Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γονείς καταγγέλλουν την ΕΠΣ Πέλλας για εξαιρέσεις, διακρίσεις και εύνοια υπέρ συγκεκριμένων παικτών στην Μικτή Παίδων



Επιτέλους θα υπάρξει εξυγίανση και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στο νομό Πέλλας και πότε;



Από συμπολίτες μας που είναι γονείς (τα στοιχεία τους βρίσκονται στην διάθεση της Ηλεκτρονικής μας Εφημερίδας) παιδιών -ποδοσφαιριστών που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην Μικτή Παίδων της ΕΠΣ Πέλλας πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:

«Έντονες αντιδράσεις προέκυψαν από γονείς παιδιών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Μικτής Παίδων στην ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ. Και αυτό γιατί, καθ΄ ομολογία πολλών, γίνονται εξαιρέσεις και διακρίσεις, ενώ είναι οφθαλμοφανής η εύνοια υπέρ παικτών (οι οποίοι προέρχονται από γνωστή ομάδα των Γιαννιτσών) σε βάρος όλων των υπολοίπων συμπαικτών τους.

Μέχρι τώρα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 14 παιδιά σε σύνολο 27 παιδιών, δηλαδή το 50%, όταν στις άλλες ΕΠΣ, από δηλώσεις ανθρώπων στην Ημαθία - Πιερία- Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιείται περίπου το 80% των παιδιών, δηλαδή τα 22 από τα 27.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει παραγκωνισμός και περιθωριοποίηση πολλών παιδιών που δεν έχουν παίξει καθόλου σε αυτό το πρωτάθλημα παρόλο που έχουν επιλεγεί επίσημα στις διαδικασίες προεπιλογής της ΕΠΣ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αυτό, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών, που ενώ χάνουν ακόμα και τα σχολικά τους μαθήματα, δεν έχουν λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια που γίνονται.

Πέρα από τα προηγούμενα, θα πρέπει να επισημάνουμε και την έλλειψη παροχών και υποδομών καθώς τα παιδιά στους αγώνες, ενώ παίζουν σε συνθήκες έντονων καιρικών συνθηκών (κρύο, βροχή κ.λ.π.) δεν τους παρέχουν ούτε τα απαραίτητα (φόρμες αποστολής, μπουφάν, τσάντα ρουχισμού), σε αντίθεση με τις άλλες ΕΠΣ που τους διαθέτουν όλα τα προηγούμενα.

Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος γιατί δεν είναι σωστό από πολλές απόψεις, τα παιδιά σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και να «τραυματίζονται» συναισθηματικά νοιώθοντας την αδικία, την διάκριση, την άνιση μεταχείριση κ.λ.π.

Επιτέλους θα υπάρξει εξυγίανση και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στο νομό Πέλλας και πότε;

Ευχόμαστε πραγματικά μέσα από την ψυχή μας να αλλάξει αυτή η κατάσταση για το καλό των παιδιών μας αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

24 comments:

  1. ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ , ΤΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ !!!!!!!! ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΌΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχομαι να ξυπνήσουν επιτέλους στην ΕΠΣ γιατί είναι κρίμα για τα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΤΗ; ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ; ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ. ΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζεις άλλου φίλε μου έτσι δείχνεις...η δεν θες να δεις την αλήθεια...

