Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή για τα καλύτερα σπιτικά μελομακάρονα! (βίντεο)


Φτιάξαμε σπιτικά μελομακάρονα με τα δικά μας επιλεγμένα  υλικά .Τι το καλύτερο να φτιάξετε επιτυχημένα μελομακάρονα
κάντε τα και θα με θυμηθείτε!!
Υλικά
1100 γρ αλεύρι μαλακό
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ φυσικό χυμό από πορτοκάλι
580 γρ Ηλιελαιο
2 κτγ κανέλα
1/2 κτγ γαρύφαλλο
1 κτγ αλάτι
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτγ σόδα
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
500 γρ νερό
700 γρ ζάχαρη
3 στικ κανέλας
1 πορτοκάλι
150 γρ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πρέπει να ετοιμάσουμε το σιρόπι για να είναι κρύο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη τα στικ κανέλας και κομμένο πορτοκάλι και το βάζουμε να βράσει  για 10 λεπτά γενικά το σιρόπι πρέπει να είναι δεμένο καλά!!
(2) Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το Ηλιέλαιο (βάζουμε ηλιέλαιο για συγκεκριμένο λόγο διότι είναι η σύσταση του πιο ψιλό και έχει πιο καλά αποτελέσματα από οτι να το κάνετε με ελαιόλαδο)
στην συνέχεια θα ρίξουμε το χυμό απο τα πορτοκάλια τα μυρωδικά μας το ξύσμα απο τα δυο πορτοκάλια και το αλάτι.
Ανακατεύουμε σε ενα άλλο μπολ  βάζουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι το μπέικεν πάουντερ την σόδα τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στα υγρά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε σιγά σιγά θα δούμε οτι θα θέλει κι αλλο αλεύρι τότε συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. 'Ολο το κόλπο ειναι εδώ τώρα. Ανακατεύουμε πολύ λίγο με τα χέρια μόλις δούμε οτι πάρει το αλεύρι σταματάμε για να μην βγάλουμε τα λάδια απο την ζύμη .Μετράμε 30 γρ ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα (Προσοχή) Μην δουλεύεται πολύ τη ζύμη στα χέρια!!Θα ψήσουμε στους 170c με αέρα για 25 λεπτά!!μόλις τα βγάλουμε πρέπει πολύ γρήγορα να τα σιροπιάσουμε για μπορέσουν να τραβήξουν μέσα σιρόπι και απο έξω να είναι τραγανά. Τα σιροπιάζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα βάζοντας από πάνω λίγο μέλι και μπόλικο καρύδι η σαν φυστίκι!!!Καλη σας επιτυχία!!! 


























Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.