Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή Αλμωπίας για «περιβαλλοντική καταστροφή» - «Θωρακίζουμε την πόλη από τις πλημμύρες» απαντά ο Δήμαρχος


Για «μεγάλη καταστροφή της κοίτης του ποταμού Μαυροποτάμου και ολοκληρωτική κοπή δέντρων» κάνουν λόγο σε καταγγελία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλμωπίας Γεωργία Αμπάρη και Δημήτρης Ασβεστόπουλος.

Οι παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή Αλμωπίας για «την περιβαλλοντική καταστροφή και την αποψίλωση μεγάλου πνεύμονα ζωής της πόλης της Αριδαίας», που οδήγησαν, όπως τονίζουν, στην «πλήρη υποβάθμιση της όμορφης περιοχής».

Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας, με πρόσφατη απόφασή του (υπ΄ αριθμ. 43/2017), αποφάσισε ομόφωνα να γίνει άμεσα ο καθαρισμός- κοπή κλαδιών εντός και εκατέρωθεν της κοίτης του ποταμού ώστε να μην εμποδίζεται η ομαλή ροή των υδάτων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική απόφαση.

Πρόκειται για τον ποταμό που ξεκινάει από την διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Αριδαίας – Προμάχων, στο ύψος του Φυτωρίου του Δασαρχείου Αριδαίας, έως την γέφυρα της Επαρχιακής Οδού Αριδαίας- Εξαπλατάνου, στην ανατολική έξοδο της πόλης, όπου υπήρχαν πολλά κλαδιά και δέντρα.

Η καταγγελία

Στην καταγγελία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι αναλυτικά επισημαίνουν τα εξής:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αλμωπίας Αμπάρη Γεωργία και Ασβεστόπουλος Δημήτριος, μετά την επίσκεψή μας στο Δασάκι Αριδαίας, βλέποντας τη μεγάλη καταστροφή της κοίτης του ποταμού Μαυροποτάμου και την ολοκληρωτική κοπή δέντρων, καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή για την πλήρη υποβάθμιση της όμορφης περιοχής, την περιβαλλοντική καταστροφή, την αποψίλωση μεγάλου πνεύμονα ζωής της πόλης της Αριδαίας.

Οι ενέργειες αυτές υποτιμούν τους πολίτες της Αλμωπίας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους και καταστρέφοντας ότι όμορφο η φύση δημιούργησε.

Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι μόνο για καθαρισμό της κοίτης από τα κλαδιά δεν έγινε η επιδρομή!!! Αναμένουμε βέβαια να δούμε τον τρόπο και πότε θα γίνει ο σωστός καθαρισμός της κοίτης.

Προτρέπουμε τους πολίτες να πάνε να δούνε τον αποψιλωμένο ποταμό, γεμάτο με μικρά κλαδιά και χώμα, αδειανό από δέντρα και πράσινο.»

Η απάντηση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος μέσα από το διαδίκτυο (facebook) ενημερώνει ότι ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας πραγματοποιεί εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, που γίνονται κατόπιν εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας, σχετικής άδειας του Δασαρχείου και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Καθαρίζεται η κοίτη του ποταμιού στην ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία έχει να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια –ίσως πάνω από 15 χρόνια», σημειώνει, προσθέτοντας: «η κοπή δέντρων περιορίζεται μόνο σε αυτά που βρίσκονται εντός της κοίτης και τα οποία εμποδίζουν τη φυσική ροή του νερού, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την πόλη. Στόχος λοιπόν αυτής της παρέμβασης είναι η αντιπλημμυρική της θωράκιση». Παράλληλα ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, μέσα από την ίδια ανάρτηση, έκανε την εξής δήλωση:

«Γίνεται μία ουσιαστική και σημαντική παρέμβαση, η οποία θωρακίζει αντιπλημμυρικά την πόλη της Αριδαίας. Οφείλουμε να διατηρούμε την κοίτη του ποταμού καθαρή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Καλό είναι οι ευαισθησίες να έχουν πολύπλευρες κατευθύνσεις. Είμαι πραγματικά ευαίσθητος για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια αν δεν υπήρχε αναγκαιότητα που σχετίζεται με την προστασία της πόλης μας και την πολιτική προστασία και αν δεν είχαμε τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών». 