      Διαγραφή
  4. Τα γιαννιτσα ειναι η μπαρτσελονα της πελλας.Φαινοταν ακομα απο την προεπιλογη της μεικτης.Γιατι τη λενε μεικτη πελλας και οχι μεικτη γιαννιτσων?Να την χαιρεστε κυριε Αντωνιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
    ΚΡΙΜΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εισαι παιχτης στην ακαδημια εχει καλος αλιος μαυρο φιδι σε εφαγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από του χρόνου θα λέγεται ακαδημία μικτή Παπαδόπουλος και Σία ο. ε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ << ΘΑΡΡΑΛΕΟ >> ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΘΕΣΗΣ , ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣ ΜΙΑ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ !!! ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΕΙΔΩΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ -ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΜΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΚΣΤΟΜΙΖΕΤΑΙ . ΤΟ ΛΥΠΗΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ , ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΟ!!! Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΕΤΗ ...... ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπε ο ανωνυμος τους ανωνυμους...ανωνυμους.Εσυ να κανεις αυτοκριτικη.Αν η επς θελει 15 16 παικτες γιατι περνει 27 ? Για να δει αν ειναι ομορφοι ? Αν θελει να παιζει μονο με γιαννιτσιωτες γιατι καλει ολες τις ακαδημιες ? Για να δει αν ειναι ομορφες ? Και δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει.

