Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νεαρά ζευγάρια από την Τουρκία παντρεύονται στη Θεσ/νίκη


Ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Άγκυρα, το Εσκί Σεχίρ, ακόμη και από την κεντρική Τουρκία, μόνο και μόνο για να τελέσουν τους γάμους τους στο τουρκικό προξενείο, κατοικία κάποτε του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ. Ο λόγος για πολλά ζευγάρια νεαρών Τούρκων, για τα οποία ο γάμος στο συγκεκριμένο κτίριο είναι όχι απλά «μυσταγωγία», αλλά και «εφόδιο ζωής», όπως οι ίδιοι ομολογούν. Το προξενείο στη Θεσσαλονίκη το επισκέφτηκαν μόνο το 2014 περισσότεροι από 120.000 Τούρκοι πολίτες, αρκετοί από αυτούς νέοι, που έχουν ως βασικό στόχο της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη τον γάμο τους στον ιερό γι αυτούς χώρο, λόγω της φερόμενης γέννησης εκεί του Τούρκου ηγέτη.

Και μόνο η ύπαρξη του κτιρίου αυτού στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται εδώ και λίγα χρόνια αρκετή για την αύξηση του ρεύματος των Τούρκων επισκεπτών στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ικανή να καταστήσει την πόλη βασικό προορισμό για τους τουρίστες από τη γειτονική χώρα. Οι Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη με τις οικογένειες τους ή με τους/τις υποψήφιους/ες συζύγους τους για ένα σύντομο τριήμερο, τετραήμερο, ή και εβδομαδιαίο ταξίδι και αφού περιηγηθούν πρώτα στους χώρους του δικού τους πολιτισμικού ενδιαφέροντος ανακαλύπτουν και τις ομορφιές της Μακεδονίας.

Το ταξίδι του γάμου, συνήθως τριήμερο, περιλαμβάνει παραδοσιακό γεύμα σε κάποια από τις δεκάδες ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, γλέντι σε νυχτερινό κέντρο μετά το μυστήριο και φυσικά όλη την προετοιμασία πριν από το μυστήριο του γάμου, με αγορές σε ακριβά καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και φυσικά με την περιποίηση των μελλόνυμφων σε κομμωτήρια και χώρους αισθητικής. 
AMΠE
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.