Η κάμερα της Ηλεκτρονικής μας Εφημερίδας βρέθηκε στο σημείο από το οποίο κατέγραψε τις παρακάτω εικόνες:
dasaki-aridaia
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Αίσχος, ξεφτίλα ντρέπομαι που σας ψήφισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Ταρασιδάκος θα τον μπλέξει το δήμαρχο σε ιστορίες

      Διαγραφή
  2. Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε στο ποτάμι.Μπράβο Δήμαρχε.Ένα δεν μπόρεσα να καταλάβω .Γιατί δε βγήκες και μια φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαθαρισμό του ποταμιου λεει, καθαρισμο απο τι; απο τα δεντρα; σαν δεν ντρεποσαστε λιγο λεω εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να παρέμβει εισαγγελέας.Αυτα είναι εγκλήματα.Κάποιος δημοτικός σύμβουλος λειτουργεί ανεξέλεγκτα και γίνονται τραγικά λάθη.Δεν μπορεί να κόβει κανείς έτσι δέντρα.Απαιτούμε άμεσα εξηγλησεις.Με ποιου πρωτοβουλία έγιναν όλα αυτά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όταν λέμε θέλουμε περισσότερο πράσινο τι εννούμε τελικά? κόβετε απερίσκεπτα τα δέντρα? είμαστε σοβαροί? πραγματικά δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μάλλον είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα ότι κόβουν δέντρα.Σοβαρά μιλάτε? έτσι χύμα άρπα κόλα? δλδ τυχαία προστατεύονταν τόσες δεκαετίες κάποια δέντρα? τι να πει κανείς.....παίρνουν φόρα κι ότι κάτσει...ο Δήμαρχος το επέτρεψε αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε δεν φτανει που τα κοψαν.τα ξυλα ποιος τα πηρε;;;;;πουλησαν κιολας....και ποτε πλημηρησε η Αριδαια απο εκηνο το ποταμις;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή! Πρόκειται καθαρά για επιδρομή!!! Ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων από κάποιους (υπό την ανοχή κάποιων) τα οποία δεν ενοχλούσαν και ούτε δημιούργησαν πρόβλημα επί δεκαετίες. Άλλωστε ουδέποτε δημιουργήθηκε πρόβλημα, ούτε ποτέ υπερχείλισε το συγκεκριμένο ρέμα-ποταμός.Ανεξέλεγκτη λοιπόν κοπή δέντρων. Ποιοι επωφελήθηκαν από αυτό; ποιοι γέμισαν τις αυλές τους με ξύλα; Μπορεί ο κ. Δήμαρχος να απαντήσει σε αυτό; Εμείς τους γνωρίζουμε!! Αυτός;
    Ας πει τουλάχιστον σε αυτούς τους κυρίους, που επωφελήθηκαν και οι οποίοι έχουν τα μηχανικά μέσα,(τρακτέρ - εκσκαφέα) να συμμαζέψουν τα χιλιάδες αφημένα κλαδιά γύρω από την κοίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πραγματικά σαν επιδρομή μοιάζει αυτό που γίνεται εδώ και καιρό με επικεφαλή έναν γραφικό τύπο που τη μισή μέρα πουλάει πατάτες και την υπόλοιπη μέρα το παιζει μάγκας.Ο κόσμος δεν μιλάει αλλά βλέπει ,κρίνει σχολιάζει.Είναι συγκεκριμένα τα άτομα που δήθεν για το κοινό καλό ,οργώνουν όπως τους γουστάρει και κατά το συμφέρον κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.