Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ημερίδα με θέμα την πολιτική προστασία σε τοπικό επίπεδο για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


pedkmpol32 (Copy)Ημερίδα με θέμα την «Πολιτική Προστασία σε Τοπικό Επίπεδο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» συνδιοργάνωσαν την Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017, στην Θεσσαλονίκη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Τις εργασίες της Ημερίδας, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν τα αρμόδια για την Πολιτική Προστασία στελέχη των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κος Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο οποίος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την ανάγκη οι λειτουργίες της Πολιτικής Προστασίας, σε κάθε Δήμο, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των δημοτικών προτεραιοτήτων. Ο Προσκεκλημένος ομιλητής της Ημερίδας καθηγητής κος Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος  του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) στην εισήγηση του με θέμα «Βασικές κατευθύνσεις για την Πολιτική Προστασία σε Τοπικό Επίπεδο» ανέλυσε το πλαίσιο εμπλοκής – συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, εμπλουτίζοντας την παρουσίαση του με την παράθεση πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού  από παρόμοιες δράσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ο κος Χαράλαμπος Στεργιάδης, Διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και η κα Κατερίνα Κουρούδη , Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν στα στελέχη των Δήμων, την περίπτωση της Οργανωμένης Εκκένωσης Περιοχών – Μετακίνησης τοπικού πληθυσμού, που εφαρμόστηκε με τον συντονισμό της ΠΚΜ, κατά την εξουδετέρωση ανευρεθείσας βόμβας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, τον Φεβρουάριο του 2017. Οι εργασίες της Ημερίδας ολοκληρώθηκαν με την διεξαγωγή εκτενούς συζήτησης και την παρουσίαση του επιμορφωτικού προγράμματος «Πολιτική Προστασία σε Τοπικό Επίπεδο» το οποίο θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως για τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας ΠΕΔΚΜ – ΕΕΤΑΑ για την Επιμόρφωση του Ανθρώπινου Δυναμικού των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.