Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης στον Αρχάγγελο (μαζί με τον Δασάρχη Αριδαίας) για την εξαγορά ή παραχώρηση κατά χρήση εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων


Μέχρι το Φεβρουάριο πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις στο Δασαρχείο για την εξαγορά ή την παραχώρηση κατά χρήση δασικών εκτάσεων που εκχερσώθηκαν πριν το 2007 για να μπορέσουν οι αγρότες να τις δηλώσουν στον ΟΣΔΕ

Μετά από πρόσκληση του προέδρου Διονύση Δρένου ο βουλευτής και ο Δασάρχης ενημέρωσαν τους αγρότες του Αρχαγγέλου για θέματα κτηματολογίου, δασικών χαρτών, εξαγοράς ( αν η έκταση εκχερσώθηκε πριν το 1975 που ψηφίστηκε το Σύνταγμα της χώρας ) ή παραχώρηση κατά χρήση εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων ( για όλες τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις πριν το 2007) και την δυνατότητα πληρωμής σε 100 δόσεις, θέματα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, το πρόβλημα του οικισμού Τριών Ελάτων, προβλήματα του συνεταιρισμού, την ανάγκη οργάνωσης εκ νέου σε δυνατές οργανώσεις παραγωγών που να συγκεντρώσουν , να τυποποιήσουν και να εμπορευτούν το κεράσι ώστε να μην πωλείται το κεράσι χύμα αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλα θέματα.
Ο βουλευτής αφού επισήμανε την απόλυτη ανάγκη ολοκλήρωσης του κτηματολογίου και του δασολογίου, ως αναντικατάστατα εργαλεία για την χάραξη αναπτυξιακής και χωροταξικής πολιτικής, παρότρυνε τους αγρότες του Αρχαγγέλου και των άλλων ορεινών χωριών της Πέλλας να κάνουν έγκαιρα ( μέχρι τον Φεβρουάριο) τις αιτήσεις στο Δασαρχείο για την εξαγορά ή παραχώρηση κατά χρήση ( που μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο) εκχερσωμένων πριν το 2007 δασικών εκτάσεων για να μπορέσουν να τις δηλώσουν στον ΟΣΔΕ.
Η κυβέρνηση εξασφάλισε το φτηνότερο και με τον καλύτερο διακανονισμό τίμημα για να μπορέσουν οι αγρότες να γίνουν κάτοχοι ή να έχουν εμπράγματο δικαίωμα πάνω στις εκτάσεις που δεκαετίες καλλιεργούν. Για να μπορούν να τις κληρονομούν στους απογόνους τους.

Ακόμη ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν να γράφονται τα πορίσματα για τις αποζημιώσεις των ζημιών των όψιμων κερασιών.

Ακόμη ανέφερε τις ενέργειες του σχετικά με το πρόβλημα αγροτών στον οικισμό των Τριών Ελάτων καθώς και κινήσεις για την αντιμετώπιση με τον προσφορότερο τρόπο του προβλήματος του συνεταιρισμού.

Ο Δασάρχης Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε αναλυτικά για τις διαδικασίες αιτήσεων εξαγοράς και παραχώρησης κατά χρήση των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων, τον τρόπο υπολογισμού του τιμήματος της εξαγοράς ( για εκτάσεις που εκχερσώθηκαν πριν το 1975) ή της παραχώρησης χρήσης ( ανεξάρτητα πότε εκχερσώθηκε πριν το 2017), απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν διάφορες περιπτώσεις και τους χρόνους που πρέπει να έχουν γίνει οι αιτήσεις για να δηλωθούν οι εκτάσεις στον ΟΣΔΕ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. "ΚΑΤΑ ΧΡΗΣΗ ΕΚΧΕΡΣΩΜΕΝΩΝ", ΔΗΛΑΔΗ ΚΑ-ΤΑ-ΠΑ-ΤΗ-ΜΕ-ΝΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.
    Μ Π Ρ Α Β Ο ΓΙΑΝΝΗ.
    Μ Π Ρ Α Β Ο Κε ΔΑΣΑΡΧΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι,λιγο θεατρο του παραλογου ολο αυτο!Απο τη μια καταγγελλουμε την κοπη δεντρων και απο την αλλη νομιμοποιουμε ως αγροτεμαχια, πρωην δασικες εκτασεις.Οχι κυριε Σηφακη δεν θα σου χαριστουμε: οταν το ιδιο προσωπο,με διαφορα καποιων ωρων,προβαινει και στα δυο προκειται για συμπεριφορα πολιτικως σχιζοφρενικη.Κυτταξτε το.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.