Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H πρώτη συνάντηση του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus plus στο δημοτικό σχολείο Μεσημερίου Έδεσσας (φωτο)

DSC_0471 (Copy)Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus, Στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, με τίτλο:
«ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», που θα διαρκέσει τα τρία ερχόμενα σχολικά έτη 2017-20, το Δημοτικό σχολείο Μεσημερίου, φιλοξένησε από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 3 Νοεμβρίου 2017, 19 εκπαιδευτικούς από εννέα ευρωπαϊκές χώρες όπως την Ολλανδία που συντονίζει το σχέδιο, την Κύπρο, την Φινλανδία, την Σλοβενία, την Κροατία, την Ιταλία(Σικελία), την Ιταλία(Σαρδηνία), την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Κυρίαρχος σκοπός της πρώτης συνάντησης του σχεδίου, που έγινε στο ελληνικό εταιρικό σχολείο και είχε μεγάλη επιτυχία, ήταν η γνωριμία των εταίρων εκπαιδευτικών με την πολιτιστική κληρονομιά/κουλτούρα του τόπου μας και της Ελλάδας, γι’ αυτό και ακολουθήθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιλάμβανε εκμάθηση καθημερινών φράσεων ελληνικής γλώσσας, εκμάθηση παραδοσιακών χορών και παιχνιδιών καθώς και παρασκευή παραδοσιακών φαγητών.
Για τη γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και γενικότερα της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στα μουσεία του Λευκού Πύργου στην Θεσσαλονίκη, της Βεργίνας, της Πέλλας και έγιναν επισκέψεις με ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Έδεσσας και της Πέλλας, στις θερμές πηγές του Πόζαρ και στα μοναστήρια του Βαρλαάμ και του Ρουσάνου στα Μετέωρα.
Επίσης οι φιλοξενούμενοι παρευρέθηκαν σε δείπνα σε παραδοσιακές ταβέρνες της πόλης της Έδεσσας και σε εκδήλωση στο σχολείο Μεσημερίου, όπου οι γονείς των μαθητών πρόσφεραν στους επισκέπτες πλούσιο γεύμα με παραδοσιακά φαγητά του τόπου μας.
Μέχρι τη λήξη του φετινού σχολικού έτους έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν δύο ακόμη συναντήσεις για το σχέδιο, η πρώτη τον Φεβρουάριο στην πόλη Oulu στην Φινλανδία, και η δεύτερη που θα περιλαμβάνει και δραστηριότητα Διδασκαλίας/ Μάθησης, το Μάη στην πόλη Canicati της Σικελίας, όπου θα πάρουν μέρος μαζί με εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μεσημερίου.
Τα επόμενα δύο σχολικά έτη θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις για το σχέδιο καθώς και δραστηριότητες Διδασκαλίας/Μάθησης, με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από τις 10 χώρες, στην Σλοβενία, στην Κροατία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία, στην Ιταλία ( Σαρδηνία) και στην Κύπρο.
meshmerdhm32


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…