Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πού και πώς θα ψηφίσετε για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά



Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου είναι ο α’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο β’ γύρος, εφόσον χρειαστεί, θα διεξαχθεί την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου.

Υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Ο β’ γύρος θα διενεργηθεί εφόσον κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο. Η επαναληπτική ψηφοφορία θα αφορά στους δύο πρώτους υποψήφιους και νικητής θα αναδειχθεί όποιος πλειοψηφήσει.

Στον β’ γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον α’ γύρο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί από τις 08:00 έως τις 20:00 και τις δύο Κυριακές. Ειδικά για την περιοχή της Αθήνας, οι κάλπες την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 21:00, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθώνιου της Αθήνας.

Πού θα ψηφίσετε

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, καθώς και στο εξωτερικό.

Πώς θα ψηφίσετε

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη). Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας ένα σταυρό προτίμησης το πολύ.

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στη δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Με ευθύνη της Επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Θυμίζουμε τα εκλογικά κέντρα της Πέλλας:

1.- Εκλογικό Κέντρο Αλμωπίας, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.

2.- Εκλογικό Κέντρο Γιαννιτσών, στο Πνευματικό Κέντρο.

3.- Εκλογικό Κέντρο Έδεσσας, στο Δημαρχείο Έδεσσας.

4.- Εκλογικό Κέντρο Κρύας Βρύσης, στο Πνευματικό Κέντρο.

5.- Εκλογικό Κέντρο Σκύδρας, στο Πνευματικό Κέντρο.

Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ναι εχουμε ενα αγχος ,μια αμηχανια πως θα διαιωνιστει η "ευεργετικη" πολιτικη των Σαμαροβενιζελων, της Φωφης , του Λοβερδου, της τιμημενης γεννιας του Πολυτεχνειου, που βουλιαξαν την Ελλαδα στα μνημονια ! Τωρα προστεθηκε κι ο τουριστας με το σακκιδιο της Τροικας, ο Θοδωρακης ! Εντολοδεκτες του Γερουν ,της Μερκελ και του Σοιμπλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ πως κάνουν εκλογές για αναδείξει αρχηγού ,χωρίς πρώτα να έχουν ξεκαθαρίσει ποια πολιτική θα ακολουθήσουν. Ύστερα τι θα γίνει με τα 200 εκατ που χρωστάν ουσιαστικά στον Ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφίστε τον αρχιτέκτονα του χαους. Έχουν περάσει 7 χρόνια και το τέρας της αιρετής περιφέρειας ακόμα δεν μπορεί να λειτουργήσει στα βασικά. Μη πούμε για δήμους με 50 χωριά που έχουμε μάλιστα στο νόμο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.