      Διαγραφή
  10. Ξέχασες να πεις εσύ που καταγγέλλει ότι έβαλες μέσο για πάρουμε το γιο σου στην Παίδων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και το δικό μου παιδί ήταν στην μεικτή από 11 χρονών.Τον πρώτο χρόνο μπήκε μόνο ως αλλαγή και μετά βασικός και αναντικατάστατος.πήγε και Ιταλία πήγε και στα περιφεριακα πρωταθλήματα.τα ίδια δυστυχώς λέγανε και τότε.υπομονή και οι γονείς Μην σκανδαλιζεται τα παιδιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ. προπονητες απαντηστε μου σας παρακαλω. βαλατε ενα παιδι 14 ετων στον αγωνα της 22 11 2017 να παιξει 45 ολοκληρα δευτερολεπτα .ΓΙΑΤΙ το κανατε. δεν σας κοβει οτι τα παιδια δεν ειναι ηλιθια .απλα ειναι αθωα αλλιως θα σας ειχαν φτυσει στα μουτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας αρεσει δεν σας αρεσει κυριοι γονεις , η αθλητικη ακαδημια γιαννιτσων εχει το καλυτερο υλικο και αυτο φαινεται καθε χρονο που κατακτα το πρωταθλημα της επσ πελλας περπατωντας.....οσο για τα υπολοιπα εχετε δικιο ειναι απαραδεκτο να μην χορηγεις μια φορμα και ενα μπουφαν.Οταν ρωτησα καποιον υπευθυνο γιατι δεν βαζουν καποιον να τα κανει δωρεα, τοσα εργοστασια υπαρχουν .....μου ειπε οτι απαγορευεται να μπει στην φανελα χορηγος γιατι ειναι προεπιλογη για την εθνικη ελλαδος, και υστερα ερχεται η μεικτη πιεριας και τι βλεπω...κοκα κολα διαφημιση στην φανελα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαφως και δεν ειναι τυχαιο οτι ο συντακτης της παραπανω επιστολης διαλεξε τον συγκεκριμενο χρονο για την αναρτηση της. Μαλλον δεν του καθεται καλα οτι ο ισχυρος ποδοσφαιρικος παραγοντας της Πελλας και αντιπροεδρος της Ε.Π.Ο αποφασισε την διενεργεια εκλογων. Δημοκρατια εχουμε ρε παιδια και στο πολιτευμα αυτο δεν υπαρχουν αδιεξοδα. Ο σεβασμος στην πλειοψηφια εκτος απο νομιμος ειναι και ηθικος. Τωρα τα πονηρα παραπονακια για δολια επιλογη ποδοσφαιριστων απο τους τεχνικους, για βροχουλες και χαμηλες θερμοκρασιες ειναι τουλαχιστον γελοιοτητες. Το ποδοσφαιρο ειναι αθλημα και τροπος ζωης για πολλους απο εμας. Ως γονεις ομως εχουμε το γνωστο συμπλεγμα οτι το δικο μας παιδι ειναι ανωτερο απο του γειτονα και μπορει να παιξει οχι μονο στην μικτη Πελλας αλλα και στην ΡΕΑΛ, την ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, την ΜΙΚΤΗ ΚΟΣΜΟΥ. Και το δικο μου παιδι αγαπητε συντακτη της επιστολης ειναι μελος της μικτης Νεων ΕΠΣ Πελλας, συμμετειχε ως βασικος στο πρωτο ματς με την μικτη Νεων ΕΠΣ Πιεριας και την επομενη αγωνιστικη αποκλειστηκε οχι μονο απο την ενδεκαδα, αλλα και απο την αποστολη. Εναι ποδοσφαιριστης 15 χρονων, αγωνιζεται στο πρωταθλημα της Α' κατηγοριας, κανει τεσσερεις προπονησεις με την ομαδα του {δυο εκ των οποιων βραδυνες} και δεν ανοιξε το στοματακι του ποτε. Μπορει να στενοχωρηθηκε αλλα δεν κλαψουρισε ουτε και παραπονεθηκε. Το ποδοσφαιρο εκτος απο τεχνη θελει και παιδεια. Και αυτην πρεπει να την διδαξεις εσυ στο παιδι σου. Αν απο τωρα του εμφυτεψες οτι αδικειται γιατι δεν επαιξε σε εναν 'η δυο αγωνες, καλυτερα να αλλαξει αθλημα και να παει στην συγχρονισμενη κολυμβιση και στο μπαλλετο. Το αθλημα αυτο που με καμαρι διαλεξε το βλασταρι σου θελει θυσιες, κατεβασμενο κεφαλι και δουλεια. Και εμεις ως γονεις πρεπει να σεβομαστε την προσπαθεια των διοικουντων της ΕΠΣ, πρεπει να σεβομαστε την προσπαθεια των προπονητων αυτης και κυριως πρεπει να νοιωθουμε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που τα παιδια μας ειναι μελη των ομαδων προεπιλογης της ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ και να προτιμαμε στην φανελα τους το ΕΘΝΟΣΗΜΟ παρα την κοκα-κολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η φετινή πορεία των ομάδων μας οφείλεται σε λάθος επιλογές παικτών και στις δύο ομάδες. Έμειναν εκτός Μικτής ταλέντα που μπορούσαν να πάρουν παιχνίδια μόνοι τους για να χωρέσουν παιδιά που δεν είναι έδειξαν τίποτε στα δοκιμαστικά άλλα τους πήραν την εισήγηση του προπόνηση τους η το τηλέφωνο τού μπαμπά. Είναι λάθος όλη η διαδικασία αλλά και η αγωνιστική απραξία των παιδιών λόγω καθηστερημενης έναρξης των παιδικών προταθληματων. Περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μπράβο στον παρατηρητή που έχει το τέλειο παιδί που δεν κλαψουριζει ποτέ .μάλλον δεν διαβάζεις τα μηνύματα των άλλων.το να καλεις 27 παιδιά και κάποια από αυτά να παίζουν σε όλη την σειρά τον αγώνων 40 δευτερόλεπτα η και καθόλου ενώ οι ομάδες χάνουν συνεχόμενα.μην στέλνεις μυνήματα παρατηρητή μόνο και μόνο για να δείξεις την ανωτερότητα του τέλειου παιδιού σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φιλε 10:55 μαλλον χρειαζεται να αγορασεις λεξικο της Ελληνικης γλωσσας αν απο ολα οσα εγραψα εσυ καταλαβες οτι εχω το τελειο παιδι. Θα σε δικαιολογουσα μονον αν εισαι ποδοσφαιρικα απαιδευτος. Το ποδοσφαιρο φιλαρακι εχει πικρες, αδικιες και αναμικτα συναισθηματα. Εχει ομως και ποιοτητα κατι που ειναι πολυ υποκειμενικο, αλλα αυτο το κρινουν οι προπονητες και οχι εμεις οι γονεις. Κοιτα λιγο πιο μακρια και πες μου ποιοι καθοντε σημερα στον παγκο του ΠΑΟΚ, του ΟΣΦΠ, της ΡΕΑΛ, της ΠΑΡΙ, της ΣΙΤΥ. Μηπως τα παιδια μας ειναι καλυτερα απο αυτους και καποιοι τα αδικουν; Θα σου δωσω μια συμβουλη πολυ φιλικη και διχως ιχνος ειρωνειας. Ασε το παιδι σου ησυχο να παιξει την μπαλλα που ξερει. Αν ειναι να παιξει θα παιξει, αν οχι υγεια και καλη καρδια. Κανεις δεν γεννηθηκε Μαραντονα, Ροναλτο και Ιμπραιμοβιτς. Εγιναν ποδοσφαιρικοι γιγαντες με πολυ δουλεια και πειθαρχια.

