Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο δήμαρχος Έδεσσας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση (φωτο)


Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου συμμετείχε στις εργασίες της Έβδομης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Sindelfingen της Γερμανίας.

Οι κύριες θεματικές ενότητες της φετινής Συνδιάσκεψης ήταν ο τουρισμός και η ενέργεια, δύο τομείς για τους οποίους ο Δήμος Έδεσσας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στον τομέα του τουρισμού πραγματοποιήθηκε ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων διάλογος, στον οποίο ο κ. Γιάννου παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Έδεσσας, ενώ στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την Έδεσσα και να συζητήσει δυνατότητες συνεργασίας με κολοσσούς της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, όπως είναι η TUI, αλλά και με εκπροσώπους σημαντικών φορέων όπως είναι ο Γερμανικός Οργανισμός Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας είχε στενή συνεργασία με τους Δήμαρχους Wernau κ. Armin Elbl και Neuffen κ. Matthias Backer, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί την Έδεσσα τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε υπάρχουν τακτικές επαφές και συνεχής συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης της Γερμανίας, κ. Hans Joakhim Fuchtel, με τον οποίο συζητήθηκαν τα ζητήματα της συνεργασίας μεταξύ Δήμων της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Η συνεργασία με τους δήμους Wernau και Neuffen μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά πλεονεκτήματα και ένα πρώτο αποτέλεσμα της είναι η δωρεάν συμμετοχή του Δήμου Έδεσσας, ως φιλοξενούμενος του Δήμου Wernau, στην Έκθεση Τουρισμού της Στουτγκάρδης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως 20 Ιανουαρίου 2018.

Σημαντικό τμήμα τεχνογνωσίας που μπορούμε να λάβουμε είναι η διαχείριση μικρών αεροδρομίων, αντίστοιχων με αυτό της Παναγίτσας, μέσα από τη συνεργασία της Αερολέσχης μας με την αντίστοιχη της Γερμανικής πόλης που φιλοξένησε τη Συνδιάσκεψη. Ο κ. Γιάννου προετοίμασε τι έδαφος και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι επαφές για την πραγματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Αερολεσχών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε χώρο υποδοχής τροχόσπιτων, στα οποία παρέχονται οι βασικές ανέσεις, όπως χώρος στάθμευσης, ρεύμα και νερό. Στόχος είναι η μεταφορά της τεχνογνωσίας που έχουν οι Γερμανοί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας αντίστοιχος χώρος στη λίμνη της Άρνισσας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικές συζητήσεις για θέματα εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας από δήμους. Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι ο Δήμος Έδεσσας είναι από τους πρωτοπόρους δήμους στην Ελλάδα, καθώς υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα αντικατάστασης του συνόλου των κοινών λαμπτήρων οδοφωτισμού με λαμπτήρες led, ενώ έχει σχεδιάσει και είναι έτοιμος να υποβάλει για χρηματοδότηση πρόταση για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, με το οποίο θα παράγεται ενέργεια που θα συμψηφίζεται με την καταναλισκόμενη ενέργεια, δημιουργώντας συνθήκες σημαντικής οικονομικής βελτίωσης.

Σημαντική ήταν η παρουσία και η συνδρομή του γνωστού Εδεσσαίου κ. Νίκου Δημάκα, που βοήθησε στο σύνολο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν.
gianougerm
Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Να τον κρατήσουν εκεί για την Ελλάδα δεν κάνει αυτό το μυαλό, και μάλιστα θα τον στείλουμε εμείς δωρεάν με φωτοβολταϊκό αεροπλάνο γεμάτο με χριστουγεννιάτικους λαμπτήρες εντελώς δωρεάν. Για έλκηθρο φυσικά το αεροπλάνο, και αντί για ελάφια δυο γριβάδια από την αναπτυγμένη σε τουρισμό λίμνη Βεγορίτιδα. Το δε γραφείο τύπου να το πάρει μαζί του για να μοιράζει δώρα στα παιδάκια, αν και θα τρομάξουν και θα νομίζουν ότι είναι καλικάντζαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τακη μεινε εκει να τους ξεστραβωσεις τους ανθρωπους μαθαινοντας τους πως να καταστρεψεις μια πολη με πεζοδρομια με μπαρες στρατοπεδου στους καταρρακτες με κυκλοφοριακο λυμενο που θα ζηλευε καθε πολη. Μείνε εκει για να τους δώσεις να καταλάβουν τι σημαινει ρεβανσισμος και εκδικητικοτητα. Ξερουμε οτι η απωλεια σου θα ειναι τεραστια πληγη για την πολη αλλα αν ειναι να σωσεις και αλλες πολεις χαλαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ του δημου, θα κατασκευασουν χωτο και για τροχοσπιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΦΙΛΟΙ ΗΡΘΑΝ"....ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χιλιάδες "Ουάου"...για την φωτογραφία του άρχοντα της πόλης με βάθος το πράσινο....... Πολύ πράσινο. Όπως ακριβώς έγινε η Έδεσσά μας........ τις μέρες ηγεμονίας του μεγάλου οραματιστή ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.