όλες τις ψηφιακές δυνατότητες, που θα έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα στη νέα εποχή.
Ως επιστημονικός φορέας, θα είναι παρών στα πολιτικά, κοινωνικά, επιστημονικά, φιλανθρωπικά κλπ δρώμενα του Δήμου μας, ενώ παράλληλα θα αποτελεί μια καθαρή, λογική, αλλά συγχρόνως μαχητική φωνή στις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου μας και της τοπικής κοινωνίας.
Τέλος, με παρεμβάσεις και συμμετοχή όπου επιβάλλεται, θα τιμήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο ως θεματοφύλακες της τήρησης του δικαίου, της ορθής εφαρμογής των νόμων και της προστασίας των αδυνάμων.
Συνδυάζοντας φρεσκάδα ιδεών και ενέργεια, έχοντας συγχρόνως αποκτήσει την απαιτούμενη για τη θέση εμπειρία και γνώση, με αποδεδειγμένη διάθεση και ικανότητα για προσφορά, ζητώ την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου προκειμένου να οδηγήσω τον Δικηγορικό Σύλλογο στη νέα του εποχή, με φιλοδοξία να επαναφέρουμε το κύρος στο επάγγελμά μας, να προχωρήσουμε σύγχρονοι, καινοτόμοι, χρήσιμοι και αποτελεσματικοί με γοργά βήματα σε ένα απαιτητικό μέλλον, που δεν θα μας χαριστεί.

Στάθης Φουντουκίδης


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.