Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγρότες: Πίνακες με τις ανώτατες και κατώτατες τιμές δικαιωμάτων ενίσχυσης ανά νομό

Τεράστιες είναι οι ανισότητες μεταξύ των νομών της Ελλάδας στις μέγιστες αξίες των δικαιωμάτων ενίσχυσης, με τον τρόπο τουλάχιστον όπως κατανεμήθηκαν με τη νέα ΚΑΠ το 2015 στους γεωργούς-δικαιούχους. Έτσι, ενώ βλέπουμε ότι η ελάχιστη αξία ανά στρέμμα ξεκινάει για όλες τις περιφερειακές ενότητες από το ίδιο ποσό, η μέγιστη αξία φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, όταν μιλάμε π.χ. για αρόσιμη έκταση στη Θεσσαλονίκη ή για βοσκότοπο στο Ρέθυμνο.
Όσον αφορά τους βοσκότοπους, που είναι ο πρώτος από τους πίνακες που παρουσιάζει αποκλειστικά το Agro24, η ελάχιστη αξία δικαιώματος είναι 2,96 ευρώ/στρέμμα σχεδόν για όλες τις περιφερειακές ενότητες (εκτός από την περιοχή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας) ενώ η μέγιστη φτάνει τα 1.330,21 ευρώ/στρέμμα στο Ρέθυμνο, σε αντίθεση με την Κεντρική Αττική που φτάνει τα 71,31 ευρώ/στρέμμα.
Βοσκότοποι: Το μέγιστο και το ελάχιστο ποσό της αξίας δικαιωμάτων ενίσχυσης ανά νομό
Όσον αφορά τις αρόσιμες εκτάσεις, που είναι ο δεύτερος από τους πίνακες που παρουσιάζει αποκλειστικά το Agro24, η ελάχιστη αξία δικαιώματος είναι 3,60 ευρώ/στρέμμα για όλες τις περιφερειακές ενότητες, ενώ η μέγιστη φτάνει τα 2.503,99 ευρώ/στρέμμα στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με τον Πειραιά που φτάνει τα 57,41 ευρώ/στρέμμα.
Αρόσιμες εκτάσεις: Το μέγιστο και το ελάχιστο ποσό της αξίας δικαιωμάτων ενίσχυσης ανά νομό
Όσον αφορά τις δενδρώδεις καλλιέργειες και τους αμπελώνες, που είναι ο τρίτος από τους πίνακες που παρουσιάζει αποκλειστικά το Agro24, η ελάχιστη αξία δικαιώματος είναι 4,42 ευρώ/στρέμμα για όλες τις περιφερειακές ενότητες, ενώ η μέγιστη φτάνει τα 1.459,15 ευρώ/στρέμμα στην Αιτωλοακαρνανία, σε αντίθεση με την επριοχή ευθύνης της ΔΑΟΚ Ορεστιάδας που φτάνει τα 72,83 ευρώ/στρέμμα.
Δενδρώδεις καλλιέργειες-αμπελώνες: Το μέγιστο και το ελάχιστο ποσό της αξίας δικαιωμάτων ενίσχυσης ανά νομό
Πηγή πινάκων: ΟΠΕΚΕΠΕ-Δημήτρης Τσιάνος, Επεξεργασία: Agro24

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…