Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προώθηση σημαντικών θεμάτων από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας- Συνάντηση με την Εφη Αχτσιόγλου

Συναντήσεις με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη και τον αρμόδιο του Υπουργείου για θέματα του πρώην ΟΕΚ κ. Μουζάλα, καθώς και με αρμόδιους στον ΟΑΕΔ, είχε στην Αθήνα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας (πρώην Γιαννιτσών). Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στις εργατικές κατοικίες, τα ΛΑΕΚ, την αντιμετώπιση της ανεργίας κ.α.

Όσο αφορά ειδικότερα στο θέμα της ολοκλήρωσης και παράδοσης στους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών του έργου «Γιαννιτσά 3» στο Αρχοντικό του δήμου Πέλλας, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το έργο είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου, έχει ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός του ύψους 5,5 εκ. ευρώ, θα περάσει άμεσα από το συμβούλιο του ΟΑΕΔ, ώστε να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός και έως τον Φλεβάρη του 2018 να έχει οριστεί ανάδοχος.

Στην συνάντηση αυτή έγινε ενημέρωση και για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των δανειοληπτών του πρώην ΟΕΚ που τα δάνεια τους είναι από κεφάλαια του πρώην οργανισμού, όπως:

1. Οι δανειολήπτες, για τους οποίους το συνολικό του χρέος είναι μικρότερο των 6.000 ευρώ, θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει το δάνειο τους

2. Διαγράφονται οι τόκοι κεφαλαίου – τόκοι υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες ενώ οι τόκοι κεφαλαίου ‘υπερημερίας που έχουν καταβληθεί θα αφαιρεθούν από το αρχικό πόσο δανεισμού.

3. Εφαρμόζονται εκπτώσεις στο ποσό χορήγησης από 15% και επιπρόσθετα ποσοστά εκπτώσεις για τις ευάλωτες ομάδες

4. Σε περιπτώσεις δανειολήπτη που έχουν καταβάλλει ποσό που αντιστοιχεί ή υπερβαίνει το 60% του τελικού ποσού δανείου που του αντιστοιχεί, το δάνειο θεωρείται εξοφληθέν και καμία απαίτηση δεν υφίσταται έναντι του δανειολήπτη.

5. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά δέκα έτη

6. Μέτρα για τους άνεργους και τους έχοντες αδυναμία πληρωμής όπου με αίτηση τους θα ζητούν την εξαίρεση από την καταβολή της μηνιαίας δόσης από 6 μήνες και συνολικά για 3 έτη

7. Μέτρα γρήγορης αποπληρωμής όπως μείωση 40% του τελικού ποσού δανείου εφόσον καταβάλουν το 60% αυτού εντός 5 ετών και μείωση 20% του τελικού ποσού δανείου εφόσον καταβάλουν το 80%αυτου εντός 8 ετών

8. Ρύθμιση ελάχιστης μηνιαίας δόσης

Η υλοποίηση της απόφασης αυτή έρχεται να επιβεβαίωση τον κοινωνικό χαρακτήρα που είχε η παροχή στεγαστικής συνδρομής και θα ανακουφίσει σημαντικά τους οφειλέτες ειδικά τους ανέργους αλλά και αυτούς που έχουν καταστεί τα χρόνια της κρίσης άνεργοι.

Συνάντηση με τη Υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου,

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, παρουσία και του Γεν. Γραμματέα του ΣΕΠΕ Νάσου Ηλιόπουλου.

Στα θέματα της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των Ελεγκτικών Μηχανισμών Σ.ΕΠ.Ε. στην Πέλλα και η λειτουργία Τμήματος Υγειονομικής και Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας για τα οποία λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα προκηρυχθεί από τον ΑΣΕΠ η πρόσληψη δύο υπαλλήλων για την Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας και η επανασύσταση του Τμήματος της Υγειονομικής Επιθεώρησης, η οποία έχει καταργηθεί από το 2014.

Επίσης, συζητηθήκαν θέματα όπως: η νομοθετική ρύθμιση σε 50 του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται κάθε χρονιά για την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στα εποχιακά, η επαναφορά του ταμείου ανεργίας στους 5 μήνες από 3 που είναι σήμερα, ο τρόπος χαρακτηρισμού των εργατών ως εποχιακών για την λήψη του ταμείου ανεργίας ανεξάρτητα από το πως χαρακτηρίζεται η επιχείρηση στην οποία εργάζονται, την κατάργηση της διάταξης του άρθρου 53 παρ.1 του ν. 3518/2006 που αφορά την εποχιακή απασχόληση των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, θέματα που αφορούν συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως οι καθαρίστριες σχολείων.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκε και συνέβαλε στην προώθηση των θεμάτων ο βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σηφάκης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…