Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άδεια δύο ημερών στον Κουφοντίνα


Διήμερη άδεια ζήτησε και έλαβε από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπου εκτίει την ποινή του, καθώς είναι καταδικασμένος σε πολλές φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος της 17Ν, που βρίσκεται στη φυλακή από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης και ο ίδιος παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας, στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν, ζήτησε διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβούλιο εξέτασε το αίτημά του και το έκανε δεκτό. Κατόπιν τούτου, ο Δ. Κουφοντίνας αναμένεται, σήμερα το πρωί, εκτός απροόπτου, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα εξόδου της φυλακής. Ο Δ. Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες ως κορυφαίο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Σε μια συγκυρία κατά την οποία ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά και εν γένει τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, η άδεια εξόδου προς τον Κουφοντίνα, που διατηρεί τακτική δημόσια παρουσία, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο έντασης. Εντονη ήταν η αντίδραση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος με σχόλιο που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο Τwitter χαρακτήρισε «αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα». Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

«Αναυδη» δήλωσε χθες το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη (Action 24), σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν, «την ώρα που έχουμε 2.000 αποφυλακισμένους του νόμου Παρασκευόπουλου και την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, να συζητάμε ότι μπορεί να πάρει άδεια ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες», για τις οποίες, όπως σημείωσε, δεν έδειξε μεταμέλεια. «Πρώτη φορά ο εισαγγελέας που συμμετέχει σε αυτό το συμβούλιο αποφασίζει να δώσει άδεια στον Κουφοντίνα», προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το ότι ο εισαγγελέας δίνει άδεια «στο πιστόλι της 17Ν», ενώ ζήτησε επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του σε 9ήμερη άδεια λόγω εορτών, δραπέτευσε από τις φυλακές στις αρχές Ιανουαρίου 2014 (δεν έδωσε το «παρών» στο Α.Τ. Καλλικράτειας στη Χαλκιδική) ο επίσης καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Ξηρός συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2015. 
Πηγή: Καθημερινή
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.