      Διαγραφή
  17. Κάποια παιδιά έχουν πραγματικό ταλέντο άς μη τα ισοπεδώνουμε. Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου αρκετά χρόνια και έχω δει και σχεδόν όλους τους αγώνες παίδων και νέων. Ένα παιδί που μου έκανε μεγάλη εντύπωση δεν ξέρω από που είναι αλλά άκουσα πως λέγεται Πισαρης νομίζω. Έχει μεγάλο ταλέντο τα υπόλοιπα παιδιά δίχως να θέλω να αδικήσω κανένα είναι κάπως μέτρια
    Όσο για την Ένωση έχει κάνει λάθος που τα περισσότερα παιδιά είναι από μία συγκεκριμένη ομάδα των Γιαννιτσών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα γήπεδα είναι ανοιχτά ας πάνε να δουν και οι ίδιοι αγώνες πού αγωνίζονται παιδιά πού μπορούν να βοηθήσουν τις Μικτές έχει πολλά ταλέντα ο Νομός μπορούν να πάρουν οτιδήποτε πληροφορίες θέλουν για το κάθε παιδί αρκεί να ψάξουν και όχι να περνουν όλα τα παιδιά της Ακαδημίας Γιαννιτσών . Η αλήθεια είναι ότι η σηγκεκριμενη Ακαδημια έχε αρκετά ταλέντα αλλά οχι σε όλες τις θέσεις υπάρχουν πολύ καλύτερα ταλέντα πού οι προπονητές τις Μικτής είχαν υποχρέωση να τα βρουν και να τα εντάξουν στην ομάδα με δικη τους εισηγηση και οχι απο τηλεφωνα παραγόντων και προπονητών διότι δέν είναι εκπρόσωποι της ακαδημίας αλλά τής ΕΠΣ ΠΈΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είστε απαράδεκτοι δεν είναι δυνατόν να παρακαλάτε να πάρουν το παιδί σας στην ΜΙΚΤΉ και να θυμωνετε γιατί δεν μπορεί να παίξει. Δυστυχώς όλοι έχουμε ευθύνη για τις αποτυχίες της ομάδας γιατί έχουμε όλοι έναν Μεσι ή έναν Ροναλτο και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε σε προπόνηση της Μικτής από 27 μόνο 15 &16 παιδία απαράδεκτο όσοι δεν μπορούν να συμμετέχουν ας παίξουν με τον πατέρα τους όσοι δεν μπορούν να έρχονται στις προπονήσεις δεν μπορούν να κάτσουν στο Μπαγκο δεν πρέπει να έχουν θέση στην ομάδα. Ουδης αναντικαταστατος πάντα θα υπάρχουν παιδιά πού θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο χωρίς να γκρινιάζουν να γλυφουν και να παρακαλανε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυριοι ηρθε η ωρα να αλλάξουμε τους κυριους της ΕΠΣ φτανει παντου τα ιδια κάνουν. Το πρωταθλημα το ερασιτεχνικό το εχουν κανει πυροτέχνημα... οτι θελουν κανουν. Αυτοι που ειναι μαζί τους τους ευνοούν αυτοί που δεν είναι είναι απέναντι τους.... ξυπνήστε η ΕΠΣ θέλει αλλαγή έλεος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.